1168
Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ και η Αντζελίνα Τζολί | EPA/ Shutterstock

Ο πρόεδρος του Ισραήλ απαντά στην Αντζελίνα Τζολί: «Δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τη Γάζα»

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2023, 15:45
Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ και η Αντζελίνα Τζολί
|EPA/ Shutterstock

Ο πρόεδρος του Ισραήλ απαντά στην Αντζελίνα Τζολί: «Δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τη Γάζα»

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2023, 15:45

Λίγες ημέρες μετά την ανάρτηση της διάσημης χολιγουντιανής ηθοποιού για τη Γάζα και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο προέδρου του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ ένοιωσε την ανάγκη να απαντήσει στην Αντζελίνα Τζολί μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον διάσημο βρετανό δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν.

Η Τζολί πρόσφατα είχε τοποθετηθεί υπέρ των αμάχων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας ότι «βομβαρδίζονται και τιμωρούνται συλλογικά από το Ισραήλ, ενώ παράλληλα στερούνται τρόφιμα, φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου».

Ζητώντας κατάπαυση του πυρός, είπε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες είναι συνένοχοι σε «εγκλήματα» και περιέγραψε τη Γάζα ως «υπαίθρια φυλακή».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

Ο Χέρτσογκ, από την πλευρά του, επέκρινε την διάσημη ηθοποιό και πρώην πρέσβειρα του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, λέγοντας ότι «δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τη Γάζα για να δει επί τόπου τι ισχύει» καθώς και ότι, με τις δηλώσεις της, «δεν προσφέρει στον ισραηλινό λαό καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

«Με όλο το σεβασμό, οι άνθρωποι στη Γάζα γνωρίζουν ότι υπάρχει πόλεμος, αλλά δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση που να μην τους επιτρέπει να επιβιώσουν. Αντίθετα, υπάρχει μια ασφαλής ζώνη που συμφωνήθηκε από τη διεθνή κοινότητα και το Ισραήλ, στο νότιο τμήμα της Γάζας, προκειμένου να μετακινηθούν οι πολίτες σε αυτή τη ζώνη» υποστήριξε ο ισραηλινός πρόεδρος.

Ο Χέρτσογκ συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχει «δραματική αύξηση διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Έθνη και πολλά άλλα έθνη, την οποία το Ισραήλ έχει υποστηρίξει αποφασιστικά».

«Ο λαός της Γάζας μπορεί να μετακινηθεί, ώστε να ξεριζώσουμε αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας. Αυτό είναι που ξέρουμε. Η Αντζελίνα Τζολί δεν προσφέρει στον ισραηλινό λαό καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, λέγοντας αυτά που λέει» ανέφερε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η Γάζα είναι φυλακή όχι εξαιτίας του Ισραήλ. Το Ισραήλ αποσύρθηκε από τη Γάζα μέχρι την τελευταία σπιθαμή. Η Γάζα είναι μια ιρανική βάση γεμάτη τρομοκρατία, όπου διακινούνται λαθραία τόνοι πυρομαχικών – αυτή είναι η τραγωδία που έπληξε τον λαό της Γάζας. Ίσως η έκβαση αυτού του πολέμου να επιτρέψει στον λαό της Γάζας, που αξίζει μια αξιοπρεπή και καλή ζωή, να την απολαύσει κάτω από ένα διαφορετικό καθεστώς το οποίο θα επιτρέψει την πορεία προς την ειρήνη».

«Είμαι απογοητευμένος από την κόρη μου»

Η ανάρτηση της Τζολί είχε φέρει την αντίδραση και το πατέρα της, επίσης γνωστού ηθοποιού, Γιον Βόιτ.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος που η κόρη μου, όπως και τόσοι άλλοι, δεν κατανοεί την τιμή του Θεού, τις αλήθειες του Θεού», δήλωσε σε βίντεο που ανήρτησε στο instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jon Voight (@jonvoight)

«Πρόκειται για την καταστροφή της ιστορίας της Γης του Θεού, των Αγίων Τόπων, της γης των Εβραίων. Αυτό είναι δικαιοσύνη για τα παιδιά του Θεού των Αγίων Τόπων». Το Ισραήλ έπρεπε να προστατεύσει το έδαφός του, συνέχισε ο Βόιτ, προσθέτοντας: «Το Ισραήλ δέχθηκε επίθεση από απάνθρωπη τρομοκρατία σε αθώα μωρά, μητέρες, πατέρες, παππούδες και γιαγιάδες».

«Εσείς οι ανόητοι που αποκαλείτε το Ισραήλ “πρόβλημα” θα πρέπει να κοιτάξετε τον εαυτό σας και να ρωτήσετε “Ποιος είμαι εγώ; Τι είμαι εγώ;”. Και να ρωτήσετε τον Θεό “μαθαίνω την αλήθεια ή μου λένε ψέματα κι ακολουθώ όλους τους άλλους;”».

«Αυτοί που καταλαβαίνουν την αλήθεια βλέπουν το ψέμα. Αυτά τα ζώα θέλουν να εξαφανίσουν τους Εβραίους, τους Χριστιανούς», κατέληξε ο Βόιτ στο βίντεό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...