618
Τα δύο στελέχη του κόμματος παρέπεμψαν τον επικεφαλής τους να... διαβάσει το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ | In Time News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Νέος «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Φίλης και Τσακαλώτος κατά Κασσελάκη για τη διαγραφή Τζουμάκα

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2023, 19:53
Τα δύο στελέχη του κόμματος παρέπεμψαν τον επικεφαλής τους να... διαβάσει το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ
|In Time News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Νέος «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Φίλης και Τσακαλώτος κατά Κασσελάκη για τη διαγραφή Τζουμάκα

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2023, 19:53

Την ικανοποίησή του έσπευσε να εκφράσει ο Παύλος Πολάκης για την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει εκτός κόμματος τον Στέφανο Τζουμάκα, αφότου ο τελευταίος άσκησε (για πολλοστή φορά) σκληρή κριτική στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «υπερτομεάρχης» της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (άλλη μια επιλογή Κασσελάκη που προκάλεσε αντιδράσεις) κοινοποίησε το κείμενο της ανάρτησης του αρχηγού του κόμματος με το οποίο έγινε γνωστή η διαγραφή του στελέχους, σχολιάζοντας πως είχε έρθει η ώρα για την κίνηση αυτή.

«Ηρθε η ώρα! Στέφανε Τζουμάκα σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου στο παρελθόν αλλά σημερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο διάλυσης! Κάν’ το εκτός κόμματος!» έγραψε συγκεκριμένα ο κρητικός βουλευτής στη δική του ανάρτηση, λίγα λεπτά μετά από εκείνη του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο τελευταίος είχε τονίσει ότι δεν μπορεί να επιτρέψει «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως “ολιγαρχικό” και “διαπλεκόμενο”», στηλιτεύοντας δηλώσεις του κ. Τζουμάκα στα ΜΜΕ νωρίτερα την Πέμπτη.

«Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω» προσέθεσε.

Την απόφαση Κασσελάκη χαιρέτισαν και άλλα μέλη του κόμματος, με τον Νίκο Καρανίκα, επί παραδείγματι, να συμφωνεί με τον κ. Πολάκη πως «ήταν καιρός…», όπως έγραψε στη πρώτη σχετική ανάρτησή του.

Ο άλλοτε στενός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα επανήλθε, γράφοντας σε επόμενο post του: «Οταν αποκαλείς τον οποιοδήποτε ως διαπλεκόμενο και ότι είναι με την ολιγαρχία τότε σηκώνει μήνυση. Το να το λες για τον πρόεδρο ενός κόμματος και μάλιστα του κόμματος σου τότε η διαγραφή είναι αυτονόητη και για όποια ή όποιον δεν το καταλαβαίνει και διαφωνεί με την διαγραφή δεν πειράζει, καθώς είναι προφανές ότι η εμπάθεια κάνει τον άνθρωπο σαχλό».

Ωστόσο, η απομάκρυνση του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο των εγχειρημάτων «διεύρυνσης» δεν βρήκε σύμφωνους τους πάντες στην Κουμουνδούρου, όπως ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβεί σε ένα κόμμα το οποίο ήδη ταλανίζεται από τις εσωκομματικές έριδες.

Ο Νίκος Φίλης, εκ των θερμότερων επικριτών του νέου προέδρου, υπήρξε κατηγορηματικός. «Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα, που βαθαίνει την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας» έκρινε.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας προσέθεσε ότι ο κ. Κασσελάκης «στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στ. Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία, χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση», και του επιτέθηκε εκ νέου:

«Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πώς εννοεί την περιβόητη “αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση” των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πώς εννοεί το Συνέδριο, τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!».

«Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» κατέληξε ο Νίκος Φίλης στη δήλωσή του.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στάθηκε στην ανάρτηση Κασσελάκη όπου αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Στέφανος Τζουμάκας διεγράφη αλλά συγχρόνως αναφέρει πως παραπέμπεται στα αρμόδια όργανα, προκειμένου να σχολιάσει και εκείνος το ζήτημα που μοιάζει να ανακύπτει σε ό,τι αφορά την τήρηση του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει το “θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος”. Υπάρχει επίσης η “παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας”. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως τα δυο μπορούν να ισχύουν την ίδια στιγμή» σχολίασε συγκεκριμένα.

«Σημείο των καιρών και αυτό» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...