348
Η Σάνι Λουκ σε μουσικό φεστιβάλ, ενδεχομένως αυτό στην έρημο Νεγκέβ, από όπου την απήγαγε η Χαμάς | Twitter

Γάζα: Ισραηλινοί στρατιώτες βρήκαν νεκρή την Σάνι Λουκ

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2023, 11:30
Η Σάνι Λουκ σε μουσικό φεστιβάλ, ενδεχομένως αυτό στην έρημο Νεγκέβ, από όπου την απήγαγε η Χαμάς
|Twitter

Γάζα: Ισραηλινοί στρατιώτες βρήκαν νεκρή την Σάνι Λουκ

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2023, 11:30

Το φρικιαστικό βίντεο με τους τρομοκράτες να περιφέρουν ημίγυμνη και με σημάδια κακοποίησης την Σάνι Λουκ πάνω σε ένα φορτηγάκι στη Γάζα, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα της θηριωδίας της Χαμάς στο Ισραήλ.

Δεν ήταν δυνατόν να εξακριβωθεί τότε αν σε εκείνο το βίντεο, όπου ένας ένοπλος πατάει πάνω της με το πόδι του και άλλοι της τραβούν τα μαλλιά, η 23χρονη Γερμανίδα ήταν λιπόθυμη ή νεκρή.

Η μητέρα της είχε δηλώσει τότε ότι ήταν ζωντανή και είχε κάνει έκκληση στους τρομοκράτες να της επιστρέψουν την κόρη της.

Την Δευτέρα όμως, έγινε γνωστό ότι ισραηλινοί στρατιώτες που επιχειρούν στη Λωρίδα της Γάζας, βρήκαν το κρανίο της Λουκ, η οποία είχε απαχθεί από την Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ Supernova στην έρημο Νεγκέβ του Ισραήλ, όπου βρήκαν φρικτό θάνατο 260 νέοι και νέες κατά την τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με ισραηλινά και γερμανικά ΜΜΕ, μέσω εξέτασης DNA, το κρανίο ταυτοποιήθηκε.

Αργότερα, τον θάνατο επιβεβαίωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του:

«Είμαστε συντετριμμένοι που μοιραζόμαστε το ότι βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε η σορός της 23χρονης Γερμανοϊσραηλινής Σάνι Λουκ. Η Σάνι που απήχθη από ένα μουσικό φεστιβάλ και βασανίστηκε και περιφερόταν στη Γάζα από τους τρομοκράτες της Χαμάς, βίωσε ασύλληπτη φρίκη. Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες. Είθε η ανάμνησή της να είναι μία ευλογία».

Την ίδια πληροφορία δημοσιοποίησε η ισραηλινή πρεσβεία στο Βερολίνο.

Δήλωση έκανε και ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ: «Με μεγάλη λύπη αναφέρω ότι λάβαμε την είδηση ότι επιβεβαιώθηκε πως η Σάνι Νικόλ Λουκ δολοφονήθηκε και είναι νεκρή. Αυτό που είδαμε στα σύνορα του Ισραήλ με την Γάζα ξεπερνά το πογκρόμ. Είδαμε ένα σφαγείο».

Η Χαμάς δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο και οι συνθήκες του θανάτου της παραμένουν άγνωστες.

Πηγή της οικογένειας δήλωσε στο Reuters ότι ένα οστό που βρέθηκε στη Γάζα, αντιστοιχίσθηκε με την Σάνι Νικόλ Λουκ βάσει του DNA της.

Οι συγγενείς της πλέον πιστεύουν ότι δολοφονήθηκε την ίδια ημέρα που απήχθη από το ρέιβ κοντά στα σύνορα με την Γάζα και μάλλον πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

«Τουλάχιστον δεν υπέφερε», δήλωσε συντετριμμένη η μητέρα της, Ρικάρντα Λουκ, στο RTL/ntv.

Δεν είναι γνωστό αν η γυναίκα αποκεφαλίστηκε ζωντανή ή μετά θάνατον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...