261
Η Kωνσταντινούπολη με το ιδιαίτερο χρώμα της έχει και μερικά μεγάλα ιατρικά κέντρα που προσφέρουν ειδικές υπηρεσίες | GettyImages

Τουρκία: Πώς γίνεται ο δεύτερος σε δημοφιλία προορισμός στην Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2023, 19:30
Η Kωνσταντινούπολη με το ιδιαίτερο χρώμα της έχει και μερικά μεγάλα ιατρικά κέντρα που προσφέρουν ειδικές υπηρεσίες
|GettyImages

Τουρκία: Πώς γίνεται ο δεύτερος σε δημοφιλία προορισμός στην Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2023, 19:30

Η Τουρκία ετοιμάζεται να ξεπεράσει τη Γαλλία και να ανεβεί στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης. Η τάση ενισχύεται κατά κύριο λόγο από ανθρώπους που αναζητούν φθηνές, αν και αμφιλεγόμενες, ιατρικές υπηρεσίες, κυρίως αισθητικού χαρακτήρα.

Οι τουρίστες που προτιμούν την Ισπανία και τη Γαλλία –τους δύο δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς– αυξήθηκαν κατά 30% σε σχέση με την περίοδο προ πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία από το World Travel Market που δημοσιεύουν οι Times.

Το αντίστοιχο ποσοστό στην Τουρκία είναι 70% αύξηση σε σχέση με το 2019. Πέρυσι, 44,6 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν τη χώρα και φέτος ο αριθμός των τουριστών αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια. Η Τουρκία ήταν πάντα δημοφιλής προορισμός λόγω των χαμηλών τιμών, της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της και των παραλιών της στο Αιγαίο. Εκείνο που εκτοξεύει τον αριθμό των επισκεπτών, όμως, είναι ο ιατρικός τουρισμός.

Το 2022, 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι από όλον τον κόσμο ταξίδεψαν στην Τουρκία σε αναζήτηση φθηνών αισθητικών επεμβάσεων. Οι περισσότεροι είναι Βρετανοί.

Οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν μεταμοσχεύσεις μαλλιών και ανορθώσεις γλουτών, αλλά πιο δημοφιλείς είναι οι οδοντιατρικές εργασίες, που συνήθως συνιστούν την αντικατάσταση του σμάλτου των δοντιών με θήκες. Η πολύ αδύναμη τουρκική λίρα και το φθηνό κόστος ζωής καθιστούν τις οδοντιατρικές εργασίες κατά 50%-80% φθηνότερες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρόλα αυτά, πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς αναγκάζονται στη συνέχεια να ζητήσουν βοήθεια από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, καθώς παρουσιάζουν επιπλοκές, όπως ζημιές στα νεύρα.

Περισσότεροι από τους μισούς βρετανούς οδοντιάτρους που είναι εγγεγραμμένοι στο Βρετανικό Σύστημα Υγείας ανέφεραν πέρυσι ότι παρακολουθούν ασθενείς που είχαν κάνει οδοντιατρικές επεμβάσεις στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...