316
Κασσελάκης και Τσίπρας στη συνάντηση που είχαν στις 25 Σεπτεμβρίου. Είχαν να τα πουν από τότε - και έκτοτε συνέβησαν πολλά | Aris Oikonomou / SOOC

Ξαφνική συνάντηση Τσίπρα με Κασσελάκη: Στέφανε, ανησυχώ…

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2023, 10:09
Κασσελάκης και Τσίπρας στη συνάντηση που είχαν στις 25 Σεπτεμβρίου. Είχαν να τα πουν από τότε - και έκτοτε συνέβησαν πολλά
|Aris Oikonomou / SOOC

Ξαφνική συνάντηση Τσίπρα με Κασσελάκη: Στέφανε, ανησυχώ…

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2023, 10:09

Συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο πολιτικό γραφείο του στη λεωφ. Αμαλίας, είχε την Τετάρτη ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στη σκιά των όσων δραματικών συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις αποχωρήσεις ιστορικών στελεχών και ενώ προκλήθηκε νέα εσωκομματική αναστάτωση τόσο από τις δηλώσεις του νέου αρχηγού για το δημοσιονομικό «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, όσο και μετά το ραντεβού του πρώην προέδρου με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στον κ. Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης τηλεφώνησε την Τετάρτη στον πρώην Πρωθυπουργό και του ζήτησε να συναντηθούν «για να ανταλλάξουν σκέψεις».

Ο κ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε νωρίς το βράδυ τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο στη λεωφ. Αμαλίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή πληροφόρησης, στη συνάντηση, η οποία ήταν η πρώτη μετά την εθιμοτυπική της εκλογής του νέου προέδρου στις 25 Σεπτεμβρίου στη Βουλή –και έκτοτε συνέβησαν πάρα πολλά και πολύ επεισοδιακά, με αποκορύφωμα τη διάσπαση στην Κεντρική Επιτροπή το περασμένο Σαββατοκύριακο–, ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε στον συνομιλητή του τη μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί, όπως ειπώθηκε, μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.

Κύκλοι κοντά στον κ. Κασσελάκη σχολίασαν ότι η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, «όπως κάθε φορά», καθώς «ο νυν και ο πρώην πρόεδρος επικοινωνούν τακτικά».

«Η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης με επικέντρωση στην ανάγκη για την ενότητα στο κόμμα», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...