398
| George Vitsaras / SOOC

Oμόφωνα ένοχος και στο Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Οι ποινές που του επιβλήθηκαν

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2023, 14:38
|George Vitsaras / SOOC

Oμόφωνα ένοχος και στο Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Οι ποινές που του επιβλήθηκαν

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2023, 14:38

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ο δολοφόνος της Καρολάιν Κράτους στα Γλυκα Νερά, τον Μάιο του 2021,  Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική άποψη και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον συζυγοκτόνο, διατηρώντας την ποινή που του επιβλήθηκε και πρωτόδικα: ισόβια και επιπλέον κάθειρξη  11 ετών και έξι μηνών, καθώς και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Οι εφέτες ανακοίνωσαν την απόφασή τους  μπροστά σε άδειο εδώλιο, καθώς ο Αναγνωστόπουλος έχει παραιτηθεί της έφεσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στη δευτεροβάθμια δίκη, δηλώνοντας πως δεν επιθυμεί να μεταφέρεται στο δικαστήριο.

«Δεν αποδέχομαι τους συνηγόρους που διορίστηκαν ερήμην μου. Παραιτούμαι του δικαιώματος της εφέσεως και δεν επιθυμώ τη μεταγωγή μου στο δικαστήριο», δήλωσε την Πέμπτη με έγγραφό του, στο δικαστήριο, αρνούμενος έτσι να σταθεί εκ νέου ενώπιον των δικαστών και να απολογηθεί για τον βασανιστικό, ασφυκτικό θάνατο της Καρολάιν και τη θανάτωση της σκυλίτσας τους που βρέθηκε κρεμασμένη.

Το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του από την έφεση και με την τελική κρίση του απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς που  για όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της 11ης Μαϊου 2021 στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών όπου έμενε με την 20χρονη Καρολάιν και τη νεογέννητη κόρη τους.

Οι εφέτες αποδέχθηκαν την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας του ΜΟΕ που ζήτησε να θεωρήσουν το αποτρόπαιο έγκλημα «τιμωρία» την οποία επέβαλε συνειδητά ο κατηγορούμενος στην 20χρονη σύζυγό του γιατί «του πήγε κόντρα».

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου (που έχει διοριστεί από το δικαστήριο), μετά την απόφαση του ΜΟΕ επί της ενοχής, αιτήθηκε να αναγνωριστεί στον Αναγνωστόπουλο το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου, με το επιχείρημα πως ήταν «φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί»!

Ο εισαγγελέας της έδρας, ωστόσο ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος για ελαφρυντικό, αναφερόμενος λεπτομερώς σε όλα τα στοιχεία του «ειδεχθούς εγκλήματος» και τις προπαρασκευαστικές ενέργειες του κατηγορούμενου:

«Εδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα. Δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση, ο Αναγνωστόπουλος έβαλε στο όνομά του, υπό τη δική του κυριότητα, το οικόπεδο που είχε αγοραστεί με χρήματα κυρίως της οικογένειας του θύματος. «Επίσης είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δύο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα του κατηγορούμενου. Την κατέστησε, δηλαδή, αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στον κατηγορούμενο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...