381
Για μεγάλο διάστημα ο CEO της Goldman Sachs δούλευε ως τραπεζίτης το πρωί και ως DJ το βράδυ | Vernon Yuen/NurPhoto/Getty Images

Ο επικεφαλής της Goldman Sachs εγκαταλείπει τον ρόλο του DJ

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2023, 22:40
Για μεγάλο διάστημα ο CEO της Goldman Sachs δούλευε ως τραπεζίτης το πρωί και ως DJ το βράδυ
|Vernon Yuen/NurPhoto/Getty Images

Ο επικεφαλής της Goldman Sachs εγκαταλείπει τον ρόλο του DJ

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2023, 22:40

Το αφεντικό της Goldman Sachs έθεσε σε παύση την καριέρα του ως DJ, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι δεν θα παίζει πλέον σε μουσικές εκδηλώσεις υψηλού προφίλ. Ο Ντέιβιντ Σόλομον, ο οποίος ήταν γνωστός για την παράλληλη καριέρα του ως disk jockey τα τελευταία χρόνια με το όνομα DJ D-Sol, περιορίζει το χόμπι του μετά από μπαράζ αποδοκιμασιών.

Η απόφαση έρχεται μετά την παρουσία του στο περυσινό τετραήμερο μουσικό φεστιβάλ Λολαπαλούζα στο Σικάγο, όπου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, τα ροκ συγκροτήματα Metallica και Green Day, αλλά και η Ντούα Λίπα. Οι επικριτές της παράλληλης ασχολίας του υποστήριξαν ότι αυτή αποσπά την προσοχή του από την καθημερινή εργασία του ως CEO της πιο διάσημης τράπεζας της Wall Street.

Η ενασχόληση του Σόλομον με τη μουσική προκάλεσε επίσης αναστάτωση στο διοικητικό συμβούλιο του τραπεζικού κολοσσού, μέλη του οποίου φέρονταν να έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την εμφάνιση του Σόλομον το 2019 στο Tomorrowland, ένα βελγικό μουσικό φεστιβάλ γνωστό για λήψη ναρκωτικών από τους θαμώνες.

Το αφεντικό της Goldman Sachs είχε αναγκαστεί επίσης να ζητήσει συγγνώμη μετά την εμφάνισή του σε μια φιλανθρωπική συναυλία στα Χάμπτονς της Νέας Υόρκης, μαζί με το αμερικανικό ηλεκτρονικό ντουέτο των Chainsmokers, στο αποκορύφωμα της πανδημίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής Telegraph.

Ο Ντέιβιντ Σόλομον πάυει πια να ζει… διπλή επαγγελματική ζωή, ως DJ D-Sol (Craig Barritt/Getty Images)

Εκπρόσωπος της Goldman Sachs είπε στους Financial Times, οι οποίοι ανέφεραν πρώτοι την πληροφορία: «Αυτό δεν είναι είδηση. Ο Ντέιβιντ δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση ως DJ σε εκδήλωση εδώ και έναν χρόνο, κάτι που έχουμε επιβεβαιώσει πολλές φορές στο παρελθόν. Η μουσική δεν αποσπούσε την προσοχή του Ντέιβιντ από τις υποχρεώσεις του. Η προσοχή των μέσων ενημέρωσης αποσπά την προσοχή του».

Ο Σόλομον πρωτοεμφανίστηκε ως DJ D-Sol στο πλαίσιο μιας έκτακτης συμμετοχής του στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά «Billions». Αντιμετώπισε κάποιους ταραχώδεις μήνες, με την Goldman να βρίσκεται στο επίκεντρο σειράς παραιτήσεων υψηλού προφίλ και πολλών δημοσιευμάτων που αμφισβητούσαν τις ικανότητές του στην τράπεζα.

Να σημειωθεί ότι τα κέρδη της Goldman Sachs βρίσκονται σε διαρκή πτώση για περισσότερο από έναν χρόνο, μετά από ένα ατυχές στοίχημά της στον καταναλωτικό δανεισμό που οδήγησε σε ζημίες δισεκατομμυρίων. Η τιμή της μετοχής της τράπεζας υστερεί έναντι εκείνων των ανταγωνιστών της από τότε που ανέλαβε ο Σόλομον τα ηνία της, το 2018.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...