478
| Aris Oikonomou/ SOOC

Επίθεση Πολάκη σε Γεροτζιάφα μετά την παραίτησή του: «Πρόσεξε μην πάρεις τα βουνά»

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2023, 16:27
|Aris Oikonomou/ SOOC

Επίθεση Πολάκη σε Γεροτζιάφα μετά την παραίτησή του: «Πρόσεξε μην πάρεις τα βουνά»

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2023, 16:27

Την έντονη αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος θεωρείται το alter ego τόσο του πρώην όσο και του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η απόφαση του διακεκριμένου έλληνα επιστήμονα της Γαλλίας, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Μαΐου, να διακόψει τη συνεργασία του με την Κουμουνδούρου.

Απευθυνόμενος στον ίδιο ο βουλευτής του κόμματος και εκ των ένθερμων υποστηρικτών Κασσελάκη στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, απάντησε στις αιχμές του καθηγητή προς τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον, μέσω Facebook, όπως το συνηθίζει, για την «καταστροφική διαχείριση της πανδημίας», τη «νομιμοποίηση» άλλων καθηγητών του χώρου της Υγείας, όπως ο ίδιος, ακόμη και για τη «νομιμοποίηση» (;) του Πρωθυπουργού.

Σχολίασε, δε, ότι η παρέμβαση μέσω της οποίας ο κ. Γεροτζιάφας έκανε γνωστές τις προθέσείς του, την Τρίτη, στερείτο ουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνούς φήμης επιστήμονας επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τις θέσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πολιτική του στον χώρο της Υγείας. Εντοπίσαμε σε δηλώσεις του αναφορές για “την προστασία των αδυνάμων” , “το κοινωνικό κράτος” και “την υποστήριξη του ΕΣΥ”. Ωστόσο, βρίσκουμε αυτά τα συνθήματα στις ομιλίες και άλλων πολιτικών αρχηγών (ακόμη και ακροδεξιών) όπως και στις διακηρύξεις και προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού».

Περαιτέρω, ο καθηγητής αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης έκρινε «ότι παρά τις διακηρύξεις και την καλλιέργεια κλίματος σύγκρουσης “απέναντι στον Μητσοτάκη” η πολιτική υγείας του ΣΥΡΙΖΑ θα ηγεμονεύεται από την νεοφιλελεύθερη στρατηγική», σημειώνοντας, χαρακτηριστικά, ότι «ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, εμπνεόμενος από την πολιτική του κόμματος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, λογικά θα προκρίνει ένα αντίστοιχο μοντέλο για την οργάνωση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα».

Σε άλλο σημείο της σχετικής δήλωσής του, ο κ. Γεροτζιάφας, μέλος του think tank της Κουμουνδούρου που συγκρότησε το 2021 ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε ότι το «πολιτικό ζητούμενο της Αριστερής Ριζοσπαστικής Τεχνοκρατίας» είναι η «επεξεργασία και διεκδίκηση εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για δημόσια δωρεάν Υγεία με ορίζοντα 10ετίας, προσαρμοζόμενο στις τεχνολογικές εξελίξεις (π.χ. artificial intelligence) και στις εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης», αίτημα που «δεν απαντάται από το πολιτικό πρόσημο του σημερινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Γρηγόρη Γεροτζιάφα μόνο στην επιτροπή τεχνοκρατών ήρθες, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ», ήρθε την Τετάρτη η «απάντηση» Πολάκη εν μέσω ενός εντεινόμενου κλίματος εσωκομματικών συγκρούσεων.

«Στην “καταστροφική διαχείριση της πανδημιας από τη ΝΔ” συνέβαλλαν καποιοι όπως εσύ που με αριστερό ένδυμα νομιμοποίησαν Τσιόδρες και Μαγιορκίνηδες και Βασιλακόπουλους όπως και τον Μητσοτάκη! Γιατί δεν υπάρχει “καθαρή και ουδέτερη επιστήμη”. Υπάρχει γνώση που ο τρόπος που παράγεται και ο τρόπος που χρησιμοποιείται είτε καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων είτε απλά και ΚΥΡΙΩΣ μεγιστοποιεί τα κέρδη κάποιων!», πρόσθεσε.

«Πολύ μπλα μπλα η δήλωση “αποχώρησης” σου (από κει που δεν έγινες μέλος ποτέ) αλλά από ουσία μηδέν!», σχολίασε ακόμη ο πρώην αν. υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στην επίμαχη ανάρτησή του.

«Πρόσεξε μην “πάρεις τα βουνά”», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...