1523
Η μεγαλωμένη στον θαλάσσιο παράδεισο των νήσων Γκαλάπαγκος Λαβίνια Βαλμπονέσι | CreativeProtagon / Instagram

Η διατροφολόγος-ινφλουένσερ Πρώτη Κυρία του Ισημερινού  

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2023, 12:26
Η μεγαλωμένη στον θαλάσσιο παράδεισο των νήσων Γκαλάπαγκος Λαβίνια Βαλμπονέσι
|CreativeProtagon / Instagram

Η διατροφολόγος-ινφλουένσερ Πρώτη Κυρία του Ισημερινού  

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2023, 12:26

Γεννημένη τον Απρίλιο του 1998, η Λαβίνια Βαλμπονέσι, η όμορφη νέα Πρώτη Κυρία της Δημοκρατίας του Ισημερινού (Εκουαδόρ), κατά πολλούς «έβαλε κι αυτή το χεράκι της» προκειμένου ο δισεκατομμυριούχος σύζυγός της και «μεγιστάνας της μπανάνας» –όπως τον αποκαλούν στη χώρα του– Ντανιέλ Νομπόα να επικρατήσει με τους Φιλελεύθερους με 52,3%, έναντι της Λουίσα Γκονζάλες, της υποψήφιας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, που τερμάτισε δεύτερη με 47,7%, στις προεδρικές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής.

Χάρη και στην 25χρονη σύζυγό του, η οποία έχει σπουδάσει διατροφολόγος, αλλά είναι ινφλουένσερ και TikToker, ο 35χρονος Νομπόα  έγινε ο νεότερος πρόεδρος της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, η Λαβίνια Βαλμπονέσι μεγάλωσε στον θαλάσσιο παράδεισο των νήσων Γκαλάπαγκος. Μάλιστα, πολύ συχνά στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί Instagram μοιράζεται συμβουλές διατροφής και φυσικής κατάστασης με τους 404.000 ακολούθους της. Στα 25 της χρόνια έχει ήδη αποκτήσει έναν γιο με τον νέο πρόεδρο του Ισημερινού, ενώ είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.

Σύμφωνα με τα μέσα της χώρας, στη Λαβίνια έχει ήδη πιστωθεί ότι έπαιξε βασικό ρόλο στην πολιτική επιτυχία του συζύγου της, ιδίως χάρη στην έξυπνη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά την εκστρατεία του, καθώς στόχευσε σε ηλικιακά νέους ψηφοφόρους, σε μια χώρα όπου το ένα τέταρτο των πολιτών είναι κάτω των 29 ετών. Η ίδια και ο σύζυγός της περιγράφονται ήδη ως το νέο ισχυρό ζευγάρι της Λατινικής Αμερικής.

Ο έρωτας και ο γάμος

Ηταν πριν από τέσσερα χρόνια που η Βαλμπονέσι, 21 ετών τότε, συναντήθηκε με τον 35χρονο σήμερα Νομπόα. Εκείνος ήταν ακόμα παντρεμένος με την πρώτη σύζυγό του, Γκαμπριέλα Γκολντμπάουν, αλλά την πλησίασε προκειμένου να της ζητήσει συμβουλές για να σχεδιάσει τη διατροφή του.

Παρότι ο Ντανιέλ υποστηρίζει ότι οι δυο τους ερωτεύθηκαν κεραυνοβόλα, η Βαλμπονέσι έχει δηλώσει ότι «του πήρε αρκετούς μήνες για να την κατακτήσει». Ηταν τότε που ο Νομπόα άρχισε να ασχολείται με την πολιτική, ως βουλευτής των Φιλελευθέρων, ενώ αργότερα αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας, κάτι που προσπάθησε στο παρελθόν και ο πατέρας του, Αλβάρο, έχοντας ωστόσο αποτύχει πέντε φορές.

Ντανιέλ και Λαβίνια παντρεύτηκαν σε μια ιδιωτική τελετή τον Αύγουστο του 2021 και τον επόμενο χρόνο ήρθε στη ζωή τους ο καρπός του έρωτά τους, ο γιος τους Αλβάρο. Η Λαβίνια παραδέχεται ότι αρχικά ήταν δύσπιστη με την απόφαση του συζύγου της να ακολουθήσει πολιτική καριέρα. Σε μια συνέντευξη στο Radio Centro του Ισημερινού εξομολογήθηκε ότι τον ρώτησε «γιατί ήθελε να μπλέξει», όταν εκείνος της ανακοίνωσε τα σχέδιά του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία. Ωστόσο, μετέπειτα δήλωσε πως, όταν άρχισε να συμμετέχει στην εκστρατεία του, «πείστηκε πια ότι έκαναν το σωστό».

Οπως έχει παραδεχτεί, οι αμφιβολίες της είχαν να κάνουν κυρίως με το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται εδώ και χρόνια στο επίκεντρο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών, ενώ μόλις τον περασμένο Αύγουστο ο επίσης υποψήφιος για την προεδρία του Ισημερινού, Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, έπεσε νεκρός από ενόπλους κατά την αποχώρησή του από προεκλογική συγκέντρωση στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας, Κίτο.

Εξαιτίας όλων αυτών των προβλημάτων που μαστίζουν τη χώρα, στην εμφάνισή της στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφιζε την προηγούμενη Κυριακή, η πέντε μηνών έγκυος, σήμερα, Λαβίνια, εμφανίστηκε με αλεξίσφαιρο γιλέκο!

Ως σύζυγος ενός υποψηφίου προέδρου, η Βαλμπονέσι έθεσε την επιρροή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην υπηρεσία του Ντανιέλ, επιθυμώντας να ενισχύσει την εκστρατεία του, επιλέγοντας μάλιστα με τον τρόπο αυτόν να τον συνδέσει με νεότερους ψηφοφόρους. Μέσω των social media, η 25χρονη Πρώτη Κυρία προσέφερε μια σύγχρονη εικόνα της οικογενειακής τους ζωής. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που στις αναρτήσεις της επαινεί τον σύζυγό της για τις αξίες του.

«Πάντα ήμουν υπερήφανη για σένα, αλλά σήμερα νιώθω ευτυχισμένη που περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δουν αυτό που πάντα έβλεπα. Ξεχειλίζω από υπερηφάνια για σένα και είμαι σίγουρη ότι μετά τη σημερινή ημέρα, ο Ισημερινός είναι έτοιμος να σε επιλέξει ως την καλύτερη επιλογή, προκειμένου να κυβερνήσεις αυτή τη χώρα» είχε γράψει στον προσωπικό της λογαριασμό για τον σύζυγό της πριν από τις εκλογές.

Ο Ντανιέλ Νομπόα έχει μόλις κερδίσει τις εκλογές στον Ισημερινό αλλά μάλλον δεν μπορεί να το πιστέψει – σε αντίθεση με την καταχαρούμενη σύζυγό του Λαβίνια Βαλμπονέσι (REUTERS/Santiago Arcos)
Το στυλ και η αδυναμία της στην πριγκίπισσα Νταϊάνα

Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, η πρώτη κυρία του Ισημερινού έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι από τις γυναικείες φιγούρες που ξεχωρίζει περισσότερο είναι η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ο στυλίστας της, Αλεξ Μέργκερι, δήλωσε, μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του πως όταν επιλέγει ρούχα για τη Λαβίνια, συχνά διερωτάται: «Είναι αυτό κάτι που θα φορούσε η Νταϊάνα;»

Η Κέιτ Μίντλετον είναι επίσης μια γυναίκα που θαυμάζει η Βαλμπονέσι, κυρίως για το διαχρονικό της στυλ. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του συζύγου της ορισμένοι θαυμαστές της παρατήρησαν ομοιότητες στα ρούχα της Λαβίνια με εκείνα της πριγκίπισσας της Ουαλίας. Ιδίως όταν εμφανίστηκε στο πλευρό του συζύγου της στην προεκλογική του εκστρατεία φορώντας ένα λευκό κοστούμι που θύμιζε το αγαπημένο κοστούμι Alexander MQueen της Κέιτ Μίντλετον.

Ο Νομπόα διεξήγαγε την προεκλογική του εκστρατεία με την υπόσχεση να αντιμετωπίσει με σφοδρότητα το βίαιο έγκλημα και να πατάξει το εμπόριο κοκαΐνης στον Ισημερινό. Καθώς αναλαμβάνουν τους καινούργιους τους ρόλους, το νέο προεδρικό ζεύγος του Ισημερινού καλείται να αποδείξει ότι αντιπροσωπεύει και μια νέα εποχή ηγεσίας στη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...