187
| INTIMEnews

Ελεγχοι σε 5.000 κωδικούς για τα περιθώρια κέρδους – στο επίκεντρο και το ελαιόλαδο

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2023, 13:39
|INTIMEnews

Ελεγχοι σε 5.000 κωδικούς για τα περιθώρια κέρδους – στο επίκεντρο και το ελαιόλαδο

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2023, 13:39

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης σε 5.000 κωδικούς προϊόντων αναφορικά με την τήρηση του νόμου για το πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους. Στο στόχαστρο, μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες πώλησης ειδών καθαρισμού και προσωπικής φροντίδας, καθώς επίσης οι τιμές πώλησης στο ελαιόλαδο.

Το υπουργείο θα συνεχίσει να τιμωρεί όσους παρανομούν, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, υπενθυμίζοντας ενδεικτικά το πρόστιμο που επιβλήθηκε πρόσφατα σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία για την παραβίαση του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε σχολικά είδη.

«Θα συνεχίσουμε να τιμωρούμε αυτούς που παρανομούν. Δεν θέλουμε να διασύρουμε τις εταιρείες, αλλά να καταλάβουν όλοι ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται», υπογράμμισε, για να προσθέσει:

«Λαμβάνουμε σκληρά μέτρα παρέμβασης στη λειτουργία της αγοράς, που δεν έχει λάβει καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Τα μέτρα αυτά έχουν οδηγήσει σε μείωση του γενικού πληθωρισμού και αποκλιμάκωση του πληθωρισμού των τροφίμων το τελευταίο δίμηνο».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ, επανέλαβε ότι όπου έχει εφαρμοστεί στην Ευρώπη, το μέτρο δεν έχει αποδώσει. «Αποδεικνύεται ότι όπου μειώθηκε ο ΦΠΑ, το όφελος δεν έφθασε στον καταναλωτή, αλλά πήγε στις τσέπες των ενδιάμεσων κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...