180
Στρατιώτες του αιγυπτιακού στρατού φρουρούν το μεθοριακό πέρασμα | REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Γάζα: Αδύνατη και πάλι η έξοδος μέσω του περάσματος της Ράφα

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2023, 19:10
Στρατιώτες του αιγυπτιακού στρατού φρουρούν το μεθοριακό πέρασμα
|REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Γάζα: Αδύνατη και πάλι η έξοδος μέσω του περάσματος της Ράφα

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2023, 19:10

Οι απομακρύνσεις των τραυματιών και των κατόχων ξένων διαβατηρίων από τη Γάζα προς την Αίγυπτο μέσω του περάσματος της Ράφα ανεστάλησαν από το Σάββατο, όπως δήλωσαν στο Reuters την Κυριακή αιγυπτιακές πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και υγειονομικούς της Αιγύπτου, οι απομακρύνσεις πολιτών ανεστάλησαν έπειτα από τον ισραηλινό βομβαρδισμό ασθενοφόρου που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά τραυματιών. Το αναφερόμενο περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή και προκάλεσε την καταδίκη, τόσο από το Κάιρο όσο και από διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων ο ΟΗΕ και ο ΠΟΥ.

Το πέρασμα της Ράφα βρίσκεται στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού θύλακα, στα σύνορα με τη χερσόνησο του Σινά της Αιγύπτου, και είναι το μοναδικό σημείο εξόδου από τη Γάζα που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ.

Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια εξακολουθούν να εισέρχονται στην περιοχή, είπαν δύο από τις πηγές που μίλησαν στο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, 30ή ημέρα του πολέμου, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, στη Γάζα, κάλεσε τον Ερυθρό Σταυρό και την Αίγυπτο να εγγυηθούν την ασφαλή έξοδο των τραυματιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...