221
Τα ΜΑΤ βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωπα με τις αντιδράσεις των κατοίκων των Εξαρχείων | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα ένταση στα Εξάρχεια για τα έργα του Μετρό – «Κανένα δέντρο χαμένο» η παρέμβαση Δούκα

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2023, 12:10
Τα ΜΑΤ βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωπα με τις αντιδράσεις των κατοίκων των Εξαρχείων
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα ένταση στα Εξάρχεια για τα έργα του Μετρό – «Κανένα δέντρο χαμένο» η παρέμβαση Δούκα

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2023, 12:10

Ηταν να μη δοθεί το πολιτικό «σήμα» –και δόθηκε με την αλλαγή στη δημαρχία της Αθήνας. Στα Εξάρχεια το πρωί της Δευτέρας επικράτησε ένταση μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αντέδρασαν στο προβλεπόμενο κόψιμο δένδρων στην πλατεία της γειτονιάς λόγω των εργασιών για τον πολυσυζητημένο σταθμό του Μετρό (Γραμμή 4).

Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 09:00 οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι προκάλεσαν μικρές φθορές στην περίφραξη του εργοταξίου, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Οπως αναμενόταν, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας –ο οποίος και προεκλογικά είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για τη χωροθέτηση του σταθμού του Μετρό στην πλ. Εξαρχείων, συντασσόμενος εμμέσως πλην σαφώς με τους αντιδρώντες στο έργο– παρενέβη και ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες. «Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα», ήταν το μήνυμά του στα social media.

«Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή», σημείωσε, θεωρώντας κατά τα φαινόμενα ότι το έργο του Μετρό αφαιρεί ζωές…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...