548
O Πάνος Σκουρλέτης, εκτός ΣΥΡΙΖΑ πια, στη συνέντευξή του στο Open | YouTube/Open TV

Σκουρλέτης: «Ο Κασσελάκης διέλυσε ένα χώρο – τον μετατοπίζει σε ένα λαϊκίστικο κεντροδεξιό μόρφωμα»

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2023, 11:05
O Πάνος Σκουρλέτης, εκτός ΣΥΡΙΖΑ πια, στη συνέντευξή του στο Open
|YouTube/Open TV

Σκουρλέτης: «Ο Κασσελάκης διέλυσε ένα χώρο – τον μετατοπίζει σε ένα λαϊκίστικο κεντροδεξιό μόρφωμα»

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2023, 11:05

Για «ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη» έκανε λόγο την Τρίτη ο Πάνος Σκουρλέτης, πρώην γραμματέας της ΚΕ του κόμματος και πρώην υπουργός, ο οποίος ως γνωστόν αποχώρησε από την Κουμουνδούρου, την περασμένη Παρασκευή, καταγγέλλοντας τον Στέφανο Κασσελάκη ως έναν άνθρωπο «ανέπαφο με την Αριστερά και την πολιτική».

Μιλώντας στο Open, στη σκιά και όσων συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Σκουρλέτης είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αυτή η βίαιη μετατόπιση και μετάλλαξή του αφήνει ένα κενό στον χώρο της ενωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο για να καλύψει αυτό το κενό. Θα γίνει; Κανείς δεν το ξέρει αυτό αυτή τη στιγμή», σημείωσε, ενώ μίλησε για «μεταβατική περίοδο συζητήσεων και διαβουλεύσεων».

Ερωτηθείς σχετικά με τις αναφορές για νέο κόμμα από τα στελέχη της «Ομπρέλας» που αποχώρησαν, ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε: «Τα κόμματα έχουν μέλλον και ρόλο εάν εκφράζουν βαθύτερες ανάγκες, εάν μπορούν να αναγνώσουν τα αποτελέσματα και να δώσουν λύσεις».

Ο ίδιος είπε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι στα σκαριά, ενώ επισήμανε ότι «η μεγαλύτερη δεξαμενή πολιτικοποιημένων ανθρώπων που θα είχε ένα ενδιαφέρον να μπουν ξανά στην υπόθεση της οργανωμένης παρέμβασης είναι οι ανένταχτοι αριστεροί».

Κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του κ. Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πει 2-3 σοβαρά πολιτικά πράγματα και να αναφερθεί στο κορυφαίο γεγονός που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα, τον πόλεμο».

Οσον αφορά το παλαιότερο σχόλιο του Νίκου Φίλη ότι ο λόγος του κ. Κασσελάκη «θυμίζει τον Ντόναλντ Τραμπ», διερωτήθηκε: «Αυτό που είδαμε προχθές δεν επιβεβαιώνει τον Νίκο Φίλη;».

«Το να λες ότι οι αναλύσεις, τα προγράμματα είναι σάλτες… Να υποτιμάς δηλαδή όλη τη λειτουργία ενός κόμματος τόσα χρόνια… Σάλτσες η ιδέες μας;», συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στο επίμαχο σχόλιο του κ. Κασσελάκη στην ομιλία του στην ΚΕ το Σάββατο, όταν έκανε λόγο για «πολιτική Pumaro».

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «υπηρετούσε ένα συνέδριο διάσπασης» και το κατάφερε. Τόνισε ότι «διέλυσε ένα χώρο και τον μετατοπίζει σε ένα λαϊκίστικο κεντροδεξιό μόρφωμα με αντι-ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήματα».

«Εχουμε μία μετάλλαξη στις θέσεις ενός λαϊκιστικού κεντροδεξιού κόμματος και επιβεβαιώνεται όταν η σημερινή γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (η Θεοδώρα Τζάκρη) λέει ότι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη τα στελέχη για την περίοδο 2011-2015», είπε ο πρώην υπουργός και διερωτήθηκε: «Για την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ έγραψε εποποιία, που ανέτρεψε τους συσχετισμούς, που κατέρριψε τι φαύλο δικομματικό σύστημα που ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας, πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη; Και μας το ζητάει η κυρία Τζάκρη; Αυτό δεν είναι το υπ’ αριθμόν 1 αντι-ΣΥΡΙΖΑ επιχείρημα. Τα έλεγε αυτά η κυρία Τζάκρη το ’13 όταν ήρθε στον ΣΥΡΙΖΑ;».

 

Ο κ. Σκουρλέτης ερωτήθηκε για την καταγγελία που έκανε αναφορικά με τα τρολ στο διαδίκτυο και απάντησε ότι όλοι οι πολιτικοί χώροι διαθέτουν, ενώ σημείωσε ότι «το πρώτο προϊόν σε διαφήμιση και μπάτζετ είναι τα τρολ της ΝΔ στο διαδίκτυο».

«Η ιστορία των τρολ είναι κάτι πολύ λίγο μπροστά στην καταπάτηση των ανεξάρτητων Αρχών. Μπροστά στο γεγονός ότι έχουμε το πιο επίσημο σύστημα παρακολούθησης μέσα στο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό», εξήγησε στη συνέχεια.

Σε σχέση με την εκλογή ηγεσίας από τη βάση, ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε ότι «αυτό σπάει τους δεσμούς σε ένα κόμμα» και «καταργεί τη λογοδοσία». «Οταν σε ψηφίζουν 75.000 άνθρωποι, δεν υπάρχει διαδικασία της λογοδοσίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...