655
«Είμαστε πλειοψηφία» ειπε στη δήλωσή του ο Στέφανος Κασσελάκης καλησπερίζονας τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Υόρκη | twitter.com/skasselakis/status/

Μήνυμα Κασσελάκη από τη Νέα Υόρκη: Εγινε η πρώτη ρωγμή, πάμε για τις ευρωεκλογές

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2023, 11:03
«Είμαστε πλειοψηφία» ειπε στη δήλωσή του ο Στέφανος Κασσελάκης καλησπερίζονας τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Υόρκη
|twitter.com/skasselakis/status/

Μήνυμα Κασσελάκη από τη Νέα Υόρκη: Εγινε η πρώτη ρωγμή, πάμε για τις ευρωεκλογές

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2023, 11:03

«Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ». Πέντε λέξεις, ένα το μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ από τον επικεφαλής του, Στέφανο Κασσελάκη στη πρώτη του δήλωση για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εκλαμβάνοντας το και  ως προσωπική δικαίωση (για τη ρότα που έχει χαράξει με το που πήρε τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια του), στη βιντεοσκοπημένη δήλωσή του εν κινήσει από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε  για «ακομπλεξάριστη σύγχρονη Αριστερά», δείχνοντας παράλληλα τον δρόμο της συμπόρευσης με τις λοιπές προοδευτικές δυνάμεις και δη το ΠΑΣΟΚ (σε μία διατύπωση παρεμφερή με εκείνη του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου στη δική του αντίστοιχη δήλωση-αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στον δήμα της Αθήνας με την επικράτηση-ανατροπή του Χάρη Δούκα επί του Κώστα Μπακογιάννη).

«Είμαι υπερήφανος και για τη σύγχρονη Αριστερά η οποία έδειξε ότι όταν ακομπλεξάριστα λέμε, πριν καν την πρώτη Κυριακή, ότι “είμαστε με τον προοδευτικό κόσμο, με τους προοδευτικούς υποψηφίους χωρίς αστερίσκους”, δείτε τι γίνεται…», ανέφερε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του που αναρτήθηκε στους λογαριασμούς του στα social media (δείτο το κάτω), ανοίγοντας έτσι το δεύτερο φύλλο στο παράθυρο που άνοιξε το βράδυ της Κυριακής ο Γιώργος Παπανδρέου με την επισήμανση πως «όταν ενώνουμε τις προοδευτικές δυνάμεις, τις δημοκρατικές δυνάμεις πίσω από ένα πρόσωπο με γνώσεις, δυνατότητες αλλά και με όραμα, μπορεί να γίνει η ανατροπή».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι διαρροές της Κουμουνδούρου, πηγές της οποιας σχολίαζαν πως «για πρώτη φορά συσπειρώθηκε το προοδευτικό μέτωπο», με αποτέλεσμα ο Μητσοτάκης «να γνωρίσει την πρώτη ήττα του από το 2019» και να υπάρξει η πρώτη ρωγμή στην παντοκρατορία του.

«Η πρώτη μεγάλη ρωγμή έγινε. Πάμε τώρα, επόμενο σταθμό τις ευρωεκλογές, πάμε δυνατά», ήταν και το σύνθημα του Στέφανου Κασσελάκη από τη Νέα Υόρκη, καθώς οι υπέρμαχοι της συμπόρευσης με τον ΠΑΣΟΚ, όπως πχ ο Χρήστος Σπίρτζης (εδώ), πήραν νέα ώθηση από το αποτέλεσμα της Αθήνας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε τη δήλωσή του μέσα από τους δρόμους της Νέας Υόρκης δικαιολογούμενος για την απουσία του στις ΗΠΑ εν μέσω ενός τέτοιου ορόσημου (η ρωγμή στην οποια αναφέρεται ο ίδιος):

«Ήθελα πολύ να είμαι μαζί σας απόψε σήμερα σε μια γιορτή όχι μόνο της δημοκρατίας, αλλά και του δημοκρατικού κόσμου, του προοδευτικού κόσμου, ο οποίος σήκωσε ανάστημα και έδειξε ότι είμαστε η πλειοψηφία. Και είμαι υπερήφανος και για τη σύγχρονη αριστερά η οποία έδειξε ότι όταν ακομπλεξάριστα λέμε, πριν καν την πρώτη Κυριακή, ότι “είμαστε με τον προοδευτικό κόσμο, με τους προοδευτικούς υποψηφίους χωρίς αστερίσκους”, δείτε τι γίνεται. Αυτή η παντοδυναμία Μητσοτάκη, το μπλε κράτος, η ροή του χρήματος, το επιτελικό κράτος, η αλαζονεία, η οικογενειοκρατία στην πολιτική και στην οικονομία και στην κοινωνία, ξαφνικά λαμβάνει μια απάντηση».

Στη συνέχεια, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει υπερήφανος για τη Θεσσαλία και τον νέο περιφερειάρχη Δήμητρα Κουρέτα – η εκλογή του οποίου αποτέλεσε και προσωπικό του στοίχημα και ακολουθεί η υπόσχεση ότι  »με το που επιστρέψω στην Ελλάδα θα ξανά ανέβω στη Θεσσαλία, γιατί είναι προτεραιότητα μου οι πολίτες αυτής της περιφέρειας να βρουν επιτέλους δικαιοσύνη». «Δεν θα τη βρουν από τη ΝΔ, θα τη βρουν από εμάς που θα σταθούμε δίπλα τους έμπρακτα, όχι μόνο μέχρι να πάρουν αποζημίωση ή να ξελασπώσουν τα σπίτια τους αλλά μέχρι ο τόπος του να ανθίσει και πάλι», καταλήγει στη σχετική αναφορά του.

Και αφού συγχαίρει επίσης για τις νίκες τους τον Χάρη Δούκα στην Αθήνα, τον Στέλιο Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη, την Τίνα Καφατσάκη στου Ζωγράφου και τον  Σίμο Ρούσσο στο Χαλάνδρι «και όλους τους προοδευτικούς υποψηφίους», δίνει το σύνθημα: «Η  πρώτη μεγάλη ρωγμή έγινε. Πάμε τώρα, επόμενο σταθμό τις ευρωεκλογές, πάμε δυνατά».

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Κασσελάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον νέο περιφερειάρχη στη Θεσσαλία, όσο και με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου κατά την ανάγνωση πηγών της Κουμουνδούρου επετεύχθη «μεγαλειώδης και ιστορική νίκη των προοδευτικών δυνάμεων», διεκδικώντας έτσι για τον ΣΥΡΙΖΑ ισότιμο μερίδιο συμβολής στην πρώτη επικράτηση επί της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...