331
O υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στη συνέντευξή του στo κεντρικό δελτίο του Αlpha και τον Αντώνη Σρόιτερ την Πέμπτη | ΥοuΤube /Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Χατζηδάκης: Καμία σκέψη για αύξηση φορολογικών συντελεστών στους ελεύθερους επαγγελματίες

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2023, 09:55
O υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στη συνέντευξή του στo κεντρικό δελτίο του Αlpha και τον Αντώνη Σρόιτερ την Πέμπτη
|ΥοuΤube /Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Χατζηδάκης: Καμία σκέψη για αύξηση φορολογικών συντελεστών στους ελεύθερους επαγγελματίες

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2023, 09:55

Mετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο (εδώ) και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, έκρινε σκόπιμο να επαναλάβει, σε δηλώσεις του την Πέμπτη στην τηλεόραση του Αlpha, πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για  αύξηση των φορολογικών συντελεστών σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για αύξηση των συντελεστών. Βασική μας επιδίωξη είναι η αύξηση των εσόδων μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και σε επόμενο στάδιο η μείωση των συντελεστών», θέλησε να διαβεβαιώσει ο κ. Χατζηδάκης, σβήνοντας και τις τελευταίες μικροεστίες από τη φωτιά που άναψε με τις δικές του δηλώσεις για το θέμα ο καθ’ ύλην αρμόδιος υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης.

Αυτό που μελετάμε, διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, είναι ένα νέο σύστημα δικαιότερης φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Και αυτό θα συμβεί μέσα από τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, ώστε να γίνονται διασταυρώσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση, επίσης, θα συμβάλει και η δέσμευση με τις 10 παρεμβάσεις που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός (διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών, υποχρεωτικά ηλεκτρονικά βιβλία μέσω myDATA, παρεμβάσεις Airbnb κ.λπ.).

Και ανακοίνωσε ότι όλα τα παραπάνω θα έρθουν μέσα από έναν νέο φορολογικό νόμο που θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους.

Σε ό,τι αφορά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε τουριστικό πακέτο, καφέ κ.ά., ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι είναι ένα θέμα του προϋπολογισμού του 2024 και «θα σταθμίσουμε τα πράγματα το επόμενο χρονικό διάστημα».

Οσο για το προσχέδιο που θα κατατεθεί την Δευτέρα, ανέφερε ότι θα καταγράφεται η πρόοδος της οικονομίας, όσο και η καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Για το Market Pass, τέλος, και την απόφαση να μην παραταθεί για τους επόμενους μήνες (εδώ) ο υπουργός απάντησε ότι «η κυβέρνηση έρχεται και απαντάει με άλλους τρόπους, όπως η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα με το ξεπάγωμα αυτών και τα αυξημένα επιδόματα για κάποιες άλλες κατηγορίες επιδομάτων».

«Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει από τον προϋπολογισμό και δεν χαρίζουμε το δικαίωμα της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν», κατέληξε στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...