226
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μαρινάκης για αναπαραγωγή δημοσιεύματος Yeni Safak: «Αδιανόητο να διακινούνται fake news για εθνικά θέματα»

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2023, 14:43
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μαρινάκης για αναπαραγωγή δημοσιεύματος Yeni Safak: «Αδιανόητο να διακινούνται fake news για εθνικά θέματα»

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2023, 14:43

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων (στον τουρκικό αλλά και στον εγχώριο Τύπο, από τους πάντα πρόθυμους να αναπαραγάγουν τέτοιου είδους «αποκαλύψεις») περί αποστρατιωτικοποίησης ή, έστω, παύσης εξοπλισμού των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, προέβη την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Είχε προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα παρέμβαση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρας Αυγέρη, που καλούσε την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών να πάρουν θέση για δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak.

«Την ημέρα που καθελκύεται η πρώτη φρεγάτα Belharra (η πρώτη ελληνική FDI) που μαζί με την απόκτηση των μαχητικών Rafale και την αναβάθμιση των F-16 σηματοδοτούν τη σημαντική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και συμβάλλουν στην αμυντική θωράκιση της χώρας μας, είναι αδιανόητο να διακινούνται fake news για εθνικά θέματα», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για την αναπαραγωγή του δημοσιεύματος της Yeni Safak υπό μορφήν –μάλιστα– συνταρακτικής αποκάλυψης, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει καμία αποδυνάμωση της αμυντικής θωράκισης των νησιών, ούτε κάποια αλλαγή στην κατανομή δυνάμεων.

«Το ξεκαθαρίζουμε ακόμα μία φορά: δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να επαναλάβει ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην ισχυροποίηση της χώρας μας σε διπλωματικό και γεωστρατηγικό επίπεδο.

«Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ισχυρότερη διπλωματικά, γεωστρατηγικά και αμυντικά και σε αυτή την κατεύθυνση παραμένουμε προσηλωμένοι», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...