294
Αντίο σε έναν μεγάλο του ελληνικού μπάσκετ | IntimeNews

«Κοουτσάρα, το παιχνίδι δεν τελείωσε»: Θρήνος για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2023, 13:26
Αντίο σε έναν μεγάλο του ελληνικού μπάσκετ
|IntimeNews

«Κοουτσάρα, το παιχνίδι δεν τελείωσε»: Θρήνος για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2023, 13:26

«Κοουτσάρα μου θα σου πω κάτι, το παιχνίδι δεν τελείωσε, πήρες απλά ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα ουράνια γήπεδα». Με αυτά τα λόγια και τρεμάμενη φωνή, η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη, Ελένη-Θεοδώρα εκφώνησε τον επικήδειό του στον Άγιο Ιωάννη Βούλας.

Η είδηση του θανάτου του «ξανθού» του ελληνικού μπάσκετ σκόρπισε απέραντη θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ και όχι μόνο. Ετσι, από το πρωί της Πέμπτης, ο ναός του Αγίου Ιωάννη πλημμύρισε από φίλους, συγγενείς, συνεργάτες του σπουδαίου προπονητή αλλά και αρκετούς φιλάθλους του αθλήματος.

Αδελφοί Αγγελόπουλοι και Γιώργος Μπαρτζώκας, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό με τον οποίο ο «Ξανθός» κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα

Στην επιμνημόσυνη δέηση έδωσαν το παρών ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πολιτικοί και καλλιτέχνες.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος

Ο Ιωαννίδης συνέδεσε το όνομά του με τον Άρη Θεσσαλονίκης, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής της μεγάλης ομάδας των Νίκου Γκάλη και (1978-79 και 1982-1990) που έβαλε το άθλημα στα σπίτια των Ελλήνων τη δεκαετία του 1980.

Ο Παναγιώτης Φασούλας
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης

Από το 1991 έως το 1996 διετέλεσε προπονητής του Ολυμπιακού, ακολούθησε η θητεία στην ΑΕΚ (1996-98) για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό (1999-2000). Ο Γιάννης Ιωαννίδης ασχολήθηκε και με την πολιτική και διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη ζήτησε από όποιον το επιθυμεί να καταθέσει τα χρήματα στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...