809
| CreativeProtagon

Ο Μαρινάκης απάντησε στον Κασσελάκη για το «κυβέρνηση λαδέμπορων»: «Δεν κατάλαβε τίποτα – λέει το απόλυτο τίποτα»

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2023, 15:03
|CreativeProtagon

Ο Μαρινάκης απάντησε στον Κασσελάκη για το «κυβέρνηση λαδέμπορων»: «Δεν κατάλαβε τίποτα – λέει το απόλυτο τίποτα»

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2023, 15:03

Από την Αμερική όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, πρόλαβε -λίγες μόλις ώρες πριν και από την επισημοποίηση του δεσμού του με τον σύντροφό του, Τάιλερ Μακμπέθ-  να  σχολιάσει τη συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Πέμπτης, με μία ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Απομονώνοντας έτσι μία φράση του Πρωθυπουργού σε απάντησή του* για την ακρίβεια και δη την εκτόξευση της τιμής του ελαιόλαδου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «κυβέρνηση λαδέμπορων» (δείτε το κάτω) -χαρακτηρισμός που προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη.

*Για λογους καταγραφής παρατίθενται η ερώτηση στον Πρωθυπουργό και η απάντηση που έδωσε για το λάδι κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1:

Νίκος Χατζηνικολάου: Κύριε Πρόεδρε, το λάδι κοντεύει… Έχετε υπόψη σας ότι η νεολαία κάνει πλάκα στο Twitter, το ονομάζει «Black Label» το λάδι, ότι έχει φτάσει η τιμή του…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταρχάς να εξηγήσουμε ότι οι τιμές του λαδιού είναι παγκόσμιες τιμές. Και έχουν πολύ να κάνουν με την προσφορά και τη ζήτηση και τη δυναμική της παραγωγής σε άλλες χώρες, κυρίως στην Ιταλία και την Ισπανία.

Να πούμε επίσης ότι, επειδή η Ελλάδα εξάγει λάδι, αυτό που είναι πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι όφελος για τον παραγωγό. Αρα τουλάχιστον δεν είναι περίπτωση φυσικού αερίου όπου όλα τα λεφτά πήγαιναν στη Ρωσία και σε αυτούς που παράγουν ένα προϊόν το οποίο δεν διαθέτουμε.

Ο κ. Κασσελάκης, παρατήρησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, «δεν κατάλαβε τίποτα από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού και δεν έχει αντιληφθεί βασικά πράγματα που βιώνει η χώρα από τις εισαγόμενες κρίσεις.

»Πέρα από το ότι προσβάλλει τους έλληνες παραγωγούς, προσπάθησε και αυτός -μέρος ενός ολόκληρου συστήματος- να κάνει αντιπολίτευση από αρκετά χιλιόμετρα μακριά, με fake news και χωρίς καμία αντιπρόταση». 

«Οι πολίτες, όμως, κουράστηκαν να ακούνε μία αντιπολίτευση να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση έχει πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την ακρίβεια και την αύξηση του εισοδήματος, έχει πάρει πρωτοβουλίες συγκεκριμένες, με απτά αποτελέσματα. Η αντιπολίτευση λέει το απόλυτο τίποτα. Κατηγορεί και προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά, όμως δεν την ακούει κανείς», κατέληξε στην απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταγγέλλοντας προσπάθεια διαστρέβλωσης και παραποίησης ή ακόμη και συρραφής διαφορετικών δηλώσεων προκειμένου να πληγεί η κυβέρνηση.

Ρωμανός: Ο Κασσελάκης έδωσε κλειδιά και κωδικούς στον Πολάκη

«Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει δώσει μόνο τα κλειδιά του κόμματος στον κ. Πολάκη, αλλά απ´ ό,τι φαίνεται και τους κωδικούς των λογαριασμών του στα social media», ήταν το καυστικό σχόλιο που επεφύλαξε για την ανάρτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο  εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

«Ο “πολακισμός” έχει γίνει, πλέον, επίσημη γραμμή. Ο νέος αρχηγός έφτασε στο απόλυτο σημείο χυδαιότητας, να εξισώσει τους έλληνες ελαιοπαραγωγούς με τους μαυραγορίτες της κατοχής. Καλά ξεμπερδέματα στον ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει στη σχετική δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.

«Κοπτοραπτική», αλλά να μην δίνουμε και τροφή…

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στις συστάσεις του Πρωθυπουργού προς τους ίδιους τους υπουργούς του (με τη φράση «να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουμε») σχετικά με τη συμπεριφορά τους και τις δηλώσεις τους εν γένει.

«Σε περιόδους κρίσεων η προσοχή μας πρέπει να αυξημένη, είναι σημαντικό να μένουμε προσηλωμένοι στο έργο μας, η αλαζονεία πέραν του ότι είναι απαγορευτική, είναι και εντελώς αντίθετη με όλους όσοι υπηρετούν δημόσια αξιώματα», θέλησε να επαναλάβει ο εκπρόσωπος, για να σημειώσει αναφερόμενος σε πρόσφατα «κρούσματα», όπως για παράδειγμα τελευταία οι δηλώσεις Αυγενάκη:

«Το ότι μια δήλωση που μπορεί να επιδέχεται μια λάθος ερμηνεία, την παίρνει η αντιπολίτευση και τη διογκώνει, δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακυρωθεί το έργο του υπουργού».

«Είναι σημαντικό να προσέχουμε τι λέμε, για να μη δίνουμε τροφή στους προπαγανδιστές να ανησυχούν τους πολίτες, γιατί το μεγαλύτερο θύμα είναι οι πολίτες της Θεσσαλίας, που είδαν να δημιουργείται ένα θέμα που δεν υπάρχει», συμπληρωσε ο κ. Μαρινάκης και ερωτηθείς συγκεκριμένα για δηλώσεις του νέου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, ότι έχουν σταματήσει τα έργα στον Πηνειό, επικαλέστηκε απάντηση του νυν περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού, ότι δεν έχει σταματήσει κανένα έργο και πως συνεχίζονται όπως έχει προγραμματιστεί.

«Θα πέσουν πρόστιμα»

Αναφερόμενος, τέλος,  στην προειδοποίηση του Πρωθυπουργού, κατά τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, για πρόστιμα και κυρώσεις προς τις πολυεθνικές που επιχειρούν να επιβάλλουν αδικαιολόγητα υψηλές τιμές, ο κ. Μαρινάκης επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη κατά της ακρίβειας με συγκεκριμένες πράξεις και εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και επιβολή μεγάλων προστίμων.

«Συνεχίζουμε με πράξεις και όχι με λόγια. Η ΔΙΜΕΑ το 2019 ήταν μόνο στα χαρτιά, τα πρόστιμα ήταν μηδενικά. Και όταν από την αρχή του χρόνου φέτος, το κράτος έχει επιβάλει πρόστιμα 5,5 εκατ. ευρώ και αντιμετωπίζει τις εταιρείες όπως πρέπει να τις αντιμετωπίζει, αυτό δεν είναι λόγια, είναι πράξεις», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαβεβαιώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε με πράξεις: θα συνεχίσουμε με τους ελέγχους και θα ανακοινώνουμε τα πρόστιμα και την είσπραξή τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...