168
Ουκρανοί στρατιώτες σε λέμβο, στον ποταμό Δνείπερο | Twitter

Ουκρανία: Προέλαση στον Δνείπερο ανακοίνωσε το Κίεβο

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2023, 13:51
Ουκρανοί στρατιώτες σε λέμβο, στον ποταμό Δνείπερο
|Twitter

Ουκρανία: Προέλαση στον Δνείπερο ανακοίνωσε το Κίεβο

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2023, 13:51

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι απώθησε τις ρωσικές δυνάμεις σε βάθος τριών έως οκτώ χιλιομέτρων στην όχθη του Δνείπερου που τελεί υπό ρωσική κατοχή, δίνοντας μια πρώτη εκτίμηση σε αριθμούς για την προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων σε αυτήν την ζώνη έπειτα από μήνες αντεπίθεσης χωρίς μεγάλα κέρδη.

«Οι προκαταρκτικοί αριθμοί κυμαίνονται από τρία έως οκτώ χιλιόμετρα», λόγω γεωγραφικών και τοπογραφικών ιδιαιτεροτήτων της αριστερής όχθης του Δνείπερου, δήλωσε η εκπρόσωπος του στρατού, Ναταλία Γκουμένιουκ, στην ουκρανική τηλεόραση.

Αν επιβεβαιωθεί η προέλαση αυτή, θα είναι η μεγαλύτερη προώθηση του ουκρανικού στρατού απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις εδώ και μήνες.

Η εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε ωστόσο αν οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως την ζώνη αυτή της περιφέρειας της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία ή αν ο ρωσικός στρατός αποσύρθηκε από αυτές καθώς βρισκόταν αντιμέτωπος με τις επιθέσεις των δυνάμεων του Κιέβου.

«Ο εχθρός συνεχίζει να ρίχνει πυρά πυροβολικού στην δεξιά όχθη», συνέχισε η εκπρόσωπος, υπολογίζοντας τον αριθμό των ρώσων στρατιωτών που βρίσκονται στη ζώνη αυτή σε «αρκετές δεκάδες χιλιάδες».

Η ίδια είπε ότι «έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...