624
| Aris Oikonomou / SOOC

Φίλης: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να εκπροσωπεί το κόμμα – Θα θέσω θέμα ηγεσίας

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2023, 09:59
|Aris Oikonomou / SOOC

Φίλης: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να εκπροσωπεί το κόμμα – Θα θέσω θέμα ηγεσίας

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2023, 09:59

Σε ένα ακόμη επεισόδιο της αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ στη μετά Τσίπρα εποχή, ο Νίκος Φίλης – εκ των διαφωνούντων στους οποίους ο νυν αρχηγός, Στέφανος Κασσελάκης, έχει ήδη δείξει την πόρτα της εξόδου– δήλωσε ευθαρσώς τη Δευτέρα ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Φίλης αφού χαρακτήρισε την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «εξέλιξη διάλυσης και εξευτελισμού του κόμματος«, έκρινε ότι με αυτά που λέει, ο νεοεκλεγείς αρχηγός δεν μπορεί να εκπροσωπεί το κόμμα.

Ο  Στέφανος Κασσελάκης εξυπηρετεί τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μικρό και συστημικό κόμμα, το οποίο θα εξυπηρετεί το σύστημα, λειτουργώντας ως «τσόντα» οποιουδήποτε συστημικού κόμματος θελήσει να κυβερνήσει (όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μπορεί να συγκυβερνήσει ακόμη και με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη), τόνισε ο πρώην υπουργός και τον κατηγόρησε για εξαπάτηση, καθώς όπως είπε, πριν από τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ απέκρυψε τις απόψεις του από τον ελληνικό λαό και τα μέλη του κόμματος.

Στη συνέχεια των δηλώσεών του στον ΑΝΤ1 ο κ. Φίλης επέμεινε ότι μεγάλα ξένα και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ μικρό, συστημικό και ελεγχόμενο κόμμα, κάτι που -όπως είπε- εξ αντικειμένου εξυπηρετεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αναφερόμενος εξάλλου στην αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ -και την ώρα που μέσω πηγών η ηγεσία τον καλούσε «να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε»- ο Νίκος Φίλης παρατήρησε ότι ο ευρωβουλευτής δεν οφείλει να παραδώσει την έδρα του, διότι «εξελέγη με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι με το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη».

Ομοίως καταδίκασε και την απόφαση του νέου αρχηγού για την παραπομπή Τζουμάκα στο Πειθαρχικό προς διαγραφή από το κομμα, για να υπογραμμίσει: «με τα όσα λέει ο κ. Κασσελάκης, δεν μπορεί να εκπροσωπήσει ένα αριστερό κόμμα. Τίθεται ζήτημα τι εκπροσωπεί».

«Σε ό,τι με αφορά, θα θέσω θέμα των όσων λέει ο κ. Κασσελάκης. Είναι έξω από τη λειτουργία του κόμματος», ανακοίνωσε ο Νίκος Φίλης, διευκρινίζοντας πως  δεν θα θέσει ευθέως ζήτημα Κασσελάκη, αλλά θέμα λειτουργίας.

Η κριτική Φίλη είχε να κάνει τελος και με τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς το πολυπόθητο rebound δεν ήρθε ποτέ και όπως είπε ο πρωην υπουργός, η προσδοκία που είχε ο κόσμος από μία νέα ηγεσία να ανακόψει τη φθορά δεν επιβεβαιώθηκε, όπως σε άλλες περιπτώσεις (Ανδρουλάκη και Μητσοτάκη).

«Πιο νωπή λαϊκή εντολή είναι η απόφαση που έδωσε ο λαός με τις δημοτικές εκλογές, όπου εκεί υποχώρησε περαιτέρω το κύρος και η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, στο 12,7%. Αυτό δεν οφείλεται προσωπικά στον κ. Κασσελάκη, αλλά δεν το ανέκοψε», θέλησε να επισημάνει, διαπιστώνοντας πως  «υπάρχει μια ψυχρή αποδοκιμασία από την κοινωνία».

Οσο για το «κασσελάκειο» scripta manent και τις απόψεις που εξέφραζε ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικά χρόνια, ο Νίκος Φίλης σημείωσε  ότι «συνιστούν ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού», για να επισημάνει:  «Δεν τολμούσαν να τα πουν στην Ελλάδα οι νεοφιλελεύθεροι. Δεν τα λέει αυτά ο κ. Κασσελάκης το 2015, τα λέει πριν από μερικές ημέρες στο ΣΕΒ».

Πολάκης ο «εκκαθαριστής»: «Αρον τον κράββατόν σου και περιπάτει»

Ως είθισται πια – και όπως είχε γίνει αντίστοιχα με τις περιπτώσεις Τζουμάκα και Σκουρλέτη- στον Νίκο Φίλη απάντησε σχεδόν αμέσως ο νέος ισχυρός άνδρας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με την αιχμηρή προτροπή «άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει»!

Αναλυτικά η ανάρτηση από τον «εκκαθαριστή» του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη:

«ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ !!
Ή αποδέξου το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στο Συριζα-ΠΣ που συμμετείχαν 150.000 ανθρωποι και εξέλεξαν πρόεδρο το Στέφανο Κασσελακη
Ή «άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει» (από τη λειτουργία της Κυριακής του Παραλύτου η ρήση)
Σταματα να δηλητηριάζεις λ όγω της στενοχωριας και της πολιτικης σου αγκυλωσης, τον τηλεοπτικό αέρα και το ΣΥΡΙΖΑ με θεωρίες συνωμοσίας για “άγνωστους οικονομικους παραγοντες που επέβαλαν νέα ηγεσία στο ΣΥΡΙΖΑ”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...