419
Λαγκάρντ και Μητσοτάκης στο δείπνο στην έδρα της Τραπέζης της Ελλάδος | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κριστίν Λαγκάρντ: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για όλους

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2023, 10:58
Λαγκάρντ και Μητσοτάκης στο δείπνο στην έδρα της Τραπέζης της Ελλάδος
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κριστίν Λαγκάρντ: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για όλους

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2023, 10:58

«Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για όλους μας, καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν ολοένα και πιο ευμετάβλητο κόσμο και τις πολλές προκλήσεις που επιφέρει. Συνιστά υπόδειγμα ανθεκτικότητας απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις»: αυτό τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε την Τετάρτη ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο της φιλοξενίας της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στην Αθήνα.

Το επίσημο δείπνο τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Παρευρέθηκαν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Καλωσορίζοντας τους επίσημους καλεσμένους του ο διοικητής της ΤτΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Έχει περάσει πολύς καιρός, 15 χρόνια, από την τελευταία φορά που φιλοξενήσαμε τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην Αθήνα. Τι έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια, το γνωρίζουμε όλοι. Είναι πλέον μέρος της κοινής μας ιστορίας. Το σημαντικό είναι ότι σήμερα είμαστε σοφότεροι, πιο δυνατοί, πιο κοντά ο ένας στον άλλο, καλύτερα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, πιο Ευρωπαίοι».

Στη συνέχεια, και από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Σήμερα είμαι ευτυχής, και πράγματι υπερήφανος, που καλωσορίζω εσάς και όλους τους συναδέλφους σας σήμερα σε μια χώρα που βρίσκεται σε μια πολύ διαφορετική πορεία σε σύγκριση με εκείνες τις ημέρες. Μια χώρα που βρίσκεται, πιστεύω, σε διαδικασία οικονομικού μετασχηματισμού εκ βάθρων».

«Η Ελλάδα», συνέχισε ο Πρωθυπουργός, «είναι σήμερα μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη, με αυξανόμενη απασχόληση, μείωση των ανισοτήτων και βελτίωση των δημόσιων οικονομικών. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει σημαντική βελτίωση της εξωστρέφειας της οικονομίας μας και του πόσο ανοιχτή είναι, παράγοντας ζωτικής σημασίας ώστε μια μικρή ανοιχτή οικονομία να ευημερήσει μέσα σε μια νομισματική ένωση. Δεν γνωρίζουν πολλοί ότι οι ελληνικές εξαγωγές έχουν αυξηθεί, από περίπου το ένα πέμπτο του ΑΕΠ στην αρχή της κρίσης σε περίπου το ήμισυ του ΑΕΠ σήμερα, επίπεδο παραπλήσιο με αυτό των μεγάλων εξαγωγικών οικονομιών της ευρωζώνης. Και η βάση των εξαγωγών μας χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία, καθώς κατανέμεται ισομερώς μεταξύ αγαθών και υπηρεσιών, με σημαντική διαφοροποίηση μεταξύ των διάφορων κατηγοριών αγαθών. Η ελληνική οικονομία δεν βασίζεται μόνο σε έναν κλάδο, δεν εξαρτάται μόνο από τον τουρισμό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...