374
| ABIR SULTAN/Pool via REUTERS

Νετανιάχου: Πολεμάμε έναν εχθρό χειρότερο από το ISIS

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2023, 00:02
|ABIR SULTAN/Pool via REUTERS

Νετανιάχου: Πολεμάμε έναν εχθρό χειρότερο από το ISIS

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2023, 00:02

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι η νεοσυσταθείσα κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα συντρίψει τη Χαμάς, τους τρομοκράτες της οποίας αποκάλεσε «άγρια ζώα» και «βαρβάρους».

«Πολεμούμε έναν σκληρό εχθρό, έναν εχθρό που είναι χειρότερος από το ISIS (σ.σ. Ισλαμικό Κράτος)», τόνισε στο νεότερο διάγγελμά του προς τον ισραηλινό λαό, έχοντας στο πλευρό του τον επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Εθνική Ενότητα» και πρώην υπουργό Αμυνας Μπένι Γκαντζ, ο οποίος προσχώρησε στην κυβέρνηση νωρίτερα την Τετάρτη, για να προσθέσει: «Θα συντρίψουμε τον εχθρό και θα τον εξαλείψουμε, όπως ο κόσμος συνέτριψε και εξάλειψε το ISIS».

«Σήμερα το απόγευμα, σχηματίσαμε κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. Ο λαός του Ισραήλ είναι ενωμένος, και σήμερα, το ίδιο είναι και η ηγεσία του. Αφήνουμε στην άκρη όλες τις άλλες σκέψεις, καθώς διακυβεύεται η μοίρα της χώρας μας», διεμήνυσε στον ίδιο τόνο ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Στεκόμαστε δίπλα-δίπλα και στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα στους ισραηλινούς πολίτες αλλά και στον εχθρό: είμαστε ενωμένοι», δήλωσε από την πλευρά του ο Μπένι Γκαντζ.

«Το Ισραήλ βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή του, η συνεργασία μας θα βοηθήσει στη διασφάλιση της νίκης (…). Υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο, τώρα είναι η ώρα του πολέμου», προσέθεσε.

Ο υπουργός Αμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, το τρίτο μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου που ανακοινώθηκε ότι συστάθηκε μαζί με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, έστειλε και εκείνος το μήνυμα ότι «η Χαμάς, το ISIS της Γάζας, θα εξαλειφθεί από προσώπου γης», ενώ αναφέρθηκε στην επίθεση των τρομοκρατών το Σαββατοκύριακο ως μια «βαρβαρότητα» που οι Εβραίοι δεν έχουν βιώσει ξανά από το Ολοκαύτωμα.

«Ηταν η χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Αυτό που συνέβη δεν έχει συμβεί στον εβραϊκό λαό από το 1945», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νετανιάχου μίλησε εκ νέου με τον Μπάιντεν

Νωρίτερα την Τετάρτη ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε και νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Οπως ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τον αμερικανό πρόεδρο για τις ηχηρές δηλώσεις υποστήριξης «μετά την τελευταία τους χθεσινή συνομιλία και για την ανεπιφύλακτη υποστήριξή του προς το Κράτος του Ισραήλ».

Πρόκειται για την τέταρτη τηλεφωνική επαφή που πραγματοποιούν από το Σάββατο, όταν και ξεκίνησε η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, η οποία άφησε πίσω της περισσότερα από 1.200 θύματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...