963
«Ως παιδί ήμουν πανκ, έκανα διάφορες ακρότητες, έκαιγα διάφορα πράγματα με τσιγάρα» εξομολογείται η αμερικανίδα ηθοποιός | Getty Images / CreativeProtagon

Αντζελίνα Τζολί: «Τα παιδιά μου με έσωσαν από το σκοτάδι»

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2023, 20:04
«Ως παιδί ήμουν πανκ, έκανα διάφορες ακρότητες, έκαιγα διάφορα πράγματα με τσιγάρα» εξομολογείται η αμερικανίδα ηθοποιός
|Getty Images / CreativeProtagon

Αντζελίνα Τζολί: «Τα παιδιά μου με έσωσαν από το σκοτάδι»

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2023, 20:04

Για τις δύσκολες στιγμές μετά από το διαζύγιο με τον Μπραντ Πιτ και για το πώς η μητρότητα «την έσωσε από το σκοτάδι» μίλησε η Αντζελίνα Τζολί σε συνέντευξή της στη VOGUE, την οποία αναδημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Telegraph. Παράλληλα, η Ανι Λίμποβιτς φωτογραφίζει την πανέμορφη σταρ για το εξώφυλλο του περιοδικού.

«Ακόμα βρίσκω τον εαυτό μου, ποια ακριβώς είμαι στα 48 μου χρόνια. Υποθέτω ότι είμαι σε μεταβατικό στάδιο ως άνθρωπος. Νιώθω λίγο πεσμένη αυτές τις μέρες» δηλώνει η Τζολί στη VOGUE. «Κατά κάποιον τρόπο, δεν νιώθω ότι είμαι ο εαυτός μου εδώ και μια δεκαετία», παραδέχεται. Επίσης, παραδέχεται ότι η μητρότητα και τα έξι παιδιά της ήταν αυτά που την «έσωσαν από το σκοτάδι».

«Ημουν 26 ετών όταν έγινα μητέρα. Ολη μου η ζωή άλλαξε. Το να έχω παιδιά με έσωσε και με έμαθε να βρίσκομαι σε αυτόν τον κόσμο, με έναν διαφορετικό τρόπο» δηλώνει η αγαπημένη ηθοποιός, η οποία έχει τρεις κόρες και τρεις γιους με τον πρώην σύζυγό της, Μπραντ Πιτ. Τον πρώτο της γιο, τον 22χρονο σήμερα Μάντοξ, τον υιοθέτησε το 2002, πριν γνωρίσει τον Πιτ.

Η Τζολί λέει ακόμη ότι ο ρόλος της ως μητέρας τη βοήθησε να ξεπεράσει δύσκολες στιγμές στη ζωή της, αφήνοντας υπονοούμενα για τη δικαστική διαμάχη της με τον Μπραντ Πιτ. «Νομίζω ότι θα είχα επιλέξει πολύ πιο σκοτεινά μονοπάτια εάν δεν ήθελα να ζήσω για τα παιδιά μου», 

Ηταν 2013 όταν η Αντζελίνα Τζολί, σε ηλικία 37 ετών, ανακοίνωσε ότι είχε προχωρήσει σε προφυλακτική διπλή μαστεκτομή. Η μητέρα της είχε πεθάνει από καρκίνο των ωοθηκών σε ηλικία 56 ετών και η ίδια έφερε τη μετάλλαξη στο γονίδιο BRCA1. Τα νέα έκαναν τον γύρο του κόσμου. Με τη δημοσιοποίηση της απόφασης που πήρε η ηθοποιός για την υγεία της, γνωστοποίησε στους θαυμαστές της ότι οι γυναίκες με μεταλλάξεις των γονιδίων BRCA1 και BRCA2 έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού και καρκίνο των ωοθηκών κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Σε άρθρο της στους New York Times με τίτλο «My Medical Choice», η Τζολί είχε αναφέρει τότε πως οι γιατροί της υπολόγισαν ότι είχε πιθανότητες 87% να αναπτύξει καρκίνο του μαστού και 50% κίνδυνο να αναπτύξει καρκίνο των ωοθηκών. «Μόλις κατάλαβα ότι αυτή θα ήταν στο εξής η πραγματικότητά μου, αποφάσισα να δράσω προληπτικά και να ελαχιστοποιήσω τον κίνδυνο όσο περισσότερο μπορούσα. […] Στις 27 Απριλίου ολοκλήρωσα τους τρεις μήνες ιατρικών επεμβάσεων που απαιτούσαν οι μαστεκτομές. Οι πιθανότητες να εμφανίσω καρκίνο του μαστού έχουν μειωθεί από 87% σε λιγότερο από 5%», έγραφε. «Μπορώ να πω στα παιδιά μου ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν μήπως με χάσουν από καρκίνο του μαστού».

Τρία χρόνια αργότερα η Τζολί υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον Μπραντ Πιτ, με τον ισχυρισμό ότι ο πρώην σύζυγός της είχε ασκήσει συναισθηματική και σωματική βία, τόσο σε εκείνη όσο και στα παιδιά τους, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με ιδιωτικό τζετ, ενώ ο ίδιος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο Πιτ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και οι Αρχές δεν απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον του.

Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη μια άλλη δικαστική διαμάχη, για τα περιουσιακά στοιχεία αλλά και τον αμπελώνα που το άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι διατηρούσε από κοινού. Η Τζολί παραδέχεται ότι τη χρονιά που πήρε διαζύγιο επέλεξε να μειώσει τις ώρες που αφιέρωνε σε κινηματογραφικά γυρίσματα προκειμένου να περνάει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά της. «Είχαμε πολλές θεραπείες να κάνουμε. Ακόμα βρίσκουμε τα πατήματά μας» τονίζει.

«Μικρότερη, ήμουν αρκετά σκοτεινή» εξηγεί, απαντώντας στην ερώτηση αν τα παιδιά της τη ρωτούν για τα τατουάζ της. «Ημουν πανκ, έκανα διάφορες ακρότητες, έκαιγα διάφορα πράγματα με τσιγάρα, δεν ήμουν αυτό που αποκαλούμε “δημοφιλές παιδί”. Ωστόσο, αυτό δεν θα το άλλαζα με τίποτα στον κόσμο. Ισως γιατί νιώθω ότι αυτό το κομμάτι του εαυτού μου ήθελε να προβάλει μια αντίσταση».

Ως μητέρα, η Αντζελίνα Τζολί δεν θέλει να κάνει υποδείξεις στα παιδιά της, ούτε καν για το ντύσιμό τους. Δεν τα πιέζει να εμφανίζονται δημόσια μαζί της, δεν τους επιβάλλει τα δικά της θέλω. «Κανείς δεν πηγαίνει πουθενά εάν δεν το θέλει» λέει στη VOGUE. «Αν τα παιδιά μου δεν θέλουν να ντυθούν καλά για να περπατήσουν μαζί μου στο κόκκινο χαλί, ας μην το κάνουν. Θέλω να ζουν για τον εαυτό τους».

Η Αντζελίνα Τζολί με τα τέσσερα από τα έξι παιδιά της, τον Σεπτέμβριο του 2019, στην πρεμιέρα της ταινίας «Maleficent», στο Λος Αντζελες (Shutterstock)

Η ηθοποιός εγκατέλειψε πρόσφατα τον ρόλο της ως πρέσβειρας του ΟΗΕ και ειδικής απεσταλμένης στην υπηρεσία του οργανισμού για τους Πρόσφυγες. Το τελευταίο της εγχείρημα είναι το Atelier Jolie, ένα δικό της brand ρούχων, που θα στεγάζεται σε ένα εργαστήριο μόδας/ πολιτιστικό κέντρο που θα ανοίξει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Το Atelier Jolie θα στεγάζεται στη Νέα Υόρκη, σε ένα κτίριο που ανακάλυψε τυχαία η 18χρονη κόρη της ηθοποιού, Σαχάρα. Ομως το κτίριο μόνο… τυχαίο δεν είναι. Το αγόρασε ο Αντι Γουόρχολ το 1970, νοίκιαζε τον δεύτερο όροφο στο φίλο του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά, και σήμερα, με το εξωτερικό του να είναι καλυμμένο από γκράφιτι, μοιάζει με γκαλερί τέχνης του δρόμου.

Η Τζολί εξηγεί στη VOGUE ότι στο εσωτερικό του θα προσφέρονται υπηρεσίες ραπτικής και ανακύκλωσης. Το κέντρο θα περιλαμβάνει επίσης ένα καφέ που θα λειτουργεί σε συνεργασία με προσφυγικές οργανώσεις. «Δεν θέλω να γίνω μεγάλη σχεδιάστρια μόδας, άλλωστε δεν ενδιαφέρομαι τόσο για τη μόδα. Στην ντουλάπα μου υπάρχουν περισσότερα βιβλία παρά ρούχα» λέει. «Θέλω να χτίσω ένα “σπίτι” για να γίνουν άλλοι άνθρωποι σπουδαίοι στον χώρο της μόδας».

Οι τιμές της νέας της συλλογής ρούχων ξεκινούν από 300 δολάρια (285 ευρώ). Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγους μήνες η Τζολί συνεργάστηκε με τον γαλλικό οίκο Chloé για την πρώτη της capsule συλλογή γυναικείων ενδυμάτων. Τη σχεδίασε από κοινού με τη διευθύντρια δημιουργικού του οίκου Chloé, Γκαμπριέλα Χερστ, η οποία διατηρεί παράλληλα και τη δική της συλλογή ρούχων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...