-
H Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητά να οριστεί επίσημη αργία η 17η Νοεμβρίου
Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, το αραλίκι και το τσάμπα ουδείς. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου λοιπόν, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, πρώην Πρόεδρος της Βουλής, και κάποτε πρωθιέρεια του «Δεν πληρώνω» όταν καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν διόδια κάνοντας λόγο για «πράξη αντίστασης και ανυπακοής», γνωστοποίησε ότι θα προτείνει στην Εθνική Αντιπροσωπεία να ψηφίσει να οριστεί ως επίσημη αργία του ελληνικού κράτους η 17η Νοεμβρίου.
«Οι αγώνες των φοιτητών και των νέων στη Χούντα, ο αντιδικτατορικός αγώνας είναι μία εμβληματική περίοδος και παρακαταθήκη για τη Δημοκρατία. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι του ‘73 εξεγέρθηκαν μόνοι τους – όλα τα κόμματα της εποχής τους καταδίκασαν. Πολλοί θέλουν να αμαυρώσουν αυτή την επέτειο, ενώ κάποιοι θέλουν να την καπηλεύονται. Όμως πρόκειται για μέρα δημοκρατικού αγώνα, για παρακαταθήκη των ελλήνων πολιτών, άρα οφείλουμε μία εκδήλωση τιμής σε αυτούς τους αγώνες», εξήγησε σε συνέντευξή της στον Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Να υποθέσει κανείς ότι αφού γίνουν όπως λέει η κυρία Κωνσταντοπούλου και οριστεί αργία η 17η Νοεμβρίου, θα υπάρχουν και τα υπόλοιπα επίσης αμιγώς ελληνικά: μεταφορά της αργίας αν πέφτει Σαββατοκύριακο, ημιαργία η προηγούμενη, «γέφυρα» με το Σαββατοκύριακο αν πέφτει Πέμπτη ή Τρίτη κλπ.
Τέλος πάντων, αυτά και πολλά άλλα είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, όποιος θέλει μπορεί να την ακούσει εδώ:
[απολαύστε υπεύθυνα]
-
Ο Κόκκαλης αποδομεί τον Κασσελάκη: Είχαμε Κεντρική Επιτροπή και εκείνος έκανε περιοδείες «blitzkrieg» για να καταλήξει στο «Basegrill» για παϊδάκια
Αφού ανακοίνωσε ότι αποχωρεί και αυτός από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη –αφήνοντας την ευρωομάδα του κόμματος με τρεις όλες κι όλες έδρες (μεταξύ μας: κι αυτές πολλές φαίνονται)– ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Επίλογος» του Απόστολου Μαγγηριάδη.
Είπε πολλά και διάφορα ο κ. Κόκκαλης για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έφυγε και για το τι θέλει να κάνει στο προσεχές μέλλον, αλλά ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε το πώς αποδόμησε το τάχα μου αρχηγικό προφίλ του κ. Κασσελάκη, εξηγώντας τους λόγους που ενώ πήγε στην Κεντρική Επιτροπή το περασμένο Σάββατο, δεν έμεινε και σηκώθηκε και έφυγε.
«Εγώ δεν είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Ως ευρωβουλευτής έχω δικαίωμα να παρευρίσκομαι. Έχω δικαίωμα να παίρνω τον λόγο. Ομως όταν έχουμε μια τόσο σοβαρή, τόσο κρίσιμη, τόσο σημαντική συνεδρίαση, στην οποία καθυστερούμε να αρχίσουμε δύο ώρες, στις δύο ώρες έφυγα», είπε αναφερόμενος στην χαρακτηριστική και ως έναν βαθμό προσβλητική δίωρη καθυστέρηση του κ. Κασσελάκη να πάει στο ξενοδοχείο «President» όπου θα διεξαγόταν η συνεδρίαση του κορυφαίου κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Με συγχωρείτε, δεν είναι αυτός ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Δεν μπορώ να φανταστώ τι πιο σημαντικό υπήρχε εκείνη την ώρα» προσέθεσε με νόημα ο κ. Κόκκαλης.
Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι υπήρχαν «ζυμώσεις», «παρασκηνιακές διεργασίες», μέχρι και αναπάντητες κλήσεις, ο κ. Κόκκαλης απάντησε με μια δηκτική αναφορά στο πρόγραμμα του κ. Κασσελάκη την προηγουμένη της ΚΕ:
«Θα μπορούσε να γίνει την προηγούμενη μέρα και να μην ήταν τόσο απαραίτητη, η περιοδεία “Blietzkrieg”, από τη Σπάρτη στην Καλαμάτα, τη Μεγαλόπολη, το Χαϊδάρι, το Αιγάλεω και εν τέλει στο “Basegrill” για παϊδάκια με τους γραμματείς»…
View this post on InstagramΓια όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το συριζαϊκό λανγκάζ αλλά και τον λεπτομερή τρόπο με τον οποίο εκφράζεται ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής να πούμε ότι «Blietzkrieg» ήταν ο «Κεραυνοβόλος πόλεμος», τακτική που επινόησε και εφάρμοσε ο γερμανός στρατηγός Χάιντς Γκουντέριαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το δε «Basegrill» είναι ξακουστή ψησταριά στο Περιστέρι, όπου όντως κατέληξε ο κ. Κασσελάκης με τη συνοδεία του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής –λογικά βαρυστομάχιασε και γι’ αυτό θα άργησε ο άνθρωπος να πάει στην ΚΕ.
-
Ο Τάιλερ Μακμπέθ δηλώνει «απολύτως, 100% σίγουρος» ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός
To «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1 δεν είχε μόνο συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη, του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μεταξύ μας μάλλον θα περνούσε αδιάφορος αν δεν απειλούσε την Εφη Αχτσιόγλου και την ομάδα της με τον χαρακτηρισμό των αποστατών –είχε και Τάιλερ Μακμπέθ.
Ο σύζυγος του κ. Κασσελάκη μίλησε και αυτός στην εκπομπή –όχι μόνο για θέματα lifestyle μάλιστα, αλλά για ελληνική πολιτική, κάνοντας υποδείξεις για τη χώρα και βεβαίως για τον ΣΥΡΙΖΑ (άγνωστο με ποια δημοσιογραφική λογική, αλλά αυτό ας το αφήσουμε για τον κ. Χατζηνικολάου).
Δήλωσε πχ. σίγουρος ότι ο κ. Κασσελάκης θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός στην Ελλάδα –προφανώς μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μολονότι τα γκάλοπ ήδη δείχνουν δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Απολύτως. Χωρίς αμφιβολία, χωρίς αμφιβολία, 100%», απάντησε αν θεωρεί ότι ο κ. Κασσελάκης θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός.
Και προσέθεσε: «Ο λόγος που αφιερωθήκαμε μαζί σε αυτό ήταν γιατί του είπα από την αρχή: δεν με ανησυχεί αν θα καταφέρεις να κερδίσεις την ηγεσία του κόμματος, αλλά αυτό που με απασχολεί είναι να βεβαιωθείς ότι θα κάνεις ό,τι πρέπει για να γίνεις ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Αν πρόκειται να σταματήσουμε τη ζωή μας στις ΗΠΑ και να τα βάλουμε όλα σε αναμονή εκεί και να μεταφέρουμε τη ζωή μας εδώ και να κάνουμε αυτή την προσπάθεια μαζί, θα το κάνουμε και θα το κάνουμε ολοκληρωτικά και δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις, θα το κάνει για τους σωστούς λόγους, και θα το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε, και θα δούμε τι θα συμβεί».
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό που είπε ο κ. Μάκμπεθ, το «θα κάνεις ό,τι πρέπει για να γίνεις ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας»; Ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στον ΣΥΡΙΖΑ; Ότι ο καλός του έχει προσωπική ατζέντα; Άγνωστο, αλλά προβληματικό.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και σχολιάζοντας το αν επηρεάζεται από τις εξελίξεις ο κ. Κασσελάκης, ο κ. Μακμπέθ είπε:
«Νομίζω ότι δεν ξέρω να υπάρχει ένα πράγμα που τον έχει επηρεάσει περισσότερο. Πιστεύω ότι αν μη τι άλλο, αυτό τον έχει κάνει πιο ανθεκτικό και έχει δημιουργήσει μια ισχυρότερη φιλοδοξία και ώθηση να το κάνει αυτό γιατί συνειδητοποιεί ότι το κάνει για τους σωστούς λόγους. Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος με την έννοια ότι τον έχω δει να εξελίσσεται με πολλές διαφορετικές μορφές επαγγελματικά όλα αυτά τα χρόνια και να δημιουργεί τη δική του επιχείρηση και να το κάνει πολύ επιτυχημένα και με απίστευτες συνθήκες που ήταν εντελώς εναντίον του. Και αυτό είναι ένα παρόμοιο σενάριο, ειλικρινά, αλλά σε πολιτική μορφή. Και έτσι είναι ενδιαφέρον να δούμε την ικανότητά του να ελίσσεται και να κάνει αυτό που πιστεύω ότι είναι μέχρι στιγμής πολύ επιτυχημένος χειρισμός».
Ο κ. Μακμπέθ όμως δεν αρκέστηκε σε αυτά. Εκανε και σχόλια για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την εξουσία και τι χρειάζεται –προφανώς χρειαζόταν τον κ. Κασσελάκη. Πρότεινε εν ολίγοις να μπει το κόμμα σε μια διαδικασία ψυχανάλυσης:
«Ως πολίτης πιστεύω η κοινωνία εδώ, και όντας από το εξωτερικό, όπως, ξέρετε, μόλις αρχίζω να καταλαβαίνω την πολιτική σκηνή και το κλίμα εδώ στην Ελλάδα, θεωρώ ότι η εξέλιξη είναι απαραίτητη. Εννοώ, μιλάτε για ένα κόμμα που ήταν στην ηγεσία της χώρας. Και δεν μπόρεσε να τη διατηρήσει ή ακόμα και να διατηρήσει την υποστήριξη του κόσμου σε καμία από τις εκλογές που ακολούθησαν. Οπότε πρέπει να υπάρξει πραγματικά μια ενδοσκόπηση. Όπως και στην αρχή αυτής της συνέντευξης, σας είπα ότι για να μπορέσετε να βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο στη ζωή, πρέπει να υπάρχει αυτογνωσία στο τι θέλεις και ποιος είσαι. Η ίδια σκέψη ισχύει για οτιδήποτε στη ζωή. Όπως ακριβώς και σε αυτό το κόμμα. Αυτό το κόμμα πρέπει να κοιτάξει μέσα στο κόμμα και να πει: Τι συμβαίνει; Ποια είναι τα προβλήματα; Και πρέπει να προσπαθήσουν να τα αντιμετωπίσουν. Και νομίζω ότι αυτό προσπάθησε να κάνει ο Στέφανος από τότε που εξελέγη», είπε.
Ξεκαθάρισε, πάντως, ο σύζυγος του κ. Κασσελάκη ότι η πολιτική δεν τον ενδιαφέρει: «Όχι, Όχι», είπε και συμπλήρωσε:
«Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για την πολιτική, αλλά αγαπώ την ιατρική. Ερχόμενος λοιπόν στην Ελλάδα, προφανώς δεν είμαι σε θέση να ασκήσω την ιατρική με το πτυχίο μου λόγω του πως έχει διαμορφωθεί το σύστημα εδώ. Και ειλικρινά, είχα απομακρύνει ήδη τον εαυτό μου από το ρόλο του παρόχου φροντίδας σε ασθενή και αναζητούσα περισσότερο μια νοοτροπία επιχειρηματικού διοικητικού τύπου στην ιατρική. Και έτσι τώρα γεφυρώνοντας αυτές τις εμπειρίες που έχω από τις ΗΠΑ και στη συνέχεια μετακομίζοντας εδώ στην Ελλάδα, αυτό που σκοπεύω να κάνω είναι ελπίζω να είμαι περισσότερο συνήγορος της νοσηλευτικής στην Ελλάδα και να συνεργαστώ με τον Όθωνα (Ηλιόπουλος), που είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι από τη Βοστώνη, ΜD του Χάρβαρντ, και εργάζεται ο ίδιος στην υγειονομική περίθαλψη. Και ένα πράγμα που θα ήθελα να κάνω στο παρασκήνιο είναι πραγματικά να τον βοηθήσω στην αναθεώρηση του προγράμματος σπουδών της νοσηλευτικής εδώ στην Ελλάδα, γιατί οι νοσηλευτές είναι τόσο σημαντικοί για κάθε σύστημα υγειονομικής περίθαλψης».
Είπε βέβαια και πώς γνωρίστηκαν και έγιναν ζευγάρι:
«Ο Στέφανος κι εγώ γνωριστήκαμε με έναν πολύ φυσικό τρόπο. Εκείνη την εποχή ζούσαμε και οι δύο στη Νέα Υόρκη, στο Γουέστ Βίλατζ και συνεχώς πέφταμε ο ένας πάνω στον άλλο στη γειτονιά. Μετά από λίγο εγώ έγινα ιδιαίτερα εξωστρεφής και ήμουν κάπως, ξέρεις “θα πάω και θα μιλήσω σ’ αυτόν τον τύπο”. Οπότε πήγα και του συστήθηκα μια μέρα που γυρνούσαμε την ίδια ώρα από το γυμναστήριο. Απλά τον ρώτησα αν ζει στη γειτονιά, προφανώς ήξερα ότι έμενε, αλλά ήταν το πρώτο πράγμα που μπορούσα να σκεφτώ και να μην είναι τόσο περίεργο και του έκανα αυτή την ερώτηση. Από εκείνη την ημέρα συνεχίσαμε να έχουμε επαφή και μερικά χρόνια αργότερα, είμαστε τώρα εδώ. Νομίζω προφανώς όταν ξέρεις ποιος είσαι και τι θέλεις σαν προσωπικότητα και σαν άτομο αυτό είναι σημαντικό. Οπότε όταν έχεις αυτή την αυτογνωσία και ξέρεις τι τύπο συντρόφου ψάχνεις αυτό είναι το βασικό συστατικό. Για να απαντήσω, όμως στην ερώτηση, ναι πιστεύω απόλυτα ότι μπορείς εύκολα να είσαι με κάποιον για μια ζωή αν είναι ο σωστός σύντροφος».
Τέλος πάντων, όποιος έχει όρεξη, μπορεί να διαβάσει το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Μακμπέθ στον ΑΝΤ1 εδώ