193
| SOOC/CreativeProtagon

Τετ α τετ Αλέξη Τσίπρα – Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή για καφέ και Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2023, 13:25
|SOOC/CreativeProtagon

Τετ α τετ Αλέξη Τσίπρα – Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή για καφέ και Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2023, 13:25

Τι δουλειά έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη; Κι όμως. Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διέβη το πρωί της Πέμπτης το κατώφλι του γραφείου της πρώην υπουργού και βουλευτού Χανίων της ΝΔ στη Βουλή, για έναν καφέ και πολλή συζήτηση για θέματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής επικαιρότητας.

Μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να… απομονωθεί από τις πολλές τριβές της εγχώριας πολιτικής σκηνής και έτσι έγινε μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα σώμα στο οποίο συμμετέχουν αντιπροσωπείες βουλευτών από όλα τα κοινοβούλια της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Η κυρία Μπακογιάννη από την πλευρά της είναι επικεφαλής της ελληνικής ομάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και όπως είχε γίνει γνωστό στη συνάντησή τους επρόκειτο να ενημερώσει αναλυτικά τον κ. Τσίπρα για όσα λαμβάνουν χώρα στο Συμβούλιο.

Εξάλλου, ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργός αναμενόταν να έχει αυξημένα καθήκοντα στα διεθνή φόρα: την Τετάρτη έγινε γνωστή η πρόταση του σοσιαλδημοκράτη ολλανδού προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τίνι Κοξ, προς τον κ. Τσίπρα να αναλάβει από την ερχόμενη εβδομάδα τη θέση του επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...