319
|

Αποκαταστάσθηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών-Πατρών – κλειστή η παλαιά Εθνική

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2023, 11:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/11/2023 14.10

Αποκαταστάσθηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών-Πατρών – κλειστή η παλαιά Εθνική

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2023, 11:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/11/2023 14.10

Εκλεισε το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με ενημέρωση της Ολυμπίας Οδού, η Εθνική Οδός Αθηνών – Πατρών στο ύψος του Ελαιώνα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω έντονης λασπορροής που προκλήθηκε από την ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή. Κλειστή, επίσης, είναι και η παλαιά Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα.

Τα αυτοκίνητα έκαναν υποχρεωτική αναστροφή στα διόδια Ελαιώνα προς Πάτρα.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, στην Αχαΐα:

1. Στην 161 χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Αθηνών, ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω κατολίσθησης χωμάτων από προηγηθείσα έντονη βροχόπτωση.

2. Στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα και στην περιοχή Μετόχι, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω κατολίσθησης χωμάτων, από προηγηθείσα έντονη βροχόπτωση.

3. Στην Επαρχιακή Οδό Πούντας – Καλαβρύτων, στο ύψος του Μέγα Σπήλαιου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα, λόγω κατολίσθησης χωμάτων από προηγηθείσα έντονη βροχόπτωση.

Η κυκλοφορία στην Αθηνών – Πατρών αποκαταστάθηκε τελικά γύρω στις 2 μετά το μεσημέρι μέσω προσωρινής αμφιδρόμησης, Η παλαιά Εθνική ωστοσο παραμένει αποκλεισμένη στο 80ο χιλιόμετρο στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα και στην περιοχή Μετόχι,  λόγω κατολίσθησης.

Επίσης στην Επαρχιακή Οδό Αιγίου- Δερβενίου- Μαμουσιάς σε διάφορα σημεία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω κατολίσθησης χωμάτων και φερτών υλικών.

Νωρίτερα το πρωί σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και με εντολή του διαχειριστή υποδομής, τα δρομολόγια 1330 & 1331 του Οδοντωτού (Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό) ακυρώνονται.

Ομοίως, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και συγκέντρωσης υδάτων στη γραμμή, τα δρομολόγια 11306 & 11307 καταργούνται μερικώς στο τμήμα Πάτρα – Αγιος Ανδρέας.

Πολλά ήταν τα προβλήματα από τη σφοδρή νεροποντή και στην πόλη της Πάτρας, με συσσώρευση υδάτων στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, στις παραλιακές οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου και Οθωνος – Αμαλίας, καθώς και στην παραλιακή λεωφόρο Ακτή Δυμαίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...