356
O Μπενζεμά μόλις εμφανίστηκε στο γήπεδο της Τζέντα, το περασμένο καλοκαίρι, αποθεώθηκε – στις ένθετες φωτογραφίες ο Νταρμανέν και ο Μελανσόν | EPA (STR, CHRISTOPHE PETIT TESSON, MOHAMMED BADRA)

Διχάζει η μονόπλευρη στήριξη του Μπενζεμά στους Παλαιστινίους

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2023, 18:30
O Μπενζεμά μόλις εμφανίστηκε στο γήπεδο της Τζέντα, το περασμένο καλοκαίρι, αποθεώθηκε – στις ένθετες φωτογραφίες ο Νταρμανέν και ο Μελανσόν
|EPA (STR, CHRISTOPHE PETIT TESSON, MOHAMMED BADRA)

Διχάζει η μονόπλευρη στήριξη του Μπενζεμά στους Παλαιστινίους

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2023, 18:30

Σπέκουλα έγινε εκ μέρους του γαλλικού πολιτικού προσωπικού, τόσο του κεντρομόλου όσο και του φυγόκεντρου (και προς τα δύο άκρα), με τη συμπαράσταση του διάσημου ποδοσφαιριστή Καρίμ Μπενζεμά προς τους Παλαιστινίους.

Αυτή η στάση του γάλλου άσου, την οποία η Corriere della Sera χαρακτήρισε «επιλεκτική» και «μονοδιάστατη», εκδηλώθηκε με ένα tweet το βράδυ της Κυριακής 15 Οκτωβρίου: «Ολες οι προσευχές μας για τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, οι οποίοι είναι θύματα αδίκων βομβαρδισμών. Aπό αυτούς τους βομβαρδισμούς δεν γλιτώνουν τα γυναικόπαιδα» είχε γράψει ο Μπενζεμά.

Το ιταλικό μέσο απέδωσε στη συγκυρία την ενόχληση που προκάλεσε η δημόσια παρέμβαση του ποδοσφαιριστή: «Εγινε τις ημέρες που η Γαλλία συγκλονίστηκε από την ισλαμιστική επίθεση στο λύκειο Αράς και από τον θάνατο με μαχαίρι της δασκάλας, κατόπιν και από την επίθεση του τζιχαντιστή στις Βρυξέλλες, και εν μέσω αλλεπάλληλων εκκενώσεων σχολείων, αεροδρομίων και τουριστικών τόπων».

Σημείωσε επίσης ότι ο 35χρονος Μπενζεμά, γεννημένος στη Λιόν από αλγερινούς γονείς και φυσικά μουσουλμάνος, αγωνίζεται πλέον στη Σαουδική Αραβία. Επιπλέον, σχολίασε ότι ο ποδοσφαιριστής δεν εκδήλωσε καμία συμπάθεια «στους Ισραηλινούς που σφαγιάστηκαν από τη Χαμάς στα κιμπούτς στις 7 Οκτωβρίου», αν και μεταξύ τους υπήρχαν «και γυναίκες και παιδιά».

Ο Μπενζεμά έχει κάποιο παρελθόν στις διαμαρτυρίες και στις καταγγελίες, αφού το 2016 κατηγόρησε τον προπονητή της Εθνικής Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάμπ ότι έδρασε ρατσιστικά όταν τον απέκλεισε από την ομάδα. Τώρα υπήρξαν ακραίες αντιδράσεις από πλευράς πολιτικών μόλις ο ποδοσφαιριστής άνοιξε το στόμα του. .

Ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μακρόν, Ζεράλντ Νταρμανέν, κατηγόρησε τον Μπενζεμά ότι σχετίζεται με την ισλαμιστική οργάνωση Αδελφοί Μουσουλμάνοι, ενώ ο ακροδεξιός πολιτευτής Ερίκ Ζεμούρ είπε ότι ο Μπενζεμά είναι τύποις Γάλλος και τον συνέδεσε με το συμβάν στο λύκειο.

Η απάντηση του ποδοσφαιριστή σε αυτούς τους δυο ήταν άμεση: πρώτον, αρνήθηκε ότι έχει σχέσεις με την αιγυπτιακή ισλαμιστική ομάδα και, δεύτερον, δήλωσε ότι θα μηνύσει και τους δύο προαναφερθέντες πολιτικούς για συκοφαντική δυσφήμησή του.

Αντιθέτως, ο αρχηγός των αριστεριστών που εκπροσωπούνται στη γαλλική Βουλή, Ζαν-Λικ Μελανσόν, «είναι πεπεισμένος πλέον ότι έχει βρει έναν σύμμαχο στο πρόσωπο του Μπενζεμά». Διότι και ο Μελανσόν κατηγορείται ότι δεν χαρακτηρίζει τα μέλη της Χαμάς τρομοκράτες. Ετσι, κατέληξε η Corriere, «κινδυνεύει να διαλυθεί ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός των αριστερών κομμάτων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...