634
Ο Κάρολος, η Καμίλα, ο Χάρι και η Μέγκαν στην κηδεία της Ελισάβετ Β’. Οπωσδήποτε τα γενέθλια είναι πιο χαρούμενη περίσταση | Andy Stenning - WPA Pool/Getty Images

Εσπασε ο πάγος: Χάρι και Μέγκαν καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων του βασιλιά

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2023, 11:05
Ο Κάρολος, η Καμίλα, ο Χάρι και η Μέγκαν στην κηδεία της Ελισάβετ Β’. Οπωσδήποτε τα γενέθλια είναι πιο χαρούμενη περίσταση
|Andy Stenning - WPA Pool/Getty Images

Εσπασε ο πάγος: Χάρι και Μέγκαν καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων του βασιλιά

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2023, 11:05

Ψυχραιμία! Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου δεν θα ξεσπάει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος που όλοι υποτίθεται ότι φοβούνται όταν αναλογίζονται το Παλαιστινιακό στις πραγματικές διαστάσεις του, δηλαδή στις περιφερειακές και παγκόσμιες – άρα έχουμε 16 ημέρες γεμάτες για το αποχαιρετιστήριο χαροκόπι μας. Πώς το ξέρουμε αυτό και το διατυμπανίζουμε; Οχι, δεν το είδαμε στο φλιτζάνι, ούτε στα άστρα.

Μας το είπε εμμέσως πλην σαφώς, όπως το διατύπωναν κάποτε οι εφημερίδες, η Corriere della Sera γράφοντας για τον βασιλιά Κάρολο της Αγγλίας. Ο άναξ ετοιμάζει πάρτι την παραμονή των γενεθλίων του, τα οποία πέφτουν στις 14 Νοεμβρίου. Καθώς οι κυρίαρχοι του κόσμου είναι ευγενικοί με τους βασιλιάδες, θα τον αφήσουν να χωνέψει τα μεζεδάκια και να χαρεί την ημέρα του, άρα ό,τι κακό είναι να γίνει θα ξεκινήσει την επομένη ή και ύστερα από αυτήν.

Οτι μπορεί να γίνει παγκόσμιος χαμός όταν σχολάσει το πάρτι δεν αποκλείεται, αφού ο Κάρολος κάλεσε τον αποσυνάγωγο Χάρι και τη γυναίκα του, Μέγκαν Μαρκλ. Πολλά δείχνει αυτή η κίνηση. Η εξειδικευμένη στο Μπάκιγχαμ συντάκτρια της Corriere και συγγραφέας σχετικών βιβλίων Ενρίκα Ρόντολο απέδωσε την επιθυμία του Καρόλου να δει τον γιο του (αναγκαστικώς και τη νύφη του) και τα εγγόνια του στην οικογενειακή παράδοση των Γουίνδσορ να συζητούν τα προβλήματά τους μεταξύ τυρού, αχλαδίου και πορτό, σε εορταστική τράπεζα δηλαδή, επειδή και ο θρόνος της Βρετανίας υπόθεση της φαμίλιας είναι.

Ωστόσο, οι καιροί είναι επίφοβοι για παγκόσμια ανάφλεξη, συνεπώς ο καθένας μπορεί να σκεφθεί, καλοπροαίρετα κιόλας, ότι πατέρας είναι και ο Κάρολος και θέλει να αγκαλιάσει για τελευταία φορά τα παιδιά του, όπως κάθε άλλος πατέρας επί Γης, αφού μπροστά στον όλεθρο τι βασιλεύς και τι στρατιώτης, τι πλούσιος και τι πένης, κ.λπ. Ας ελπίσουμε ότι ο Γ’ ΠΠ θα αναβληθεί.

Τα 75α γενέθλια του Καρόλου ήταν απλώς η αφορμή για την οικογενειακή εορταστική μάζωξη. «Πρόκειται περί οροσήμου, έτσι αποφάσισε να τους δει όλους, όπως λένε οι φήμες. Είναι τα πρώτα γενέθλια μετά την πανηγυρική στέψη τον περασμένο Μάιο. Δεν θα είναι επίσημα τα πράγματα, απλώς η γιορτή σηματοδοτεί την επανένωση όλης της φαμίλιας. Το ίδιο έκανε και η βασίλισσα Ελισάβετ».

Γύρω από το τραπέζι με τα εδέσματα που θα στρώσει η βασίλισσα Καμίλα «ενδέχεται να σπαρεί ο σπόρος της συμφιλίωσης μεταξύ του πρίγκιπα Χάρι και των Γουίνδσορ». Η Ρόντολο έγραψε ότι «είναι απίθανο να προσγειωθεί στο Λονδίνο η δούκισσα του Σάσεξ», αφού «εκεί δεν είναι δημοφιλής», όμως «ο Χάρι θα πάει». Με την ευκαιρία, έδωσε την πληροφορία ότι ο πρίγκιπας Αντριου είναι ο πλέον αντιπαθής γαλαζοαίματος στο Νησί, «εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Επστάιν».

Οι κοσμικογράφοι, συγγραφείς, ιστορικοί και διάφοροι άλλοι παράγοντες που αποζούν από την ενασχόλησή τους με το βρετανικό παλάτι θεωρούν ότι η πρόσκληση του πατρός και βασιλέως προς όλους τους οικείους του «είναι το απαραίτητο προς τη σωστή κατεύθυνση βήμα», καθώς «η συμφιλίωση είναι πάντα εφικτή».

Είπαν και άλλα συγκινητικά, ότι «η φωτογραφία των Γουίνδσορ στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ είναι ελλιπής» χωρίς τον Χάρι και τη Μέγκαν, ότι τον αποσυνάγωγο «τον υποδέχθηκαν με στοργή» όταν πήγε στη Βρετανία για την κηδεία της γιαγιάς του, κ.ά. Με διφορούμενα συναισθήματα η Corriere σχολίασε ότι «ο Χάρι και η Μέγκαν δεν θα είναι, λοιπόν, το νέο δίδυμο Εδουάρδου Η’ και λαίδης Σίμπσον, δεν θα ζήσουν σε μια χρυσή ‘‘εξορία’’ όλη τη ζωή τους».

Οι φήμες που διασπείρουν οι παλατιανοί θέλουν τον Κάρολο «να εργάζεται για να φέρει το ζεύγος στο Λονδίνο», όμως «δεν θα τα καταφέρει απολύτως». Λένε ότι «δεν θα επιστρέψουν 100%, αλλά ο βασιλιάς θα συνεχίσει να επιμένει, αφού και η Μέγκαν μπορεί να αποβεί εξαιρετικά χρήσιμη για την Κοινοπολιτεία».

Και με ό,τι δηλητηριώδες ξεφούρνισε ο Χάρι στο «Spare», τι θα γίνει; Περασμένα ξεχασμένα και νερό και αλάτι; Μάλλον, αφού όλα τα τσιτάτα ισχύουν στις καθώς πρέπει φαμίλιες: και το όποιος αγαπά παιδεύει και το όποιος αγαπά συγχωρεί, κυρίως όμως το όποιος έχει εξασφαλισμένα προνόμια δεν είναι κορόιδο να τα χάσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...