207
Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στη Γάζα | Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Χαμάς: Συμφωνήσαμε για κατάπαυση του πυρός – διαψεύδει το Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2023, 11:42
Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στη Γάζα
|Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Χαμάς: Συμφωνήσαμε για κατάπαυση του πυρός – διαψεύδει το Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2023, 11:42

Εκπρόσωπος της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς δήλωσε στην ιορδανική εφημερίδα Αλ Γαντ ότι συμφωνήθηκε να κηρυχθεί την Δευτέρα κατάπαυση του πυρός η οποία θα έχει διάρκεια από τέσσερις ως πέντε ημέρες σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 50 ομήρων.

Ωστόσο, πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση του Ισραήλ διέψευσε την πληροφορία αυτή μιλώντας στον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet –την ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Γεντότ Αχαρονότ– τονίζοντας πως δεν συνήφθη τέτοια συμφωνία.

Σύμφωνα με την Αλ Γαντ, ο αξιωματούχος της Χαμάς είπε πως η συμφωνία ήταν προγραμματισμένο να τεθεί σε εφαρμογή στις 11 το πρωί της Δευτέρας και προβλέπει επίσης την αποφυλάκιση περίπου 150 γυναικών και παιδιών που κρατούνται σε φυλακές του Ισραήλ.

Το Σάββατο, η εφημερίδα Washington Post είχε αναφέρει ότι Ισραήλ και Χαμάς, με τη μεσολάβηση του Κατάρ, συμφώνησαν σε πενθήμερη κατάπαυση του πυρός με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 50 ομήρων και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ομως, αμερικανοί και ισραηλινοί αξιωματούχοι διέψευσαν το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του Κατάρ, δήλωσε ότι το μόνο που απομένει για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, είναι «διαχειριστικές λεπτομέρειες». Το Κατάρ βρίσκεται σε επαφές με τους τρομοκράτες από την έναρξη του πολέμου, με στόχο την απελευθέρωση των 240 ομήρων που απήχθησαν από το Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...