601
Η Δώρα Αυγέρη στη συνέντευξή της στο Open το πρωί της Τρίτης | YouTube/Open TV

Αυγέρη: «Πεθαμένο λικέρ» ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τον Κασσελάκη!

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2023, 14:49
Η Δώρα Αυγέρη στη συνέντευξή της στο Open το πρωί της Τρίτης
|YouTube/Open TV

Αυγέρη: «Πεθαμένο λικέρ» ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τον Κασσελάκη!

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2023, 14:49

Αν δεν είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του ο Στέφανος Κασσελάκης για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, η εκλογική διαδικασία θα ήταν εσωστρεφής και δεν θα είχε κινητοποιήσει πολλούς πολίτες: αυτό δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και βουλευτής, Δώρα Αυγέρη, η οποία μάλιστα υπερασπίστηκε τον νέο αρχηγό επιμένοντας ότι τα όσα έχει κάνει τον τελευταίο μήνα είναι στο πλαίσιο της διασφάλισης της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ –ακόμα και οι ανακοινώσεις των διαγραφών ιστορικών στελεχών όπως ο Νίκος Φίλης, ο Δημήτρης Βίτσας και ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Οσα βήματα έχει κάνει αυτές τις 30 ημέρες ο κ. Κασσελάκης είναι όχι μόνο για την ενότητα, για την επόμενη μέρα όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ», είπε σε συνέντευξή της στο Open η κυρία Αυγέρη και απέδωσε τις διαγραφές στα όσα ειπώθηκαν από τους υπό διαγραφή πολιτικούς.

«Ο πρόεδρος εξέφρασε την πολιτική απαρέσκεια και καταδίκη του για συγκεκριμένες φράσεις που δεν έχουν να κάνουν ούτε με την προσωπική κριτική, αλλά με τον μη σεβασμό ούτε καν στο πρόσωπο του ίδιου αλλά στο κόμμα και τα μέλη του. Έχει παραπεμφθεί η συγκεκριμένη υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία με τη σειρά της παρέπεμψε για γνωμοδότηση στην Κεντρική Επιτροπή τις συγκεκριμένες υποθέσεις. Δεν μπορώ και θα ήταν πάρα πολύ πρόχειρο και πάρα πολύ επιπόλαιο, ενώ είναι σε εξέλιξη αυτή η διαδικασία να κάνω οποιοδήποτε δημόσιο σχόλιο», σημείωσε.

Στον ίδιο τόνο, η ίδια δήλωσε πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει όσα είχε πει τη Δευτέρα ο Θοδωρής Δρίτσας ο οποίος κάλεσε τον κ. Κασσελάκη να φτιάξει δικό του κόμμα. «Αυτές οι ενστάσεις θα έπρεπε να διατυπώνονται όχι στο δημόσιο χώρο με τον τρόπο που διατυπώνονται σε ένα τηλεοπτικό παράθυρο. Ο σύντροφος Θοδωρής δεν μας έχει συνηθίσει ποτέ σε αυτού του είδους την πολιτική επιλογή», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείσα κατά τα άλλα να σχολιάσει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ανέφερε ότι «είναι μια συζήτηση πόσο θα είχαν πέσει (τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ), ποια θα μπορούσε να είναι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν είχαμε αυτή τη συμμετοχή και αυτό το ενδιαφέρον των απλών πολιτών να έρθουν να συμμετάσχουν σε μία διαδικασία, που μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και δήλωσε την πρόθεση υποψηφιότητας, κατά την άποψή μου ήταν ένα πεθαμένο λικέρ».

Όπως πρόσθεσε η κυρία Αυγέρη, «αν δεν είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του ο Στέφανος Κασσελάκης σε αυτή τη διαδικασία, θα ήταν μία εσωστρεφής διαδικασία που δεν θα κινητοποιούσε σε αυτή την έκταση που κινητοποίησε τον κόσμο, να πουν ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς ξανά με την πολιτική και να πάνε να ψηφίσουν κατά χιλιάδες. Δεν έχω την εντύπωση ότι θα ήταν ίδιο το ενδιαφέρον».

«Κατά την άποψή μου, ακόμα και με αυτήν την αρνητική δημοσιότητα, το γεγονός ότι μιλάμε για πολιτική, μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ, πώς μπορεί είναι καλύτερος ή πόσο πιο αριστερός πρέπει να είναι, είναι γιατί εμπλουτίστηκε το ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη» είπε και πρόσθεσε: «Το ζήτημα δεν είναι τι λες, αλλά τι κάνεις. Σε αυτό θα κριθούμε όλοι, και εγώ, και ο κ. Κασσελάκης, και όλοι όσοι συντάσσονται πίσω από τη νέα ηγεσία γιατί αυτό επιβάλει η δημοκρατική αρχή. Να σεβόμαστε το δημοκρατικό αποτέλεσμα».

Γιαννούλης: Ο Κασσελάκης θα γίνει Πρωθυπουργός

Η κυρία Αυγέρη δεν ήταν η μόνη που ανέλαβε την Τρίτη να φιλοτεχνήσει το ηγετικό προφίλ του κ. Κασσελάκη στην τηλεόραση. Ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε στον ΣΚΑΪ και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι ο κ. Κασσελάκης θα γίνει Πρωθυπουργός της χώρας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που βλέπετε, έπεσε, θα σηκωθεί, θα νικήσει, θα κυβερνήσει», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει Πρωθυπουργός, ο Κασσελάκης».

Ο κ. Γιαννούλης υποβάθμισε το θέμα των επικείμενων διαγραφών. «Δεν θα διασπαστεί κανένας ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...