Οι εικόνες εκατοντάδων ανθρώπων να πανηγυρίζουν με παλαιστινιακές σημαίες στου δρόμους γερμανικών πόλεων για το φονικό και συνάμα ιστορικό χτύπημα της Χαμάς στο Ισραήλ, έφεραν ρίγη στους Γερμανούς. Σε πολλές περιπτώσεις επενέβη η αστυνομία για να διαλύσει το πληθος των αραβόφωνων που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις, μέχρι και να κατεβάσει σημαίες της Παλαιστίνης και της Χαμάς που είχαν υψώσει οι διαδηλωτές.
Το αντιισραηλινό δίκτυο Samidoun έφτασε στο σημείο να μοιράζει… γλυκά «για να γιορτάσει τη νίκη της αντίστασης» στους Εβραίους, ενώ οι συμμετέχοντες στους πανηγυρισμούς φώναζαν συνθήματα, αντιδρώντας στη θέα των περιπολικών της γερμανικής αστυνομία με ρίψεις αντικειμένων.
Και όλα όταν στη Γερμανία η χρήση διακριτικών της Χαμάς αποτελεί ποινικό αδίκημα…
«Το να εορτάζονται στους δρόμους μας οι αποτρόπαιες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, είναι κάτι που δεν αποδεχόμαστε», βγήκε να πει ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν σε συγκέντρωση υπέρ της Χαμάς το περασμένο Σάββατο σε συνοικία του Βερολίνου . Η Ιρένε Μίχαλικ, ειδική σε ζητήματα εσωτερικών υποθέσεων από τους Πράσινους, ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο απαγόρευσης ορισμένων ενώσεων. Πολλοί είναι τώρα αυτοί που ζητούν την απαγόρευση οργανώσεων όπως η Samidoun.
Ο 100χρονος γερμανοαμερικανός πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ , Χένρι Κίσινγκερ, ήρθε όμως να επισημάνει στους πολιτικούς της χώρας καταγωγής του τον λόγο που βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τέτοιες εξοργιστικές (για τους ίδιους και τον μέσο Γερμανό) εικόνες.
Σύμφωνα με τον ακόμη και σήμερα μάχιμο γκουρού της διεθνούς διπλωματίας, για τις εικόνες των υποστηρικτών της Χαμάς να πανηγυρίζουν στους δρόμους των γερμανικών πόλεων, ευθύνεται η λανθασμένη πολιτική Ασύλου που έχει ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια το Βερολίνο.
Ο Χένρι Κίσινγκερ γεννήθηκε πριν από έναν αιώνα, την 27η Μαΐου του 1923, στην πόλη Φουρτ της Βαυαρίας, στο απόγειο του υπερπληθωρισμού που μάστιζε τότε τη Γερμανία και έξι μήνες πριν από το πραξικόπημα της μπυραρίας του Χίτλερ. Πέντε χρόνια μετά την άνοδό του Χίτλερ στην εξουσία, όταν ο Κίσινγκερ ήταν δεκαπέντε χρόνων, με τους διωγμούς των Εβραίων να εντείνονται, οι γονείς του αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη Γερμανία και να μετακομίσουν στις ΗΠΑ.
«Βρίσκω επώδυνους τους πανηγυρισμούς για αυτό που συνέβη, το οποίο τυπικά αποτελεί και εγκληματική πράξη. Ηταν μεγάλο λάθος να μπουν στη χώρα τόσοι πολλοί άνθρωποι με εντελώς διαφορετικό πολιτιστικό και θρησκευτικό υπόβαθρο, διότι έτσι δημιουργούνται ομάδες (διαφορετικών) συμφερόντων», παρατήρησε ο κ. Κίσινγκερ σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική υπηρεσία της Welt (δείτε τη ολόκληρη κάτω).
Στην ίδια συνέντευξη, ο βετεράνος της αμερικανικής διπλωματίας, κάτοχος Νομπέλ Ειρήνης, δεν απέκλεισε περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου.
«Είναι αδιανόητο για τους Ισραηλινούς η διεθνής κοινότητα να συζητήσει με εκείνους που ξεκίνησαν την σύγκρουση, που σκότωσαν τόσους ανθρώπους και πήραν τόσους ομήρους. Πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους τιμωρία. Πρέπει να υπάρξει σοβαρός περιορισμός των δυνατοτήτων (της Χαμάς) προκειμένου να μην επαναλάβει τέτοιες πράξεις», υπογράμμισε, επιμένοντς ότι η Χαμάς θα πρέπει να αποκλειστεί από οποιονδήποτε πολιτικό ρόλο και το Ισραήλ να «επανεδραιώσει την εθνική κυριαρχία του» στην περιοχή.
Οσον αφορά τη στάση της -σαστισμένης για μία ακόμη φορά- Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε ότι θα πρέπει «να καταστήσει σαφές στις χώρες που σχεδιάζουν να εμπλακούν στη σύγκρουση ότι θα πληρώσουν το τίμημα για αυτό», καθώς ο πόλεμος θα επηρεάσει και την Ευρώπη.
Και ειδικά για τη Γερμανία υποστήριξε ότι «θα πρέπει να δώσει την άνευ όρων πολιτική στήριξή της στο Ισραήλ – εν ανάγκη και στρατιωτική».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News