230
| Aris Oikonomou / SOOC

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν για τον θάνατο της Μαργαρίτας Γιαραλή

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2023, 14:00
| Aris Oikonomou / SOOC

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν για τον θάνατο της Μαργαρίτας Γιαραλή

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2023, 14:00

Οσοι περίμεναν μια δημόσια παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τα όσα δραματικά συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον σπαρασσόμενο ΣΥΡΙΖΑ, έμειναν περιμένοντας. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σιωπηλός και θεωρητικά αμέτοχος στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει. Είναι χαρακτηριστικό πως την Τετάρτη προέβη μεν σε μια ανάρτηση στα social media, ύστερα από κάποιο καιρό μάλιστα, αλλά αυτή δεν ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για ένα θλιβερό γεγονός: για τον θάνατο της Μαργαρίτας Γιαραλή, η οποία υπήρξε μια αγωνίστρια της Αριστεράς και μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Η Μαργαρίτα της Αριστεράς, της αφοσίωσης, της ανιδιοτέλειας, της σεμνότητας, δεν είναι πια μαζί μας.  Στάθηκε με συνέπεια απέναντι στη χούντα, συμμετείχε από την πρώτη γραμμή σε όλους τους δύσκολους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, προσωποποίησε τις αξίες της ελευθερίας, της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης με τον πιο φωτεινό τρόπο. Θα μας λείπει. Θα τη θυμόμαστε. Το όνομά της θα είναι πάντα συνώνυμο με όλα εκείνα που σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο ίσως από ποτέ. Τα συλλυπητήριά μου στον Νίκο, στην Παναγιώτα, στον Μανώλη, στα εγγόνια της και τους δικούς της ανθρώπους», έγραψε ο κ. Τσίπρας στα social media.

H Μαργαρίτα Γιαραλή ήταν σύζυγος του πρ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού, ο οποίος ήταν μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης «20ή Οκτώβρη» κατά τη διάρκεια της χούντας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...