360
Χαρακτηριστικό των μεθόδων του 37χρονου Ματζίντ είναι ότι τις ένοπλες συμμορίες του στελεχώνουν 13χρονα αγόρια, τα οποία πυροβολούν και σκοτώνουν περαστικούς | CreativeProtagon

Οι Ιρανοί έπιασαν την «κουρδική αλεπού» της Στοκχόλμης;

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2023, 17:22
Χαρακτηριστικό των μεθόδων του 37χρονου Ματζίντ είναι ότι τις ένοπλες συμμορίες του στελεχώνουν 13χρονα αγόρια, τα οποία πυροβολούν και σκοτώνουν περαστικούς
|CreativeProtagon

Οι Ιρανοί έπιασαν την «κουρδική αλεπού» της Στοκχόλμης;

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2023, 17:22

Ο αρχηγός της πιο βίαιης συμμορίας της Σουηδίας, κακοποιός που κατηγορείται ότι υποκίνησε ένα κύμα θανατηφόρων βομβιστικών επιθέσεων, μάλλον συνελήφθη στα σύνορα Τουρκίας-Ιράν.

Ο 37χρονος Ράουα Ματζίντ, με το παρατσούκλι «κουρδική αλεπού», φέρεται να οργάνωσε αιματηρές συγκρούσεις συμμοριών στη Σουηδία, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων – μόνο τον περασμένο Σεπτέμβριο σκοτώθηκαν 12 άτομα. Κατά τη σουηδική αστυνομία ο κακοποιός είχε μετακομίσει στην Τουρκία και διηύθυνε από εκεί το δίκτυό του.

Χαρακτηριστικό των μεθόδων του Ματζίντ είναι το γεγονός ότι τις ένοπλες συμμορίες του στελεχώνουν 13χρονα αγόρια, τα οποία πυροβολούν και σκοτώνουν περαστικούς. Η βία αυτού του είδους ανάγκασε τη δεξιά κυβέρνηση, που υποχώρησε σε δημοσκοπική δημοφιλία, να κατεβάσει στους δρόμους τον στρατό, έτσι ώστε να επιβληθεί η τάξη και να περιοριστούν τα φονικά.

Οι λονδρέζικοι Times έγραψαν ότι την περασμένη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον αναφέρθηκε σε «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες» που θέλουν τον κακοποιό συλληφθέντα. «Δεδομένων των κατηγοριών που εκκρεμούν εναντίον του, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες» είπε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των σουηδικών media, ο γκάνγκστερ συνελήφθη στην ιρανική πλευρά των συνόρων την περασμένη Παρασκευή, μάλλον επειδή οι Ιρανοί διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφά του ήταν πλαστά. Παρά ταύτα, επικρατεί σύγχυση. Στη Σουηδία κυκλοφορεί ηχογραφημένο μήνυμα κάποιου άνδρα που υποτίθεται ότι είναι ο Ματζίντ, στο οποίο διατυμπανίζει ότι εξακολουθεί να είναι ελεύθερος. Ετσι, το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι, τελικά, δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν κάποιος Σουηδός συνελήφθη στο Ιράν.

Διότι ο συγκεκριμένος κακούργος είναι σουηδός πολίτης. Μεγάλωσε στη σκανδιναβική χώρα από γονείς καταγομένους από το ιρακινό Κουρδιστάν. Εικάζεται ότι ίδρυσε το δίκτυο «της αλεπούς» σε πανεθνικό επίπεδο με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών και ότι φιλοτέχνησε με ζήλο το προφίλ του «σκληρού» στον υπόκοσμο.

Το 2018 μετακόμισε στην Τουρκία και απέκτησε τουρκικό διαβατήριο ως «επενδυτής» στον τομέα των ακινήτων. Το 2020 η Σουηδία εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψής του, όμως η Τουρκία αρνήθηκε να τον παραδώσει. Το βρετανικό μέσο έγραψε ότι η Τουρκία αρνείται τη μομφή ότι ο Ματζίντ έλαβε την προστασία της παίζοντας κάποιο ρόλο σε ένα ευρύτερο γεωπολιτικό παιχνίδι που σχετίζεται με την αίτηση ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδία κατά παράδοσιν φιλοξενεί στην επικράτειά της ομάδες Κούρδων και άλλων τούρκων αντικαθεστωτικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...