473
Ο λόγος στον Πρωθυπουργό, είπε την Τετάρτη ο υπουργός Επικρατείας μετά το «δεν ψηφίζω» για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών | ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

Boρίδης για υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια: Αυτό που είπε ότι θέλει ο Κασσελάκης δεν επιτρέπεται

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2023, 11:07
Ο λόγος στον Πρωθυπουργό, είπε την Τετάρτη ο υπουργός Επικρατείας μετά το «δεν ψηφίζω» για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών
|ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

Boρίδης για υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια: Αυτό που είπε ότι θέλει ο Κασσελάκης δεν επιτρέπεται

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2023, 11:07

Τον στόχο της Νέας Δημοκρατίας για επικράτηση στις 13 περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας στις αυτοδιοικητικές εκλογές, επαναβεβαίωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Και ερωτηθείς σχετικά τοποθετήθηκε εκ νέου για το θέμα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών και τη δυνατότητα υιοθεσίας παιδιών, με αφορμή το «θέλουμε δύο αγόρια» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, για τον ίδιο και τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ.

«Στις έξι περιφέρειες και στους μεγάλους δύο δήμους είναι επικεντρωμένη η προσπάθειά μας», τόνισε για τη μάχη του δεύτερου γύρου ο Μάκης Βορίδης, ενώ ερωτηθείς για τη μονομαχία Μπακογιάννη – Δούκα στον Δήμο Αθηναίων, ανέφερε ότι ο υποψήφιος της ΝΔ «αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την εκλογική αναμέτρηση, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά και θα διεκδικήσει τους ψηφοφόρους που δεν προσήλθαν στις κάλπες αλλά και εκείνους που επέλεξαν κάτι διαφορετικό».

«Ο β’ γύρος είναι μια καινούργια προσπάθεια», θέλησε να επισημάνει, αναγνωρίζοντας, πάντως, ότι η αποχή ήταν πολύ μεγάλη, ειδικά στον Κεντρικό Τομέα.

Οσον αφορά τις Περιφέρειες και ειδικά εκεί όπου οι επίσημοι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος βρίσκονται αντιμέτωποι με τους λεγόμενους «αντάρτες», ο κ. Βορίδης  σημείωσε πως «η ΝΔ θα επιμείνει στην επιλογή των προσώπων» και ανέδειξε την ιδιαιτερότητα της συγκυρίας:

«Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει ασφυκτικά περιθώρια, που αν δεν τηρηθούν, τα χρήματα χάθηκαν», προειδοποίησε. Είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι και με τεχνογνωσία. Η κυβέρνηση έχει αξιολογήσει τα πρόσωπα, συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Με εξαίρεση τη Θεσσαλία, όπου η αντιπαράθεση έχει ιδεολογικο-πολιτικό περιεχόμενο, στις υπόλοιπες περιφέρειες η συζήτηση γίνεται επί προσώπων. Οι υποψήφιοι της ΝΔ έχουν πείρα, «δεν είναι η ώρα να στείλουμε κάποιον που θα αρχίσει από την αρχή, τώρα πρέπει να συνεχίσει η ωρίμανση των έργων», παρατήρησε.

Σε ερώτηση, τέλος, για το θέμα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Βορίδης, αρκέστηκε να πει –πέντε ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του (εδώ) ότι είναι αντίθετος με κάτι τέτοιο και δεν πρόκειται να ψηφίσει τη νομοθετική διάταξη όταν και αν αυτή έρθει στη Βουλή– ότι το ζήτημα το χειρίζεται ο Πρωθυπουργός και ο ίδιος θα τοποθετηθεί «όταν ανοίξει το θέμα».

Ομοίως και για το ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται».

«Ο Πρωθυπουργός το έχει κλείσει, υπό την έννοια πως όταν εκείνος αποφασίσει, θα ανοίξει τη συζήτηση. Δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε», προσπάθησε να κλείσει το θέμα που δημιουργήθηκε από τις προηγούμενες δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας, για να προσθέσει:

«Ο Πρωθυπουργός, και ειδικά αυτός ο Πρωθυπουργός, και ειδικά ο Πρωθυπουργός με αυτά τα πολιτικά και εκλογικά αποτελέσματα, δεν πιέζεται. Ο,τι θεωρεί σωστό, θα πράξει». Συνεπώς, «η συζήτηση θα πρέπει να ανοίξει όταν αποφασίσει ο Πρωθυπουργός να την ανοίξει».

Σε κάθε περίπτωση, επεσήμανε ο κ. Βορίδης, αυτό που είχε πει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ότι δηλαδή θέλει να αποκτήσει με τον σύντροφό του δύο παιδιά, μέσω παρένθετης μητέρας, «αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...