• Ο Κούλογλου περιγράφει τον Κασσελάκη ως άσχετο: Επρεπε να πάει στον Σημίτη, δεν είναι αρχηγός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Σε λίγο ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα ξέρει ποιον να πρωτοπαραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς κάποιοι τον προλαβαίνουν.

     

    Οι 1.300 της «Ομπρέλας» με το κείμενο που υπέγραψαν δεν θα περιμένουν τον αρχηγό, θα σηκωθούν να φύγουν. Όπως έχει ήδη φύγει ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής που εξελέγη δύο φορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει ήδη αποχωρήσει. Και έτσι μπορεί να περιγράψει τον κ. Κασσελάκη ως έναν εντελώς άσχετο τύπο που είδε φως και μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Και να μοιάζει να έχει και δίκιο…

     

    Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Κούλογλου εξήγησε πως ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς δεν γνωρίζει ούτε τα στοιχειώδη.

     

    «Ο κ. Κασσελάκης δεν γνωρίζει πολύ σημαντικά πράγματα, τα μαθαίνει τώρα για παράδειγμα το ναυάγιο της Πύλου έδειξε να μην το γνωρίζει. Μαθαίνει τώρα στοιχειώδη πράγματα ο κ. Κασσελάκης, αυτή είναι η γενική εικόνα που έβγαλα από όλες τις συζητήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα ευρωπαϊκά θέματα στα οποία ενημερώθηκε. Θέλει να μάθει αλλά δεν μπορεί ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκινάει από το Α-Β», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου.

     

    Ο ευρωβουλευτής επέκρινε και τις διαδικασίες εκλογής αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν τον κ. Κασσελάκη στην εξουσία:

     

    «Πέρασε αυτός ο τελείως απαράδεκτος κανονισμός ο οποίος επιτρέπει στον καθένα περαστικό άμα δει φως να ανέβει και να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια κανείς δεν περίμενε ότι η κρίση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν τόσο μεγάλη ώστε ένας άνθρωπος τέτοιος να μπορεί να εκλεγεί και πρόεδρος. Ο κ. Κασσελάκης είναι προϊόν της βαθιάς υπαρξιακής κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ξεκινάει το 2015, δεν λύθηκε ποτέ και υπήρχε μια πλήρης ιδεολογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη συγκολλητική ουσία που είχε μείνει ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, όταν έφυγε ο Τσίπρας κατέρρευσε όλο σύστημα εκεί βρέθηκε κάποιος ο οποίος είπε ότι εγώ μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη και έτσι ψηφίστηκε».

     

    Ο κ. Τσίπρας είναι υπεύθυνος και για τους θριάμβους του ΣΥΡΙΖΑ και για τις πανωλεθρίες του. Αυτός πράγματι πήρε ένα μικρό κόμμα και το έφερε στην κυβέρνηση από την άλλη μεριά όταν έγινε κυβέρνηση και μετά έχασε την εξουσία δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να διατηρηθεί. Ήταν κόμμα μιας χρήσεως στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως φαίνεται ιστορικά, αποδείχτηκε ότι δεν μπορούσε να συνεχιστεί ενώ κανονικά τα κόμματα συνεχίζονται και μετά την αλλαγή της ηγεσίας, συμπλήρωσε ο κ. Κούλογλου.

     

    Επιπλέον, ο κ. Κούλογλου επισήμανε πως ο κ. Κασσελάκης έπρεπε να πάει στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, καθώς είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Ο κ. Κασσελάκης προσπαθώντας να είναι αριστερός κάνει μια δήλωση για τον Σημίτη η οποία μου φαίνεται ότι είναι και πολιτικά λάθος και θεσμικά λάθος. Πολιτικά είναι λάθος γιατί όταν θέλεις να κάνεις προγραμματική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δεν βρίζεις τον πρώην Πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ και θεσμικά λάθος γιατί όταν είσαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τιμάται ένας πρώην Πρωθυπουργός πρέπει να τηρήσεις μια θεσμική στάση και να πας στην εκδήλωση. Ασφαλώς έπρεπε να πάει στην εκδήλωση, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι, δεν είναι αρχηγός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

     

    Εδώ που τα λέμε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αν είχε προσκληθεί, θα πήγαινε, μόνο ο κ. Κασσελάκης το έπαιξε καραμανλική Δεξιά-πολλακική Αριστερά.

  • Σία Αναγνωστοπούλου κατά Πολάκη: Για επιτελική θέση με το ύφος μαγκιάς δεν είναι ό,τι καλύτερο...

    Υπάρχει κάτι το εντελώς παράδοξο στον ΣΥΡΙΖΑ: είναι στο ίδιο κόμμα άνθρωποι που αν βρίσκονταν μόνοι σε ένα δωμάτιο δύσκολο θα έβγαιναν και οι δύο.

     

    Η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής (βουλεύτρια κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Αχαΐας, μίλησε στο Attica TV και έπιασε τον Παύλο τον Πολάκη, βουλευτή (αυτό δεν αλλάζει στη συριζαϊκή αργκό) Χανίων και μέντορα-προστάτη του Στέφανου Κασσελάκη.

     

    Αφορμή στάθηκε το ύφος της απάντησης του κ. Πολάκη στον συντοπίτη του καθηγητή και πρώην υπουργό Γιώργο Σταθάκη ο οποίος, ως γνωστόν ξέσκισε, αποχωρώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Κασσελάκη, σε κείμενό του.

     

    Ο βουλευτής Χανίων θίχτηκε που του πείραξαν τον αρχηγό και σε ανάρτησή του έγραψε πως «ο Γιώργος είναι πονηρός» και «ένας θεατρίνος» και κατηγόρησε μεταξύ πολλών άλλων τον κ. Σταθάκη ότι θέλει το κακό του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Οπως ανέφερε η κυρία Αναγνωστοπούλου, ο κ. Σταθάκης «έγραψε ένα πολιτικό κείμενο, τα κείμενα ειδικά σε τέτοιες στιγμές μπορεί να είναι και σκληρά σε τέτοιες στιγμές, αλλά είναι πολιτικό κείμενο δεν είναι προσωπικό κείμενο δεν είναι υβριστικό. Η απάντηση του Πολάκη δεν ήταν σε αυτό το επίπεδο».

     

    «Όλοι οι άνθρωποι ειδικά όταν είμαστε στην πολιτική μπορεί να είμαστε πάρα πολύ καλοί σε κάτι, να μην είμαστε όμως σε θέσεις που θέλει άλλα χαρακτηριστικά, άλλες ιδιότητες, αυτό αφορά τον Πολάκη. Έχει τον αψύ χαρακτήρα, έχει προσφέρει στο κόμμα και στην κυβέρνηση (των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ). Για επιτελική θέση με το ύφος μαγκιάς δεν είναι ό,τι καλύτερο ειδικά σε στιγμές κρίσης» είπε η κυρία Αναγνωστοπούλου.

     

    Η κυρία Αναγνωστοπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Θεοδώρα Τζάκρη (βουλεύτρια Πέλλας και φανατικιά Κασσελακική) μετά τις δηλώσεις ότι «θα είναι πολιτική αυτοκτονία να μην γίνουν οι διαγραφές»: 

     

    «Όταν ένα κλίμα είναι πολωμένο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί βγαίνουμε και πολώνουμε 100 φορές παραπάνω; Τι είμαστε εσωτερικοί εχθροί; Τι είναι αυτή η τοξικότητα; Πού ειναι η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη;» αναρωτήθηκε η κυρία Αναγνωστοπούλου.

     

    «Η Αριστερά πάντα είχε συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, αλλά σε πολιτικό επίπεδο όχι στο προσωπικό. όταν οι αντιπραθέσεις καταντάνε να είναι προσωπικές και στο ύφος του εσωτερικού εχθρού δύσκολα επουλώνονται. Αν είναι πολιτικού χαρακτήρα επουλώνονται και γρήγορα. Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να επουλώσουμε αυτό το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί» πρόσθεσε.




text
  • Επρεπε να περάσουν ολόκληρα 50 χρόνια για να εμφανιστεί ο Χάρης Δούκας και να πει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγίνει κίνημα. Κάλλιο αργά…


    2 Σεπτεμβρίου 2024, 22:00