421
Μοτοσικλετιστές της οργάνωσης/συμμορίας Hells Angels στην Καλιφόρνια | Ted Soqui/Corbis via Getty Images

Και πτώματα στον φούρνο ψήνουν οι Hells Angels!

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2023, 12:59
Μοτοσικλετιστές της οργάνωσης/συμμορίας Hells Angels στην Καλιφόρνια
|Ted Soqui/Corbis via Getty Images

Και πτώματα στον φούρνο ψήνουν οι Hells Angels!

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2023, 12:59

Η… κοσμογυρισμένη λόγω Χόλιγουντ αμερικανική συμμορία Hells Angels, σεσημασμένη για διάφορες παρανομίες και για τη βίαιη υποκουλτούρα της, έχει μπει στο στόχαστρο του FBI και των αμερικανικών δικαστικών αρχών για κακουργήματα που διέπραξαν οι αρχηγοί της τα τελευταία χρόνια. Οπως αποκαλύπτεται, ο πρώην αρχηγός της αγέλης των μοτοσικλετιστών, Μερλ Χέφερμαν, κατηγορείται ότι μεταξύ 2014 και 2016 έψησε σε φούρνο τα πτώματα τεσσάρων συμμοριτών επιδιώκοντας να εμποδίσει τις έρευνες για τις δολοφονίες τους.

Ο εν λόγω μάλλον θα καταδικαστεί από δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο για την απανθράκωση των πτωμάτων των φίλων του. Πρώτο έκαψε το πτώμα ενός Τζόελ Σίλβα, το 2014, ο οποίος σκοτώθηκε μέσα στα γραφεία των Hells Angels στο Φρέσνο της Καλιφόρνιας, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Οι φονιάδες μετέφεραν τη σορό του σε γραφείο κηδειών και την έκαψαν στον κλίβανο αποτέφρωσης, αφού προηγουμένως έπεισαν διά της βίας τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να συνεργαστεί μαζί τους.

Γνωστοποιήθηκαν οι σχετικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, που καίνε τον Χέφερμαν όχι μόνο για τον συγκεκριμένο φόνο. Στη δικαστική διαδικασία αποκαλύφθηκε ότι το ίδιο σκηνικό ξαναστήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 και τον Ιούλιο του 2016. Στον ίδιο φούρνο ο αρχηγός έκαψε και τις σορούς των Ρόμπι Χαφ, Αρθουρ Καράσις, Χουάν Γκεβάρα. Τι είχε συμβεί; Οποιος συμμορίτης έκανε κάποιο «λάθος» (ό,τι και αν σημαίνει αυτό για τους συγκεκριμένους αλήτες), ο Χέφερμαν τον καθάριζε και τον έψηνε στον φούρνο (χωρίς πατάτες).

Οι δικηγόροι του αρχηγού έδωσαν ρέστα στο δικαστήριο με τις αγορεύσεις τους. Είπαν ότι ο τύπος είχε δύσκολη ζωή, ότι εκπαραθυρώθηκε σε ηλικία έξι μηνών, ότι η μητέρα του είχε εραστή τον καλύτερο φίλο του πατέρα του και δολοφόνο αυτού, ότι κακοποιήθηκε και αυτός και η μάνα του, ότι τελικά ο πατριός του τον πυροβόλησε και κάπως έτσι ο μικρός Μερλ τα μάζεψε και έφυγε από το σπίτι για να ενταχθεί στη «μεγάλη οικογένεια» των Hells Angels. Η Repubblica έγραψε ότι όλα αυτά δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι συμμορίτες.

Η συγκεκριμένη συμμορία ιδρύθηκε το 1948. Διακινεί την «ηρωική» πληροφορία ότι έλαβε το όνομά της από την αμερικανική μοίρα βομβαρδιστικών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου «Hell’s Angels» και κοκορεύεται ότι έχει 475 «υποκαταστήματα» σε 62 χώρες και των πέντε ηπείρων (της γλίτωσε η Ανταρκτική). Οι ασχολίες της επιμερίζονται σε παρασκευή και εμπορία ναρκωτικών κάθε είδους, αγοραπωλησίες όπλων, ληστείες κ.ά.

Τη δεκαετία του ’60, ο καλιφορνέζικος κλάδος ήταν πολύ τρέντι, έτσι συμμετείχε και σε συναυλίες διάσημων ροκ συγκροτημάτων, όπως οι Rolling Stones, ως δύναμη ασφαλείας. Φυσικά, και σε αυτές τις περιπτώσεις οι «υπηρεσίες ασφαλείας» τις οποίες προσέφερε η λούμπεν οργάνωση Hells Angels ήταν μόνο εγκληματικές και με τραγικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...