745
| Dimitris Kapantais / SOOC

Κασσελάκης: Εχουν «κόμπλεξ» όσοι με αμφισβητούν – «Εγώ έχω την πιο νωπή εντολή – Σε όποιον αρέσει»

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2023, 11:34
| Dimitris Kapantais / SOOC

Κασσελάκης: Εχουν «κόμπλεξ» όσοι με αμφισβητούν – «Εγώ έχω την πιο νωπή εντολή – Σε όποιον αρέσει»

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2023, 11:34

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον διαλυτική. Από τη μία πλευρά, το ένα μετά το άλλο ιστορικά στελέχη του κόμματος αμφισβητούν ανοιχτά τη νέα ηγεσία –που προέκυψε από τις εκλογές της 17ης και της 24ης Σεπτεμβρίου– και από την άλλη ο νέος αρχηγός Στέφανος Κασσελάκης δεν δείχνει καμία διάθεση να κάνει πίσω –αντιθέτως ρίχνει λάδι στη φωτιά προειδοποιώντας τους επικριτές του: σε δηλώσεις του στον ανταποκριτή του ANT1, Θανάση Τσίτσα, από την Νέα Υόρκη, o κ. Κασσελάκης έστειλε μήνυμα προς όσους τον αμφισβητούν (από τον Νίκο Φίλη ως τον Πάνο Σκουρλέτη και από τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τον Δημήτρη Βίτσα ως τον Στέλιο Κούλογλου –για να μιλήσουμε μόνο για αυτούς που το κάνουν δημοσίως), υπογραμμίζοντας ότι αυτός έχει την πιο ισχυρή «νωπή εντολή» και όχι οι άλλοι.

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και σε όποιον αρέσει», σημείωσε χαρακτηριστικά, ο 35χρονος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επέμεινε πως το πρόβλημα που έχουν κάποια στελέχη του κόμματος μαζί του «προσωπικό και όχι πολιτικό».

«Aυτοί οι άνθρωποι δεν συμπαθούν το προφίλ μου, το βιωματικό μου προφίλ, αυτό δεν είναι πολιτική πρόταση, αυτό είναι κόμπλεξ», είπε από τη Νέα Υόρκη, όπου έχει συμπληρώσει ήδη μία εβδομάδα παραμονής και ενώ τα κομματικά όργανα συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης και το κρίσιμο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατεθεί για τον… Φεβρουάριο.

Στην αμερικανική μητρόπολη και συνοδευόμενος από τον σύζυγο του Τάιλερ Μακμπέθ και τους γονείς του, ο κ. Κασσελάκης πήρε μέρος σε κεντρική πολιτική εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης, στην αίθουσα «Κέφαλος» στην Αστόρια. Στην ομιλία του ξεδίπλωσε τις προτάσεις του για το πολιτικό του πρόγραμμα ενώ δέχθηκε ερωτήσεις που αφορούσαν κατά κόρον θέματα ομογενειακά, εθνικά και θέματα διακυβέρνησης της χώρας.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Στ. Κασσελάκη στην αίθουσα «Κέφαλος» στην Αστόρια της ΝΥ (social media)

Σε δηλώσεις του με αφορμή την πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση ομογενών στην Νέα Υόρκη είπε ότι γι’ αυτόν είναι «μια πολύ συγκινητική στιγμή γιατί επιστρέφει στην οικογένεια του» και τόνισε «ότι δεν είναι μόνο ζήτημα ανθρωπιάς αλλά και ανάπτυξης να ενεργοποιήσουμε την ομογένεια. Εχω συναντήσει στην Νέα Υόρκη, χθες και σήμερα, ένα απίστευτο ανθρώπινο δυναμικό και αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω τα πάντα ώστε να επιστρέψουν αυτά τα παιδιά στην πατρίδα και να συνεισφέρουν στο μέλλον».

Σε ερώτηση του ΑΝΤ1 αν θα πάρει πρωτοβουλία για να κοπάσει ο εσωκομματικός εμφύλιος, ο κ. Κασσελάκης επέμεινε ότι «δεν υφίσταται εσωκομματικός εμφύλιος».

Στη δήλωση του ανέφερε σχετικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από μια επιλογή προέδρου. Εθεσα στην κρίση του κόσμου ξεκάθαρες προτάσεις πριν θέσω υποψηφιότητα. Ηταν οι πολιτικές προτάσεις που δημιούργησαν ένα κίνημα το οποίο με εξέλεξε από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν είχαν κανένα όργανο με το μέρος μου, αν και δεν είχα κανένα μέσο ενημέρωσης, ούτε κομματικό, ούτε συστημικό. Είμαι πρόεδρος ενός προοδευτικού κινήματος και κόμματος με ένα μήνυμα για σύγχρονη Αριστερά, με ξεκάθαρες λύσεις. Αυτή είναι η νωπή εντολή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή θα υπηρετήσω γιατί το έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Ολα τα υπόλοιπα είναι αποπροσανατολισμός. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στην πατρίδα μας και όσοι διαφωνούν επιφανειακά με το προσωπικό προφίλ μου στην ουσία δεν διαφωνούν στην συντριπτική πλειοψηφία των προτάσεων μου για την χώρα. Αρα το θέμα είναι για μερικούς ανθρώπους προσωπικό και όχι πολιτικό. Σεβαστό. Εγώ θα συνεχίσω να υπηρετώ τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει να εκτελέσω την εντολή του για αλλαγή στην χώρα και εσωκομματικά. Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι την πιο νωπή εντολή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ την έχει ο πρόεδρος του ο οποίος εκλέχθηκε με μεγάλη διαφορά και εκλέχθηκε με ξεκάθαρες πολιτικές προτάσεις. Ο κόσμος ήξερε τι ψήφιζε πριν έρθει να ψηφίσει. Υπομονή, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα βρει τον βηματισμό του. Σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε μια δίκαιη χώρα σας λέω ξεκάθαρα: To ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, δε, τα μηνύματα προς τους εσωκομματικούς αντιπάλους του, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Οποιος θέλει να συνεργαστεί στο κομμάτι ξεκάθαρων πολιτικών προτάσεων θα δει ότι είμαι σύμμαχός του. Οποιος δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μου, επειδή είμαι απόδημος, επειδή είμαι διαφορετικός ή δεν μεγάλωσα με θεωρητικά βιβλία στο μαξιλάρι του, αλλά δούλεψα στον ιδιωτικό τομέα και έτσι έφτιαξα τις απόψεις μου για το πού θέλω να είμαι 35 χρόνων, δεν πειράζει παιδιά. Εγώ είμαι εδώ για τον κόσμο, αυτός με εξέλεξε σε αυτόν λογοδοτώ. Και σε όποιον αρέσει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...