299
«Το προεδρικό μέγαρο δεν είναι μπούνγκα-μπούνγκα»: Σύνθημα διαδηλωτών στη Ρώμη κατά της απόφασης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ιταλίας, τον Ιανουάριο του 2022 | REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Τα παιδιά του Μπερλουσκόνι «ξεσπιτώνουν» νεαρές που ήταν… υπό την προστασία του

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2023, 14:53
«Το προεδρικό μέγαρο δεν είναι μπούνγκα-μπούνγκα»: Σύνθημα διαδηλωτών στη Ρώμη κατά της απόφασης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ιταλίας, τον Ιανουάριο του 2022
|REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Τα παιδιά του Μπερλουσκόνι «ξεσπιτώνουν» νεαρές που ήταν… υπό την προστασία του

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2023, 14:53

Διαμάχη έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στα παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και 20 νεαρές γυναίκες στις οποίες ο Καβαλιέρε είχε εξασφαλίσει μηνιαίες αποδοχές ύψους 2.500 ευρώ, αλλά και δυνατότητα δωρεάν διαμονής σε ακίνητα.

Πρόκειται για γυναίκες που συμμετείχαν σε δείπνα και γιορτές (τα γνωστά μπούνγκα μπούνγκα πάρτι) που οργάνωνε ο εκλιπών ιταλός πρώην πρωθυπουργός,  στη βίλα του έξω από το Μιλάνο και στην κατοικία του στη Ρώμη.

Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ και επί χρόνια πολιτική προσωπικότητα που σημάδεψε τα τεκταινόμενα στη γείτονα χώρα –μεταξύ άλλων και με με μια σειρά «πιπεράτων» σκανδάλων με πρωταγωνιστή τον ίδιο– είχε αποφασίσει να στηρίξει οικονομικά τις γυναίκες αυτές με τη λογική ότι, εξαιτίας της αρνητικής εικόνας που είχαν προκαλέσει τα δείπνα και τα πάρτι του, δεν θα μπορούσαν πλέον να βρουν εύκολα δουλειά.

Τα παιδιά του, όμως, έχουν εντελώς διαφορετική άποψη. Αποφάσισαν, λοιπόν, από την αρχή του μήνα να διακόψουν τη χορήγηση του μηνιαίου ποσού, καθώς και τη δωρεάν παροχή των ακινήτων από το τέλος του έτους.

Δύο από τις νεαρές γυναίκες ανακοίνωσαν ότι δεν εννοούν να σεβαστούν την απόφαση. Η Μπάρμπαρα Γκουέρα, συγκεκριμένα, μέσω των δικηγόρων της υπογραμμίζει ότι σε παλαιότερη τηλεφωνική επικοινωνία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι την είχε διαβεβαιώσει ότι η βίλα στην οποία διαμένει θα μπορούσε στο μέλλον να περιέλθει στην ιδιοκτησία της, έστω και αν δεν μπορούσε να της τη μεταβιβάσει αμέσως διότι, λόγω δίκης του που ήταν τότε σε εξέλιξη, θα κινδύνευε να θεωρηθεί ως πράξη διαφθοράς.

Μια άλλη από τις γυναίκες, η Αλεσάντρα Σορτσινέλι, πρόσθεσε ότι «επρόκειτο για μια συμφωνία αποζημίωσης που θα έπρεπε να επισημοποιηθεί γραπτώς μετά την ολοκλήρωση της δίκης, ώστε να αποφευχθεί μια υστερόβουλη εκμετάλλευση της όλης υπόθεσης». Σύμφωνα με την ίδια, «οι κληρονόμοι του Μπερλουσκόνι προσβάλλουν τη μνήμη του πατέρα τους, ο οποίος είχε εκφράσει επανειλημμένως τη βούληση να βοηθήσει όλες τις κοπέλες μετά τη ζημία που υπέστησαν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...