343
Η Νόα Μαρσιάνο κατά την αποφοίτησή της από το λύκειο | Twitter

Γάζα: Ισραηλινοί στρατιώτες βρήκαν το πτώμα ομήρου

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2023, 09:46
Η Νόα Μαρσιάνο κατά την αποφοίτησή της από το λύκειο
|Twitter

Γάζα: Ισραηλινοί στρατιώτες βρήκαν το πτώμα ομήρου

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2023, 09:46

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εντόπισε το πτώμα μιας 19χρονης στρατιώτη, της Νόα Μαρσιάνο, την οποία κρατούσε όμηρο η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε κτίριο κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Την Τρίτη ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει τον θάνατό της, ενώ την Δευτέρα η τρομοκρατική οργάνωση είχε δημοσιεύσει βίντεο στο οποίο αρχικά εμφανίζεται ζωντανή και στη συνέχεια παρουσιάζεται το πτώμα της.

Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκε «σε ισραηλινό βομβαρδισμό», ενώ σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, στη φωτογραφία φαίνεται η γυναίκα να έχει βασανιστεί και φέρει βαρύ τραύμα στο κεφάλι, ενώ είναι ακρωτηριασμένη.

«Το πτώμα της στρατιώτη Νόα Μαρσιάνο (…) ανασύρθηκε από τις δυνάμεις του ισραηλινού στρατού από κτίριο γειτονικό στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας και μεταφέρθηκε στο ισραηλινό έδαφος», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Η Χαμάς είχε επίσης μεταδώσει βίντεο της νεαρής γυναίκας που υποτίθεται ότι είχε τραβηχτεί στις 4 Νοεμβρίου. Σε αυτό η νεαρή γυναίκα απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωσή της.

Η Μαρσιάνο απήχθη από τους τρομοκράτες στις 7 Οκτωβρίου από τη βάση Ναχάλ Οζ, κοντά στη Γάζα.

Η μητέρα της Νόα Μαρσιάνο ξεσπά σε λυγμούς πάνω από το φέρετρο της κόρης της, την Παρασκευή -REUTERS/Ronen Zvulun

Εξάλλου, την Πέμπτη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι είχε βρει το πτώμα άλλης μίας ομήρου κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, της 65χρονης Γεχουντίτ Βάις, μητέρας πέντε παιδιών, που είχε απαχθεί από το κιμπούτς Μπεερί, όπου φρόντιζε νήπια.

Στο μεταξύ, χιλιάδες Ισραηλινοί συμμετέχουν στην πορεία που ξεκίνησαν από το Τελ Αβίβ με προορισμό την Ιερουσαλήμ, 100 συγγενείς των 240 ομήρων της Χαμάς. Η πορεία ξεκίνησε την Τρίτη και αναμένεται να φτάσει στην Ιερουσαλήμ το Σάββατο με τελικό προορισμό το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Χιλιάδες Ισραηλινοί, κρατώντας ισραηλινές σημαίες και φωτογραφίες των ομήρων, παίρνουν μέρος στην πορεία που κατευθύνεται στην Ιερουσαλήμ – REUTERS/Ronen Zvulun

Οι συγγενείς των απαχθέντων έχουν απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν στην πορεία μαζί τους από όπου περνάει, στο οποίο έχουν ανταποκριθεί χιλιάδες άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...