311
Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων στο MEGA |

Δούκας: «Με βοήθησε πολύ το debate με τον Μπακογιάννη – Επικουρικό μέσο οι κάμερες»

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2023, 21:20
Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων στο MEGA
|

Δούκας: «Με βοήθησε πολύ το debate με τον Μπακογιάννη – Επικουρικό μέσο οι κάμερες»

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2023, 21:20

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε μετά την μεγάλη νίκη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και στους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη, ο κ. Δούκας σημείωσε ότι η νίκη του δεν είχε κάποιο κομματικό μήνυμα αφού ήταν μία μάχη στην αυτοδιοίκηση. «Νίκησε μία ατζέντα για την Αθήνα» είπε προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα είναι δήμαρχος όλων των Αθηναίων.

«Τα κόμματα κάνουν τη δουλειά τους» αρκέστηκε να πει όταν η κυρία Τζίμα τον ρώτησε για τις πολιτικά συμπεράσματα που βγάζουν τα επιτελεία των κομμάτων από τα αποτελέσματα της Κυριακής. «Είχα πει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι θέλω ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ» αποκάλυψε.

Στο πολυσυζητημένο ζήτημα του ντιμπέιτ, ο κ. Δούκας παραδέχτηκε αυτό τον βοήθησε πολύ «στο κομμάτι της αναγνωρισιμότητας».

Όταν ρωτήθηκε για την ασφάλεια στην πόλη, είπε ότι είναι πρώτο θέμα για τους πολίτες, ενώ για τις κάμερες είπε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την ΕΛΑΣ για το πού θα μπουν, ενώ χωρίς να τις απορρίπτει συνολικά, τις χαρακτήρισε «επικουρικό μέσον».

Αναφέρθηκε στην ανάγκη της κοινωνικής ένταξης – για τους μετανάστες, τους τοξικοεξαρτημένους και τους αστέγους. «Ασφάλεια με δημοκρατία και ελευθερία», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να ρωτάμε τους πολίτες για όλα τα έργα», είπε όταν ρωτήθηκε για τον σταθμό Μετρό στα Εξάρχεια. Επίσης τόνισε: «Εγώ είμαι υπέρ του Μετρό, είναι φιλολαϊκό και οικολογικό. Επίσης για τα Εξάρχεια η απόφαση είναι ειλημμένη και η στάση θα γίνει. Θα μπορούσαν να υπάρξουν διευθετήσεις και να υπάρξει μεγαλύτερη πεζοδρόμηση. Προχωράει και θα δούμε και με τους ανθρώπους αν μπορεί να μη χαθεί όλος ο χώρος στην πλατεία».

«Είναι εικόνα αυτή στον Λόφο του Στρέφη με τα μπάζα;», αναρωτήθηκε – προσθέτοντας ότι οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ότι λαμβάνονται υπ’ όψη.

Όταν ρωτήθηκε για την πρώτη του προτεραιότητα μόλις αναλάβει τον δήμο Αθηναίων, μίλησε για τα έργα καθαρισμού των ρεμάτων, προκειμένου να μην κινδυνέψει η πόλη από πλημμύρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...