567
Ο Αξελ και ο Γκάμπριελ έχουν γίνει αχώριστοι μετά το περιστατικό | Amanda Tanner

Τέξας: Το μπρόντερ κόλεϊ που έσωσε τη ζωή ενός 17χρονου

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2023, 18:58
Ο Αξελ και ο Γκάμπριελ έχουν γίνει αχώριστοι μετά το περιστατικό
|Amanda Tanner

Τέξας: Το μπρόντερ κόλεϊ που έσωσε τη ζωή ενός 17χρονου

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2023, 18:58

Η λίστα με τα πλεονεκτήματα που παρέχει σε μια οικογένεια η συντροφιά ενός σκύλου είναι μεγάλη. Σπάνια όμως περιλαμβάνει το γεγονός ότι μπορεί να προλάβει τις ανεπανόρθωτες συνέπειες ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. Στην περίπτωση της οικογένειας του 17χρονου Γκαμπριέλ Σίλβα από το Τέξας αυτό ακριβώς συνέβη.

Οπως γράφει η Γκλόρια Ολαντίπο στον Guardian, χωρίς τα γρήγορα και ακριβή αντανακλαστικά του Αξελ, ενός μπόρντερ κόλεϊ που κατάφερε να ειδοποίησε τους γονείς του εφήβου ότι κάτι του συνέβαινε, η εξέλιξη μπορεί να ήταν δραματική.

Η Αμάντα Τάνερ, μητέρα του Γκάμπριελ, δήλωσε στο Today Show, που γνωστοποίησε πρώτο την ιστορία, ότι ο Αξελ προσπαθούσε πολύ επίμονα να ξυπνήσει τόσο την ίδια όσο και τον σύζυγό της, Ντέινς, περίπου στις 5 το πρωί της 26ης Αυγούστου στο σπίτι τους στην κοινότητα Σπρινγκ, στο Χιούστον.

«Με σκούνταγε περισσότερο από το κανονικό για να με κάνει να κουνηθώ» είπε η μητέρα του Γκάμπριελ, σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο. Υποθέτοντας ότι ο Αξελ ήθελε να βγει έξω, η Τάνερ άνοιξε την πόρτα για την πίσω αυλή της οικογένειας. Αλλά αντί να βγει από το σπίτι, ο Αξελ έτρεξε προς τα κάτω, όπου βρισκόταν το δωμάτιο του Γκάμπριελ, και άρχισε να χτυπάει την πόρτα του.

Ο Ντέινς έλεγξε τον Γκάμπριελ, αφού ο σκύλος έμεινε ακίνητος μπροστά στην πόρτα του εφήβου. Διαπίστωσε ότι κάτι σοβαρό του συνέβαινε. Ο έφηβος μπέρδευε τα λόγια του προσπαθώντας να πει στον πατριό του ότι η δεξιά πλευρά του ήταν μουδιασμένη και η όρασή του είχε μεγεθυνθεί, ανέφερε η Washington Post.

Τότε ο Ντέινς οδήγησε γρήγορα τον Γκάμπριελ στα επείγοντα περιστατικά. Εκεί οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο κατα τ’ άλλα υγιής, αθλητικός έφηβος είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Από τις φωτογραφίες των τελειόφοιτων την Παρασκευή, καταλήξαμε το επόμενο πρωί στο νοσοκομείο. Ηταν μια τροπή γεγονότων που δεν περιμέναμε ποτέ» έγραψε η Αμάντα Τάνερ σε μια ανάρτησή στο Facebook, όπως αναφέρει ο Guardian. «Ολόκληρη η ζωή μας πάγωσε στον χρόνο για λίγο και ουσιαστικά εξερράγη. Εβλεπα αυτά τα πράγματα σε ταινίες και μαρτυρίες, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα βίωνα κάτι τέτοιο».

Ο νεαρός Γκάμπριελ στο νοσοκομείο, μαζί με τον πατριό του (Amanda Tanner/Facebook)

Ο νευροχειρουργός που περιέθαλψε τον Γκάμπριελ, ο δρ Σαμπίχ Εφέντι, δήλωσε στην Washingtom Post ότι ο έφηβος δεν θα είχε συνέλθει αν ο σκύλος δεν είχε καταφέρει να ξυπνήσει την οικογένεια. «Χωρίς αυτή την έγκαιρη ειδοποίηση ώστε να πάει στο νοσοκομείο, θα είχε μόνιμα ελλείμματα, που θα τον έκαναν πραγματικά μη λειτουργικό» δήλωσε ο Εφέντι στην Washing Post.

Μετά από δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο, ο Γκάμπριελ πήρε εξιτήριο για να αναρρώσει στο σπίτι του, όπου συνέχισε να παρακολουθείται εντατικά, λαμβάνοντας εξωτερική φροντίδα.

Προς το παρόν, ο έφηβος παρακολουθεί μαθήματα από το σπίτι. Στόχος του είναι να επανεγγραφεί στο λύκειο εγκαίρως για την ανοιξιάτικη ποδοσφαιρική περίοδο.

Ο ήρωας της οικογένειας, Αξελ, ξάπλα στον καναπέ (Amanda Tanner/Facebook)

Ο Γκάμπριελ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο νέου εγκεφαλικού επεισοδίου και λαμβάνει αντιπηκτικά, ώστε να αποτρέψει ένα επείγον περιστατικό υγείας, ανέφερε η Washington Post.

Αλλά ο Αξελ εξακολουθεί να προστατεύει τον έφηβο μετά την περιπέτεια της υγείας του, αφήνοντάς τον σπανίως μόνο. «Τώρα κοιμάται περισσότερο παρέα με τον Γκάμπριελ και οι πόρτες του δωματίου του είναι ανοιχτές ώστε να μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει» δήλωσε η Αμάντα Τάνερ στο Today Show. «Ηταν πάντα πολύ ευαίσθητος στα πάντα – και στα συναισθήματα όλων όσοι μένουν στο σπίτι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...