573
Θέα του «Palazzo Grazioli», που από παλάτι ακολασίας του Καβαλιέρε μετατρέπεται σε σπίτι της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στη Ρώμη | Shutterstock/kikujungboy CC

Το «παλάτι ακολασίας» του Μπερλουσκόνι θα στεγάσει τον Ξένο Τύπο

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2023, 20:25
Θέα του «Palazzo Grazioli», που από παλάτι ακολασίας του Καβαλιέρε μετατρέπεται σε σπίτι της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στη Ρώμη
|Shutterstock/kikujungboy CC

Το «παλάτι ακολασίας» του Μπερλουσκόνι θα στεγάσει τον Ξένο Τύπο

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2023, 20:25

Οι νέοι ένοικοι που ετοιμάζονται να μετακομίζουν στο Palazzo Grazioli της Ρώμης θα θαυμάσουν τις νωπογραφίες, τις ταπετσαρίες τοίχων και τους πολυελαίους, αλλά θα ενδιαφέρονται κρυφά για ένα πράγμα – να βρουν την κρεβατοκάμαρα στην οποία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φύλαγε κάποτε το κρεβάτι που του έδωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ηταν η εποχή που ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας ζούσε στον πρώτο όροφο του παλατιού του 16ου αιώνα, και τον χρησιμοποιούσε για πολιτικές συναντήσεις την ημέρα και πάρτι με όμορφες γυναίκες τη νύχτα – σοκάροντας τον ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος εμφανίστηκε ένα βράδυ του 2008, για να οδηγηθεί κατευθείαν στο κρεβάτι.

Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός είχε καταφθάσει στο παλάτι για να συζητήσει με τον Μπερλουσκόνι ένα πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Αφρική που είχε επεξεργαστεί. «Πέρασα ένα βράδυ με τον Μπερλουσκόνι και ήταν ένα από τα πιο αναπάντεχα, συγκλονιστικά βράδια της ζωής μου», ανέφερε αργότερα.

Η Πατρίτσια Ντ’Αντάριο, πρώην συνοδός πολυτελείας, πέρασε μια νύχτα στο κρεβάτι με τον ιταλό πρωθυπουργό την ίδια χρονιά, θαυμάζοντας την σεξουαλική ευρωστία του Μπερλουσκόνι, η οποία, όπως είπε αργότερα, φαινόταν να τροφοδοτείται από το «αηδιαστικά γλυκό» τσάι από βότανα που έπινε.

Αλλά ο Μπερλουσκόνι ξενοίκιασε το παλάτι το 2020 και το κρεβάτι με τις λευκές κουρτίνες του έχει φύγει τώρα, καθώς ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες προετοιμασίας του τεράστιου διαμερίσματος για το νέο του ρόλο ως έδρα της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου της Ιταλίας – που σημαίνει ότι ανταποκριτές από όλο τον κόσμο σύντομα θα στεγασθούν στο παλάτι, αναφέρει ρεπορτάζ των Times του Λονδίνου.

Οι δημοσιογράφοι θα σκύβουν πάνω από τους φορητούς υπολογιστές τους στο σημείο που ο Μπερλουσκόνι κάποτε τραγούδησε γαλλικά ερωτικά τραγούδια σε showgirls και χαμογελούσε καθώς ο επισκεπτόμενος ρώσος πρόεδρος πέταγε μια μπάλα στον σκύλο του ιταλού μεγιστάνα, Ντουντού, για να τη φέρει πίσω.

Ρεπόρτερ που πέρασαν χρόνια ξεροσταλιάζοντας έξω από το παλάτι, με τη φαντασία τους να οργιάζει σχετικά με το τι γινόταν μέσα, τώρα θα το αποκαλούν σπίτι, στοιβάζοντας τα γραφεία τους με κίτρινα αυτοκόλλητα Post-It, δελτία Τύπου, μασημένα στυλό μπικ και σωρούς από κιτρινισμένα αποκόμματα εφημερίδων.

Η Ντ’Αντάριο, από την οποία η προσωπική φρουρά του Καβαλιέρε ζητούσε να κλείσει τα φιμέ τζάμια του αυτοκινήτου της με τον προσωπικό σοφέρ για να μην την εντοπίζουν όταν έφτανε στο παλάτι, είπε αργότερα ότι αυτό που συνέβαινε μέσα ξεπερνούσε τη φαντασία των παπαράτσι στο πεζοδρόμιο.

«Ούσα συνοδός πολυτελείας, νόμιζα ότι τα είχα δει όλα – αλλά 20 γυναίκες για έναν άνδρα ήταν μια νέα εμπειρία», είχε δηλώσει. Μιλώντας σε μια δίκη ατόμων που κατηγορούνταν ότι προμήθευαν ιερόδουλες στον πρωθυπουργό, πρόσθεσε: «Τα κορίτσια ήταν όλα χωρίς ρούχα, μερικά χωρίς εσώρουχα. Ισως η μόνη ντυμένη να ήμουν εγώ».

Το 2008 ο Μπερλουσκόνι επανήλθε στην εξουσία για τρίτη φορά με μεγαλύτερη φόρα από ποτέ, μετά από δύο χρόνια εκτός εξουσίας. Απτόητος, παρότι διέρρεαν λεπτομέρειες από τα πάρτι του στη Ρώμη και η σύζυγός του τον εγκατέλειψε, μετέφερε τις ακολασίες του στη βίλα του κοντά στο Μιλάνο, όπου καθιέρωσε το pole dancing και επινοήθηκε η φράση «μπούνγκα–μπούνγκα».

Περνώντας όλο και λιγότερο χρόνο στο Palazzo Grazioli, εγκατέλειψε το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα το 2020, πριν από το θάνατό του. Οι δημοσιογράφοι που μετακομίζουν τώρα, θα εργάζονται σε θαλάμους στα πρώην υπνοδωμάτια, καθένα από τα οποία έχει το δικό του μεγάλο μπάνιο, και είναι προσβάσιμο από έναν μακρύ διάδρομο στο πίσω μέρος του κτιρίου.

Το ενοίκιο του κτιρίου θα καλύπτεται γενναιόδωρα από την ιταλική κυβέρνηση, η οποία πλήρωνε και το ενοίκιο των προηγούμενων κεντρικών γραφείων της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου – ενός κτιρίου κοντά στη Φοντάνα ντι Τρέβι, το οποίο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...