612
Από την επίσκεψη Μιχαηλίδου-Κασσελάκη στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας | facebook / @MichailidouDomna

Η Μιχαηλίδου υποδέχθηκε τον Κασσελάκη σε σχολείο ΑμεΑ αλλά εκείνος την έκοψε από το βίντεό του

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2023, 22:47
Από την επίσκεψη Μιχαηλίδου-Κασσελάκη στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας
|facebook / @MichailidouDomna

Η Μιχαηλίδου υποδέχθηκε τον Κασσελάκη σε σχολείο ΑμεΑ αλλά εκείνος την έκοψε από το βίντεό του

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2023, 22:47

Την επίσκεψή του στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑμεΑ, θέλησε να προβάλει μέσω βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αφαιρώντας ωστόσο από τα σχετικά πλάνα την υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία τον υποδέχθηκε στη δομή και τον ενημέρωσε για το σχετικό έργο της κυβέρνησης.

Η κυρία Μιχαηλίδου πραγματοποίησε μάλιστα μια ανάρτηση με αφορμή τη συνάντησή της με τον κ. Κασσελάκη, μη παραλείποντας να σημειώσει σε αυτή ότι προσβλέπει σε έναν «εποικοδομητικό διάλογο με την αντιπολίτευση και όχι σε επικοινωνιακά σόου για τις κάμερες» και επισυνάπτοντας κοινή φωτογραφία της με τον κ. Κασσελάκη.

«Υποδέχθηκα σήμερα τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας. Είμαστε πάντα δίπλα στους εκπαιδευτικούς, στα προβλήματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες, όσο και αν προσπάθησε να μας πείσει για το αντίθετο ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε αρχικά η ίδια, απαντώντας στο βίντεο του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο είχε δημοσιευτεί λίγο νωρίτερα (βλ. παρακάτω).

«Κατά την επίσκεψη», συνέχισε, «συνομιλήσαμε με εκπαιδευτικούς, μαθητές και είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για μια από τις βασικότερες προτεραιότητες της κυβέρνησής μας. Την ενίσχυση και τη διαρκή αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Τι έχουμε κάνει;

  • 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες των παιδιών μας.
  • 4.719 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής την τελευταία τετραετία.
  •  3.200 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών την τελευταία τετραετία.
  •  Οριζόντια αύξηση μισθών για το εκπαιδευτικό προσωπικό».

«Στόχος όλων, θέλω να πιστεύω, η δημιουργία ενός ακόμη πιο εξωστρεφούς και συμπεριληπτικού σχολείου, στο οποίο έχει θέση και εξελίσσεται κάθε παιδί, χωρίς διακρίσεις. Προσβλέπουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την αντιπολίτευση και όχι σε επικοινωνιακά σόου για τις κάμερες. Σε έναν διάλογο με προτάσεις, τις οποίες με προσοχή θα ακούσουμε και γιατί όχι και θα υιοθετήσουμε όπου υπάρχει κοινός τόπος. Αλλωστε, η δουλειά της γενιάς μας δεν είναι να εκθέσει απλά και μόνο τα προβλήματα. Η δουλειά της γενιάς μας είναι να τα λύσει. Εμείς, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Με πείσμα και προσήλωση», κατέληξε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

📍Υποδέχθηκα σήμερα τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης…

Posted by Δόμνα Μιχαηλίδου – Domna Michailidou on Wednesday, September 27, 2023

Με τη δική του ανάρτηση με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ο κ. Κασσελάκης έστειλε το μήνυμα ότι «αυτό που μετράει είναι η ψυχή κάθε παιδιού. Να βρίσκεται στο κατάλληλο περιβάλλον ώστε να μπορεί να αναπτύσσεται».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε βίντεο της επίσκεψης του, στο οποίο ξεναγείται στον χώρο και ενημερώνεται από το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Δείξτε πόσα έχουμε να αλλάξουμε», ανέφερε, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στο εκπαιδευτικό προσωπικό, «τους ήρωες της καθημερινότητας».

Στα πλάνα δεν καταγράφεται η παρουσία της υφυπουργού, ούτε γίνεται κάποια αναφορά στην ίδια, στο γεγονός ότι υποδέχθηκε τον κ. Κασσελάκη ή στο περιεχόμενο της ενημέρωσής της.

Την Πέμπτη ο κ. Κασσελάκης έδωσε συνέχεια στο θέμα, χαρακτηρζίοντας «απρόσκλητη» την υφυπουργό Παιδείας στη σχολική μονάδα, με την τελευταία να του απαντάει ότι δεν εμφανίστηκε στο ΕΕΕΕΚ ως καλεσμένη του ή προκειμένου να λάβει μέρος «σε κάποιο βίντεοκλιπ» αλλά ως αρμόδιο στέλεχος της κυβέρνησης.

«Είχα την εντύπωση ότι ήθελε να ενημερωθεί επί της ουσίας. Ηταν όμως πολύ δυσάρεστη έκπληξη για ‘μένα να βλέπω έναν πολιτικό της γενιάς μου να υπόσχεται νέο ακίνητο σε μία εβδομάδα. Εναν πολιτικό της γενιάς μου να υπόσχεται κλιματιστικά από την τσέπη του σαν να είναι πολιτικάντης του προηγούμενου αιώνα», προσέθεσε η ίδια στη δική της δήλωση-απάντηση, και ζήτησε να μάθει: «Αναρωτιέμαι, αυτή είναι η ανανέωση της πολιτικής που προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ;» (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...