841
Ο Παύλος Μαρινάκης στο πρώτο του σχόλιο για το νέο βίντεο Κασσελάκη | INTIMEnews

Μαρινάκης για νέο βίντεο Κασσελάκη: Αμφισβητεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ή την αρχή της πλειοψηφίας;

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2023, 15:41
Ο Παύλος Μαρινάκης στο πρώτο του σχόλιο για το νέο βίντεο Κασσελάκη
|INTIMEnews

Μαρινάκης για νέο βίντεο Κασσελάκη: Αμφισβητεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ή την αρχή της πλειοψηφίας;

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2023, 15:41

«Καλωσορίσατε στη Βουλή των Ελλήνων, στο γραφείο του προέδρου (σ.σ. όχι αρχηγού) της αξιωματικής αντιπολίτευσης – το γραφείο μου!»: είναι τα λόγια του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ακόμη από τα βίντεο (δείτε το πιο κάτω) που ανεβάζει συχνά πυκνά στα social media, προφανώς με στόχο αυτή τη φορά να περάσει-εμπεδώσει κάποιο είδος κοινοβουλευτικής παρουσίας, αφού ως γνωστόν ως μη εκλεγμένος δεν μπορεί να παραστεί στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας τουλάχιστον για την τρέχουσα τετραετία. Στη συνέχεια όμως του καλωσορίσματος, ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά για νόμους που ψηφίζονται από βουλευτές-«χειροκροτητές» (σε μία επιεικώς «περίεργη» ανάγνωση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία) και για σύστημα στο οποίο ετοιμάζεται να βάλει φωτιά -σε μία διατύπωση που θύμισε έντονα το αλήστου μνήμης σύνθημα που δονούσε τις πλατείες των «Αγανακτισμένων»….

Η νέα εμφάνιση του κ. Κασσελάκη και μάλιστα μέσα σε χώρο της Βουλής, αποτέλεσε αντικείμενο ερώτησης προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη (όπου είχε μεταφερθεί το briefing την Παρασκευή).

Κληθείς να τη σχολιάσει, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σημείωσε ότι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε «χειροκροτητές» τους βουλευτές της πλειοψηφίας που ψηφίζουν τα νομοσχέδια, όπως βέβαια και την προτροπή «να βάλουμε φωτιά» στο ισχύον σύστημα.

Και αφού παρατήρησε ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται ολοένα και περισσότερο το κοινοβούλιο, αν και εξωκοινοβουλευτικός,  τον κάλεσε να μην περιορίζεται μόνο σε βόλτες για να μάθει τους χώρους και το εντευκτήριο της Βουλής, αλλά να μάθει και κάποιες βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

«Οι νόμοι, οφείλουμε να του πούμε ότι ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, η οποία είναι η βασικότερη αρχή της Δημοκρατίας. Και ψηφίζονται από τους βουλευτές τους οποίους χαρακτήρισε απαξιωτικά “χειροκροτητές”, εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού Εθνους από μία κορυφαία διαδικασία, που είναι οι βουλευτικές εκλογές.

Υπάρχουν, δε – σημείωσε- νομοσχέδια τα οποία ψηφίστηκαν από αυξημένες πλειοψηφίες. Κάποια, μάλιστα, έχουν ψηφιστεί και από το κόμμα στο οποίο είναι πρόεδρος πλέον και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης».

«Εγώ δεν καταλαβαίνω τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης με τη σημερινή του ανάρτηση. Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία, αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας; Και τι έχουν να πουν οι βουλευτές του κόμματός του που έχουν ψηφίσει και εκείνοι νομοσχέδια, είτε όταν ήταν στην κυβέρνηση, είτε όταν ήταν στη συνέχεια στην αντιπολίτευση; Τι έχουν να πουν τα υπόλοιπα κόμματα για όσα είπε πριν από λίγο ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης;» διερωτήθηκε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατέληξε στο σχόλιό του λέγοντας:

«Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς εκφράσαμε μία ευχή. Να αποκτήσει, επιτέλους, ο τόπος μία σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό μέχρι τώρα, το αντίθετο βλέπουμε. Να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια».

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής ήρθε και η απάντηση του νεοεκλεγέντος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κασσελάκης «τρόμαξε από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής»…

Για τη συνέντευξη στο Star

Στο σχόλιό του εξάλλου για τη συνέντευξη Κασσελάκη στο κεντρικό δελτίο του Star Channel την Πέμπτη, ο κ. Μαρινάκης παρατήρησε πως «η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τη συνέντευξη αυτή».

«Νομίζω η εικόνα μιλάει από μόνη της. Και νομίζω ότι όσοι παρακολούθησαν βγάζουν, δυστυχώς πολύ γρήγορα, κάποια συμπεράσματα. Εμείς θα επαναλάβουμε ότι θέλουμε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και περιμένουμε διατυπωμένες με όσο γίνεται μεγαλύτερη σαφήνεια συγκεκριμένες θέσεις και πολιτικές προτάσεις. Αυτό χθες δεν το είδαμε. Κάτι άλλο είδαμε», συμπλήρωσε σε δηκτικό ύφος .

«Ολα οκ» με Καιρίδη – Θεοχάρη (;)

Στα εσωτερικά της κυβέρνησης τώρα, και σε ερώτηση για υπουργούς που προβαίνουν σε δηλώσεις οι οποίες μετά, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο (εδώ και εδώ), και κυρίως από τον ίδιο τον εκπρόσωπο, αποσύρονται, ο Παύλος Μαρινάκης αρκέστηκε να πει ότι τόσο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης (για τις διαρροές περί νομιμοποίησης μεταναστών ως λύση για την έλλειψη ανειδίκευτων εργατών), όσο και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης (για τη δήλωση σχετικά με τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιώναπολαμβάνουν της εμπιστοσύνης και της στήριξης της κυβέρνησης.

Στήριξη σε Ζέρβα – Τζιτζικώστα

Κατά τα άλλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε  ότι την προσεχή Τετάρτη, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στην τελετή υπογραφής της σύμβασης με την εταιρεία που θα αναλάβει τη λειτουργία του Μετρό της πόλης.

Οπως επίσης έκανε γνωστό ο κ. Μαρινάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο -και εκ νέου υποψήφιο για το αξίωμα- Κωνσταντίνο Ζέρβα, για να επαναλάβει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της τόσο στον κ. Ζέρβα, όσο και στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιο Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...