264
| Menelaos Myrillas / SOOC

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 20,6 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2023, 20:11
|Menelaos Myrillas / SOOC

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 20,6 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2023, 20:11

Στις 20,6 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha τη Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 13,5%. Το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτο, μία «ανάσα» από την αξιωματική αντιπολίτευση, με 12,7%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,6%, οι Σπαρτιάτες με 2,6%, η Ελληνική Λύση με 5,2%, η Νίκη με 3,2% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%.

Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ανέβασαν τις δυνάμεις τους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πτώση (από 15,3 στο 13,5).

Η έρευνα κατέγραψε την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο ερώτημα για τον πολιτικό αρχηγό που εμπιστεύονται οι πολίτες για πρωθυπουργό, συγκεντρώνοντας το 37% των θετικών απαντήσεων, πολλές μονάδες μπροστά από κάθε άλλο αρχηγό κόμματος.

Τους κ.κ. Κασσελάκη και Ανδρουλάκη χωρίζει μόλις μία μονάδα, στις αμέσως επόμενες θέσεις, με τον πρέοδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 8% και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 7%.

Εξάλλου, η δημοσκόπηση κατέγραψε –όπως όλες οι πρόσφατες μετρήσεις– ότι η ακρίβεια παραμένει το κύριο πρόβλημα για τους ερωτηθέντες.

Το 46% εξ αυτών απάντησε, μάλιστα, ότι δεν βοηθούν «καθόλου» τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετπώπιση του φαινομένου. Το 33% απάντησε πως βοηθούν «λίγο».

Δείτε περισσότερες καρτέλες της δημοσκόπησης στο ακόλουθο post:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...