388
Ο Νάσος Ηλιόπουλος προσέρχεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη εβδομάδα | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intime

Ηλιόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με βούρκο – Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2023, 16:13
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/11/2023, 18:40
Ο Νάσος Ηλιόπουλος προσέρχεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη εβδομάδα
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intime

Ηλιόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με βούρκο – Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2023, 16:13
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/11/2023, 18:40

Στον δρόμο προς την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι η ομάδα «6+6» της Εφης Αχτσιόγλου, η οποία συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη από τις 11 το πρωί της Κυριακής, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο. Μετά και τις τελευταίες επιθέσεις, ο χώρος μοιάζει με βούρκο. Η ρίζα της κρίσης είναι πολιτική και η νέα ηγετική ομάδα αρνείται να το αποδεχτεί και αναζητάει εσωτερικούς εχθρούς», φέρεται να είπε στην εισήγησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής Α’ Αθηνών.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αποτύπωσε το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο κόμμα, στέλνοντας ένα μήνυμα αποχώρησης προς την ηγεσία του κόμματος.

«Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει στοιχεία διάλυσης και συνεχίζει ο χώρος να κινδυνεύει με χλεύη από τους πολίτες. Η ρίζα της κρίσης είναι πολιτική και η νέα ηγετική ομάδα αρνείται να το αποδεχτεί και αναζητάει εσωτερικούς εχθρούς αντί να συζητήσει για την ουσία της πολιτικής. Προφανώς αυτό το πλαίσιο κάνει ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια συνεννόησης. Και οι ειδικά οι τελευταίες επιθέσεις, σιγά – σιγά φτιάχνουν ένα κλίμα που μοιάζει με βούρκο», φέρεται να είπε στην ομιλία του ο κ. Ηλιόπουλος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Δεν γίνεται να συνεχιστεί ο βούρκος του διαδικτύου και οι επιθέσεις Πολάκη», ήταν κατά άλλους η επίμαχη φράση του κ. Ηλιόπουλου.

Πάντως, δεν αναμένεται την Κυριακή κάποια οριστική απόφαση ή κείμενο συμπερασμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Χαρίτσης: Σταθερά και στέρεα τα επίμενα βήματα

Αργότερα, ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο για πολιτική και όχι προσωπική αντιπαράθεση με τον Στέφανο Κασσελακη.

Κατά πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος», αναφέρθηκε στην προσπάθεια της ομάδας να προστατεύσει την ιστορία, αλλά κυρίως το μέλλον του πολιτικού χώρου, ενώ για τα επόμενα βήματα είπε πως πρέπει να είναι σταθερά και στέρεα και να έχει στραμμένο το βλέμμα στην προοπτική η Αριστερά να ξαναγίνει κυβέρνηση.

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία των μελών της Νεολαίας Θεσσαλονίκης

Την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της, ανακοίνωσε παράλληλα η Νεολαία Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του χώρου θίγεται συνεχώς, καθώς γινόμαστε μάρτυρες δημόσιων τοποθετήσεων που πηγαίνουν κόντρα στις αποφασισμένες θέσεις του κόμματος, όπως η ομιλία του νέου Προέδρου στο ΣΕΒ, η ανακοίνωση του κόμματος για την Παλαιστίνη, αλλά και η σταδιακή αποδόμηση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, εγκολπώνοντας επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κείμενο.

Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη συντεταγμένη αποχώρηση οργάνωσης νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...