147
Από παλαιότερη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου | Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Δεν πάει Ισραήλ ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2023, 09:44
Από παλαιότερη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου
|Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Δεν πάει Ισραήλ ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2023, 09:44

Ματαιώθηκε πριν καν ανακοινωθεί επισήμως η μετάβαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ισραήλ, καθώς, όπως εξήγησαν το πρωί της Τετάρτης κυβερνητικές πηγές, «οι συνθήκες ασφαλείας δεν επιτρέπουν το ταξίδι».

Η ματαίωση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Τελ Αβίβ έρχεται ύστερα από όσα εκτυλίχθηκαν κατά την αναχώρηση του γερμανού καγκελάριου, Ολαφ Σολτς, και της αποστολής του από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν το βράδυ Τρίτης, για το Κάιρο, όταν δέχθηκε επίθεση με πυραύλους της Χαμάς.

Σύμφωνα με γερμανικές πηγές, δύο πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αεράμυνας «Iron Dome» του Ισραήλ.

Στην αποστολή βρίσκονταν και δημοσιογράφοι οι οποίοι, όπως μετέδωσε η Welt, αναγκάστηκαν να ξαπλώσουν στην πίστα του αεροδρομίου. Οι άνδρες ασφαλείας του γερμανού καγκελάριου οδήγησαν τον κ. Σολτς πρώτα σε ένα κοντέινερ κοντά στην πίστα του αεροδρομίου και από εκεί σε καταφύγιο (δείτε κάτω όσα περιέγραψε με αναρτήσεις του στο Χ ο αναπληρωτής αρχισυντάκτης της Welt Ρόμπιν Αλεξάντερ που συμμετείχε στην αποστολή).

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...