249
Ο Γκρλιτς-Ράντμαν δεν συγχρονίστηκε με την Αναλένα Μπέρμποκ και το άβολο φιλί της σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως | Jörg Carstensen/picture alliance via Getty Images

Το «άβολο» φιλί του κροάτη ΥΠΕΞ στην Μπέρμποκ που προκάλεσε αντιδράσεις

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2023, 16:02
Ο Γκρλιτς-Ράντμαν δεν συγχρονίστηκε με την Αναλένα Μπέρμποκ και το άβολο φιλί της σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως
|Jörg Carstensen/picture alliance via Getty Images

Το «άβολο» φιλί του κροάτη ΥΠΕΞ στην Μπέρμποκ που προκάλεσε αντιδράσεις

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2023, 16:02

Ηταν οπωσδήποτε μία άβολη στιγμή. Ενα φιλί που αυτήν την φορά όμως, όπως γράφει και το Politico, ήταν περισσότερο αδέξιο παρά τρομακτικό, εσκεμμένο ή αηδιαστικό.

Οπως και να έχει πάντως, η κίνηση του κροάτη υπουργού Εξωτερικών να φιλήσει εν είδη χαιρετισμού τη γερμανίδα ομόλογό του, Αναλένα Μπέρμποκ στη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βερολίνο την περασμένη Πέμπτη έγινε viral για τους λάθους λόγους.

Ο Γκόρνταν Γκρλιτς-Ράντμαν, άπλωσε το χέρι του για μια χειραψία με την Μπέρμποκ και στη συνέχεια έσκυψε να τη φιλήσει, ενώ εκείνη με προσπάθησε να τον αποφύγει, χαμογελώντας στη συνέχεια αμήχανα.

Η κίνηση του κροάτη ΥΠΕΞ προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, και χαρακτηρίστηκε από «τελείως ανάρμοστη» έως και «σεξουαλική παρενόχληση».

«Το βίαιο φιλί προς μια γυναίκα είναι βία, δεν είναι;» αναρωτήθηκε η πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας, Γιαντράνκα Κόσορ.

Ο ίδιος ο Γκρλιτς-Ράντμαν πάντως υπερασπίστηκε τον εαυτό του κάνοντας λόγο για «μια θερμή, ανθρώπινη προσέγγιση προς μια συνάδελφο», παραδέχτηκε ότι ήταν «άβολη στιγμή» και ζήτησε συγνώμη από όποιον εξέλαβε λάθος και ενοχλήθηκε από την κίνησή του.

Συνεργάτες της γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών σχολίασαν ότι ο κροάτης υπουργός είχε αργήσει για τη φωτογραφία και γι΄ αυτό ήθελε να χαιρετήσει την κυρία Μέρμποκ με τη Bild να μεταφέρει το σχόλιο πηγών: ήταν μια άτσαλη προσπάθεια να χαιρετήσει γρήγορα ο ένας τον άλλον.

Το περιστατικό σε κάποιους θύμισε την υπόθεση με τον Λουίς Ρουμπιάλες, τον πρώην επικεφαλής του ισπανικού ποδοσφαίρου, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί αφού φίλησε με τη βία την ποδοσφαιρίστρια Τζένι Ερμόζσο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...