463
Ο Μάκης Βορίδης στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» του Action24 | YouTube/Action24

«Παντιέρα» Βορίδη κατά του γάμου ομόφυλων ζευγαριών: «Είμαι αντίθετος – έχω πει ότι δεν θα το ψηφίσω»

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2023, 13:03
Ο Μάκης Βορίδης στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» του Action24
|YouTube/Action24

«Παντιέρα» Βορίδη κατά του γάμου ομόφυλων ζευγαριών: «Είμαι αντίθετος – έχω πει ότι δεν θα το ψηφίσω»

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2023, 13:03

Τρεις μήνες. Τόσοι πέρασαν από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δίκτυο Bloomberg, στην οποία είχε ανακοινώσει ότι η παρούσα κυβέρνηση της ΝΔ θα νομιμοποιήσει τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών –θέση που επανέλαβε τον Σεπτέμβριο και στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ: «οι γάμοι μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών θα γίνουν πραγματικότητα κάποια στιγμή, και αυτό είναι μέρος της στρατηγικής μας. Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη», είχε πει. Κι όμως ήδη ένας τουλάχιστον κορυφαίος υπουργός –και μάλιστα από τους πιο στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού– έσπευσε να εκφράσει τη διαφωνία του, υπονομεύοντας τον σχετικό σχεδιασμό.

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο Action24, ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Επικρατείας, εξέφρασε τη δημόσια αντίθεση του στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη νομοθετική διάταξη όταν και αν αυτή έρθει στη Βουλή.

«Την άποψή μου, την προσωπική την έχω εκφράσει, είμαι αντίθετος. Έχω πει ότι δεν θα το ψηφίσω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, για να προσθέσει πως «είναι ζήτημα του Πρωθυπουργού να αποφασίσει το αν και πότε», θα έρθει στη Βουλή κάτι τέτοιο.

«Από την στιγμή που δεν ανοίγει από την κυβέρνηση αυτό το θέμα, από τη στιγμή που δεν το ανοίγει ο Πρωθυπουργός, η συζήτηση στην παρούσα φάση έχει ακαδημαϊκό και θεωρητικό χαρακτήρα. Επομένως, να γίνει σε ακαδημαϊκό και θεωρητικό επίπεδο. Αλλά εγώ δεν είμαι κομμάτι, αν θέλετε, “της ακαδημίας” για να κάνω αυτή τη συζήτηση. Ας συζητηθεί σε επίπεδο “δημοσιολογούντων”».

«Επί του παρόντος η κυβέρνηση δεν φέρνει και δεν έχει τέτοιου είδους πρωτοβουλία», ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος φαίνεται να υψώνει πρώτος στο κυβερνητικό στρατόπεδο τη σημαία κατά του συγκεκριμένου νόμου υπέρ του δικαιώματος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Με δεδομένο όμως ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί προσωπικά για αυτό το θέμα, η ηχηρή διαφωνία του κ. Βορίδη θέτει ένα ζήτημα, όχι τόσο για την ψήφισή του –η ΝΔ δεν θα ζητήσει κομματική πειθαρχία και το Μαξίμου βασίζεται στις ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής– αλλά ως προς τον συμβολισμό: πώς θα έλθει ένα τόσο σοβαρό νομοθέτημα στη Βουλή, χωρίς να υπάρχει ομόφωνη στήριξη από το υπουργικό συμβούλιο; Εκτός και αν έρθει στη Βουλή ο νόμος χωρίς τον κ. Βορίδη υπουργό. Ή δεν έρθει καθόλου.

Κατά τα άλλα και όσον αφορά στον πιθανό «γάμο» της ΝΔ με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος νωρίτερα είχε αποκαλύψει ότι δέχεται εισηγήσεις να προσχωρήσει στο κυβερνών κόμμα, ο κ. Βορίδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός.

«Εκτιμώ ιδιαιτέρως τον Ανδρέα Λοβέρδο, θεωρώ ότι είναι σημαντικό και σπουδαίο στέλεχος. Έχει υπηρετήσει το έθνος με συνέπεια σε πάρα πολλές στιγμές. Δεν ξέρω τι απόφαση θα πάρει, αλλά θα χαιρόμουν αν πάρει την απόφαση να έρθει στη Νέα Δημοκρατία. Είναι δική του απόφαση».

«Έχω συνυπάρξει σε κυβέρνηση με τον Ανδρέα, ξέρω τη δουλειά του, την ποιότητά του, ξέρω τις αγωνίες και τις ευαισθησίες του. Ξέρω τι έχει να προσφέρει», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...