571
Η Αλεσάντρα Σορτσινέλι και η Μπάρμπαρα Γκουέρα προσφεύγουν στα δικαστήρια για να αποτρέψουν την έξωση τους από τα σπίτια που τους παραχώρησε ο ΜπερλουσκόνιΟ Καβαλιέρε πρόσφερε στέγη στα κορίτσια, αλλά οι κληρονόμοι του επιχειρούν να τους τα στερήσουν | Creative Protagon

Μπούνγκα μπούνγκα: Τα «κορίτσια του Μπερλουσκόνι» αντεπιτίθενται

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2023, 18:47
Η Αλεσάντρα Σορτσινέλι και η Μπάρμπαρα Γκουέρα προσφεύγουν στα δικαστήρια για να αποτρέψουν την έξωση τους από τα σπίτια που τους παραχώρησε ο ΜπερλουσκόνιΟ Καβαλιέρε πρόσφερε στέγη στα κορίτσια, αλλά οι κληρονόμοι του επιχειρούν να τους τα στερήσουν
|Creative Protagon

Μπούνγκα μπούνγκα: Τα «κορίτσια του Μπερλουσκόνι» αντεπιτίθενται

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2023, 18:47

Ο θάνατος του ιταλού πρώην πρωθυπουργού και μεγαλοεπιχειρηματία Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει προκαλέσει νομικές αναταραχές τόσο στις τάξεις της οικογένειάς του, όσο και στις κάποτε «γυναίκες των πάρτι μπούνγκα–μπούνγκα», που διοργάνωνε στην εποχή της ακμής του του ο Καβαλιέρε.

Η απόφαση των κληρονόμων του να ξεκινήσουν τη διαδικασία έξωσης 20 από αυτές τις γυναίκες από τα σπίτια τους –που ανήκουν στην «αυτοκρατορία» του μεγιστάνα– φέρνει σειρά αγωγών από τουλάχιστον τρεις εξ αυτών, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times του Λονδίνου.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε δανείσει διαμερίσματα και σπίτια στις γυναίκες, όταν τα ονόματά τους είχαν εμπλακεί στις δίκες του για πορνεία. Πολλές από αυτές λάμβαναν επίσης μηνιαία επιδόματα ύψους 2.500 ευρώ για να αντισταθμίσουν τη ζημιά που προκάλεσε στην καριέρα τους η σχέση τους με τα πάρτι του.

Οι εισαγγελείς είχαν ισχυρισθεί ότι τα οφέλη αυτά ήταν ανταμοιβή για ψευδείς καταθέσεις στο δικαστήριο, κατά τη διάρκεια δικών 12 ετών. Ο Μπερλουσκόνι διώχθηκε επειδή φέρεται να πλήρωσε την Καρίμα Ελ Μαρούγκ, μια μαροκινή χορεύτρια γνωστή ως «Ρούμπι, η Καρδιοκλέφτρα», για σεξ, ενώ γνώριζε ότι τότε ήταν κάτω των 18 ετών. Ο Καβαλιέρε τελικά αθωώθηκε.

Μια τρίτη δίκη που απορρέει από αυτή την υπόθεση και αφορά καταγγελίες για διαφθορά και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης πρόκειται να ολοκληρωθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας τον προσεχή Μάρτιο.

Η Μπάρμπαρα Γκουέρα είναι μία από τις γυναίκες που αντιστέκονται στην έξωση από ένα σπίτι στο Μπερναρέτζιο, κοντά στο Μιλάνο. Οι δικηγόροι της έδωσαν στη δημοσιότητα μια ηχογράφηση του Μπερλουσκόνι, που εξηγεί ότι της παραχωρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το ακίνητο, αλλά θα της παραδώσει την πλήρη ιδιοκτησία μόνο όταν τελειώσει η δίκη, για να αποφευχθούν υποψίες δωροδοκίας.

«Σας ορκίζομαι στα πέντε μου παιδιά», καταγράφεται να λέει ο Καβαλιέρε, «δάνειο προς χρήση αμέσως, και μόλις τελειώσει η δίκη και οι δικηγόροι μας πουν ότι όλα πήγαν καλά, θα το βάλω στο όνομά σας».

Η 45χρονη Γκουέρα, πρώην σόουγκερλ, ισχυρίζεται ότι δεν έχει λάβει επίδομα από τον Μπερλουσκόνι από το 2013 και δεν της επετράπη να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο, ή να παρευρεθεί στην κηδεία του στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου. «Για μένα ήταν σαν να έχασα έναν πατέρα. Πρέπει ακόμα να επεξεργαστώ τη θλίψη μου», λέει.

Η Αλεσάντρα Σορτσινέλι, συνάδελφος της Γκουέρα που μένει σε άλλο σπίτι του ιδίου πολυτελούς συγκροτήματος, είναι επίσης αποφασισμένη να αντιταχθεί. Λέει ότι ο Μπερλουσκόνι της είχε υποσχεθεί 3 εκατομμύρια ευρώ για να την αποζημιώσει για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο «μπούνγκα–μπούνγκα».

«Διαθέτω πολλές ηχογραφήσεις στις οποίες αναδεικνύεται η μεγάλη ανθρωπιά του πρώην πρωθυπουργού και η επιθυμία του να μας δωρίσει τα σπίτια», είπε η 39χρονη Σορτσινέλι στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Ερωτηθείσα για τους κληρονόμους του Μπερλουσκόνι, δήλωσε: «Αν ήταν αυτοί που πήραν την απόφαση να ανακαλέσουν τη συμφωνία, τότε δεν σέβονται τη βούληση κάποιου που δεν είναι πλέον μαζί μας».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι τα παιδιά του Μπερλουσκόνι, με επικεφαλής τα μεγαλύτερα αδέρφια, την 57χρονη Μαρίνα και τον 54χρονο Πιερ Σίλβιο, επιθυμούν επίσης να περιορίσουν την οικονομική υποστήριξη του πατέρα τους προς το κόμμα του Forza Italia που εκείνος ίδρυσε, και την ποδοσφαιρική ομάδα της Μόντσα.

Αναφέρεται ότι επιθυμούν να πείσουν τη σύντροφο του Μπερλουσκόνι στα τελευταία χρόνια της ζωής του, Μάρτα Φασίνα, να εγκαταλείψει τη Βίλα Σαν Μαρτίνο, την έπαυλη της οικογένειας κοντά στο Μιλάνο, που φιλοξένησε τα ριψοκίνδυνα πάρτι, τα οποία περιγράφηκαν ως «κομψά δείπνα» από τους μάρτυρες του Μπερλουσκόνι, αλλά έριξαν σκιά στην πρωθυπουργία του.

Η 33χρονη Φασίνα, που είναι και βουλευτής του Forza Italia, έχει κληρονομήσει ποσό ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ με τη διαθήκη του Καβαλιέρε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...